Könnyű, friss és tele van ízekkel – a görög saláta a tökéletes választás a forró nyári napokra! Fedezd fel, hogyan készítheted el otthon ezt a mediterrán klasszikust mindössze néhány alapanyagból, és varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba!
Görög saláta
Hozzávalók:
- 2 közepes paradicsom
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1/2 lilahagyma
- 1/2 zöldpaprika
- 100 g feta sajt
- 10-12 fekete olívabogyó
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A paradicsomokat vágd közepes méretű kockákra.
- A kígyóuborkát hámozd meg és karikázd fel.
- A lilahagymát vékony szeletekre vágd.
- A zöldpaprikát csumázd ki és szeleteld fel vékony csíkokra.
- Az olívabogyókat egészben hagyhatod, vagy félbe is vághatod, ha úgy jobban tetszik.
- A feta sajtot morzsold rá a salátára nagyobb darabokban, vagy hagyd ahogy a dobozban volt
- Az összes hozzávalót egy nagy tálban keverd össze.
- Egy kisebb tálban keverd össze a citrom levét, az olívaolajat, az oregánót, és ízlés szerint sózd, borsozd. Az öntetet öntsd rá a salátára és jól forgasd össze.
Tálalás: Azonnal tálald friss bagettel vagy pita kenyérrel. Jó étvágyat!
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra