Egészséges reggelik Szegeden – Essential

Essential Szeged

Megtaláltuk Szeged esszenciáját: egy egészségtudatos reggelizőt, ahol egészen a délutáni zárásig bruncholhatsz és gluténérzékenyként sem kell lemondanod a finom ízekről- ez az Essentiale Szeged! 2 éve, májusban egy újabb, értékes hellyel bővült Dél- Magyarország központja, ami egy igazi szerelem- projektből született és amire tényleg büszke lehet a város! Letisztult, barátságos enteriőr egy szuper lokációban, ahol mindenkinek szívügye ez a hely. Minden termék gluténmentes, törekszenek a helyi termelőktől és beszállítóktól beszerezni az alapanyagokat, vallják, hogy elengedhetetlen dolog a környezettudatosság az étterem életében.

Fontosnak tartják, hogy mindent ők készítsenek, a pékárutól kezdve a legutolsó mártásig, hiszen a minőséget csak így tudják garantálni. Reggeliző, brunchozó az Essentiale, de könnyű, funkcionális ebédmenüvel is készülnek hétről hétre.
Keddtől vasárnapig vannak nyitva, hétközben változatos ebéd menüre (11.30-tól zárásig-15.00) is beülhettek: ebben is mindenki megtalálhatja a számára megfelelő ételt, 2 féle leves mellett, 1 vega, vegán és húsos főételből lehet válogatni.

 

A mostanában igazán felkapott avocado toast vagy acai bowl is megtalálható az étlapon, de mégis a legkedveltebb ételük a ‘Szegedio’, ami egy kolbászos- hagymás rántotta. Természetesen felkerült a dobogóra – a most igazán nagy népszerűségnek örvendő- eggs bennedict és a házi kakaós csigájuk is. A világos pörkölésű, újhullámos speciality kávé és matcha is megtaláható az itallapon, de a házi limonádé és kombucha is azt tükrözi, hogy nem kell Budapestre jönni azért, ha egy igazán egészséges reggelire vágyunk a déli régióban. Plusz egy jó hírünk is van még: cateringet, tematikus eseményeket is vállalnak: rendezvények, lánybúcsúk, üzleti reggelik kitelepüléssel, vagy anélkül- bármit megvalósítanak.

 

 

Nagyon sokan szeretik ezt a kis ékszerdobozt a Vitéz utcában, hétközben nagyon népszerű a külföldiek körében (leginkább a diákok között), hétvégén viszont inkább családokkal és turistákkal telik meg a hely. A kreatívan kialakított gyereksarok, a programok és a változatos ételek még több embert érhetnek el, még egy olyan városban is, ahol a reggeliző- kultúra még nem elterjedt, de egyben biztosak vagyunk: az Essentiale a tökéletes példa arra, hogy Szegeden is berobbanjon a brunch- élet, és nem csak hétvégén, hanem hétközben is tele legyen a hely, az egészséges ételek kedvelőinek.

 

cím: Szeged, Vitéz u. 4, 6722

Facebook: Essential Szeged 

szerző: Vitális Lilla 

fotók: Essential Szeged 

Írjon véleményt