A kubaiak is megirigyelnék a fiatal magyar szépség rumkoktélját

 

Az első magyarországi Bacardi Legacy mixerverseny döntőjének egyik legfigyelemreméltóbb itala, az akkor még kezdő bártender, Bednárik Nikoletta újragondolt daiquirije lett. Lássuk, miből áll a La Musa! A daiquiri egy klasszikus rum koktél, amely lime-mal és cukorral készül fehér rumból. Ezt keverte újra Nikoletta, aki a nyolcvanas évek koktéljainak népszerű összetevőjét, a banánt csempészte vissza az italba. „Az elmúlt pár évtizedben nem használták a banánt, mert a rostossága nem volt összeegyeztethető a koktélokkal szemben támasztott esztétikai elvárásokkal – magyarázza Nikoletta. – Én olyan természetes banán esszenciát adtam a daiquirihez, ami nem befolyásolja az ital kinézetét, viszont jól érezhetővé teszi a banános ízt.”

Azok a kis pluszok

La Musa, a koktél, ami meghódít

La Musa, a koktél, ami meghódít

Az alkoholmentes darjeeling és kamilla bitter csöppel befejezett koktél igazán különleges, mégis megfelel az aktuális nemzetközi trendeknek, miszerint a versenyeket és a vendégeket is az egyszerű koktélokkal lehet megnyerni. „A nagy klasszikus Bacardi koktélokat megújítani sosem egyszerű feladat, ezért is olyan nagy presztízsű ez a verseny. Ahogy a mondás tartja, minden ital mögött van egy sztori. Örülök, hogy a zsűrinek tetszett az enyém – emlékszik vissza minden álszerénység nélkül a La Musa megálmodója. Bednárik Nikoletta a Boutiq’Bart alapító Nagy Zoltán tanfolyamán kezdte az ismerkedést a shakerrel és a belevalókkal, majd amikor betegség miatt beugrós bar back kellett a Boutiq’Barba, felajánlotta a segítségét. A húszas évei elején járó lány korábban csak kávézóban dolgozott, de annyira könnyedén illeszkedett a Boutiq’ miliőjébe, hogy meghívást kapott a bár vezetőitől az akkor már futó inas-programba, amelyben az elhivatott kezdő tudást kap munkájáért cserébe.

Bajnokok klubjaboutiq_la_musa

Nikolettát nem kellett sokáig győzködni, már az elég motivációt jelentett volna, hogy a programot előtte teljesítő Csigó Krisztián második lett a nívós Nikka Perfect Serve verseny londoni döntőjében. Alázattal tanult, kísérletezett, és úgy került a Bacardi Legacy 30 magyar indulója közül harmadikként a hatos döntőbe, hogy még a bártender vizsgája sem volt meg és – klasszikus értelemben véve – egy percet sem dolgozott pultban. A La Musát azóta már a világ több exkluzív bárjában is elkészítették Tokiótól Milánón át Bostonig. A Boutiq’Bar csapatából egyébként 3 világbajnok, egy junior világbajnok és egy magyar bajnok került ki az elmúlt 7 évben. Talán nem véletlen, hiszen a Boutiq’Bart 2012-ben úgy választották be a világ legjobb 50 bárja közé, hogy egészen addig egyetlen kelet-európai bárt sem jelöltek. A World’s 50 Best Bars rangos szakmai elismerés, amelyet az 1972. óta megjelenő brit Drinks International szaklap alapított.

Írjon véleményt