A nyári sportoláshoz illő ételek

A nyár közeledtével érthető okok miatt az étkezési szokásaink is megváltoznak. A nagy hőségben szervezetünk más ételre vágyik, legyen szó az otthon főzésről vagy egy étterem kiválasztásáról. A sport szerelmesei számára remek egy időszak, hiszen számtalan sportág nemzetközi versenye kerül megrendezésre. Azonban mit fogyasszanak azok, akik a nyári hőség ellenére is kedvenc sportuknak hódolva szeretnének

Görögdinnye Szendvics – Mediterrán Nyári Hűsítő

Üdvözlünk a GastroGuide oldalán! Ezen a forró nyári napon hoztunk egy igazán frissítő és mediterrán hangulatú receptet, ami garantáltan mindenkit elvarázsol. Ismerd meg a Görögdinnye Szendvicsünket, amit pármai sonkával, mozzarella sajttal és oliva olajjal készítünk. Ez a kombináció igazi ízbomba, amit egy könnyed salátával és friss paradicsommal tálalunk.   Hozzávalók (4 főre): 1 közepes görögdinnye

Görög Dinnye Saláta Kecskesajttal

Szeretnél valami különlegeset és frissítőt a nyári napokra? Próbáld ki az új kedvencünket, a görög dinnye salátát kecskesajttal és fekete olívabogyóval! Ez a finomság garantáltan feldobja a napodat!   Görög Dinnye Saláta Kecskesajttal Hozzávalók: 200 g görög dinnye, kockákra vágva 100 g kígyóuborka, szeletelve 100 g koktélparadicsom, félbevágva 50 g fekete olívabogyó, kimagozva 100 g

Görög saláta

Könnyű, friss és tele van ízekkel – a görög saláta a tökéletes választás a forró nyári napokra! Fedezd fel, hogyan készítheted el otthon ezt a mediterrán klasszikust mindössze néhány alapanyagból, és varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba!    Görög saláta  Hozzávalók: 2 közepes paradicsom 1 kisebb kígyóuborka 1/2 lilahagyma 1/2 zöldpaprika 100 g feta sajt 10-12

Guestellivel Szicíliában 1. rész

A tavaszi, kora nyári idő kiváló egy rövid, pár napos, de annál tartalmasabb kiruccanásra az olasz csizma orrába. A jó hír, hogy átszállás nélkül, két diszkont légitársaság is repül a szigetre Budapestről. A másik remek hír, hogy már 5 nap alatt sok mindent be lehet járni Taorminától Palermóig, úgyhogy akár egy hosszú hétvégébe bele lehet

Grillezett lazac bőrén

Hozzávalók:   •4 szelet lazac filé (bőrrel) •2 evőkanál olívaolaj •2 gerezd fokhagyma, apróra vágva •1 citrom, szeletekre vágva •Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint •Friss kapor vagy petrezselyem a díszítéshez (opcionális)   Elkészítés:   1.Előkészítés: A lazac szeleteket töröld szárazra papírtörlővel. Kend meg mindkét oldalukat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.

Legjobb teraszok szerintünk

Hamarosan beköszönt a hamisítatlan budapesti nyár. Ilyenkor nincs is jobb, mint kiülni egy árnyas teraszra, élvezni a koktélokat, finom ételeket és a jó társaságot. Összegyűjtöttünk 13 teraszt, ahol garantáltan élvezetes lesz a nyár kezdete.     Port de Budapest     Ha az új kedvenc helyedet keresed a városban, legyen ez a Port de Budapest.

Hírességek a koktélospoharakban

Hogyan jut el két barát a pult vendégoldaláról oda, hogy szivarfüstös signature koktélokat készítsenek és olyan kreatív koncepció mentén forradalmasítsák a bárkultúrát, amilyet itthon kevés helyen tapasztalni? A ShowRum Spirit Bar nem mindennapi koktéljai minden betérőt elkápráztatnak. A nyitás előtt még minimális vendéglátós tapasztalattal rendelkező tulajdonosnak, Roth Egonnak és az üzletvezető Spalek Andrásnak régóta tetszett

Egyik legjobb terasz – Monkey Bistro

Decemberben bemutattuk a laza, frappáns, üde tetőteraszt, a Monkey Bistrót, amely színes, vibráló és eklektikus dzsungelmiliőt varázsolt a Várkert Bazárba. Az elérhetően fancy kategóriába tartozó hely most azonban az eddiginél is jobban kivirult: itt a nyár, a teraszok ideje, úgyhogy a budapesti látványra rácsodálkozó Monkey még egy kicsit csavart és újított a teraszon – a

Görögdinnyeleves-recept+videó

Jéghideg gazpacho görögdinnyéből! Nehézségi fok: 1/5 Elkészítési idő: 50 perc Hozzávalók 250g hámozott kígyóuborka + 100 g a tálaláshoz 400g paradicsom 500 g görögdinnye belső része, ha lehet mag nélkül + 300 g a tálaláshoz 200g kápia 10g fokhagyma 50g olívaolaj + pár csepp a tálaláshoz 100g jég Só, hosszúbors, chili szósz, sherry ecet  

Milyen uzsonnát csomagoljunk a gyerekeknek nyáron?

Legyen szó napköziről, kirándulásról vagy táborozásról, a gyerekek uzsonnájának megszervezése a nyári napokon még nehezebb kérdés, mint az iskolaidőszak alatt. Mit érdemes csomagolni, ami nem romlik meg azonnal a kánikulában, ráadásul még a legkisebbek is szívesen megeszik? A Rama szakértői segítenek, hogy mit tegyünk az uzsonnásdobozba a legmelegebb napokon.   Számít az alapanyag A nyári

Fűszeres karakteres a Chandon Garden Spritz, a nyár íze

Kétség sem fér hozzá, hogy nagyon régóta vártuk már, hogy mosolygós koccintások közepette élvezzük az igazi nyár első pillanatait, ehhez pedig még arra sincs szükség, hogy vízpartra utazzunk, hiszen a felszabadító környezet és a jó italok akár a főváros közepén, a Vörösmarty téren is várnak minket. A pandémia után még nagyobb odaadással élvezzük, érezzük és

A tökéletes nyári vendégváró: Fogas csicsókachipsszel és füstölt paradicsomszósszal

Hiába halljuk mindenfelől, hogy lassan vége a nyárnak, mi az ért ne engedjünk az ilyen rosszindulatú felhangoknak és rendezzünk nyáresti kerti partit. Hívjuk meg barátainkat, rokonainkat és töltsük kellemesen az estét. Ehhez pedig elengedhetetlen a behűtött rozéfröccs és persze egy könnyed vacsora. Ehhez mutatunk, most egy receptet. Hozzávalók (4 személyre): 1 db közepes (1,5 kg-os)

Laza Pala – Mit keres Bíró Lajos a strandon?

  Mindenkinek vannak olyan gyengéi, melyekről nem szívesen beszél idegenek előtt, és most kivételesen nem bizarr szexuális fantáziákra gondolok, hanem egyszerűen csak olyan ételekre, melyeket az utóbbi évek trendjei perifériára szorítottak – vagy mindig is ott voltak – így ha szóba kerülnek, rendszeresek a fanyalgó arckifejezések. Akadnak olyanok, akik titkon a gyorséttermekért rajonganak, számomra ez

Éjszaka a konyhában – Vallomások lecsóra

  Nagyon sokáig nem szerettem a lecsót. Az a paradicsomos lében úszó paprika-hagyma-keverék, amit ezen a néven kaptam, vagy köszönt vissza más ételekből, egyszerűen taszító volt. Ilyen viszonyban voltam a paradicsomos káposztával vagy a karalábé főzelékkel is. Aztán persze kiderült, hogy mindent lehet akár jól is csinálni, még a legegyszerűbb krumplifőzeléket is vonzóvá lehet varázsolni.

Ha kimegyek a piacra – Budai Zsani nyári konyhája

A nyár és az eperszezon külön-külön is kellő érv a boldogságra, azonban így, hogy szinte egyszerre következnek be, az év egyik leszerethetőbb időszakává teszik ezt a néhány hetet. A tökéletes nyári reggeli Lehet bonyolítani ezerféle módon, tökéletes pitékbe, egy kis mascarponéval piskóta tekercsbe, cobblerbe, azonban a kedvenc receptem az eperről mégis Váncsa Istvántól származik: „Az úgy

Nekünk a Duna-part a riviéra – A 4+1 kedvenc dunai helyünk Budapesten

Magyarországon nincs tenger, Budapesten pedig nincs Balaton, így az ittenieknek marad a Duna és annak partja. Persze a budapestiek, ha lenne más, sem választanának egyebet, csakis a Dunát egy kis hétvégi ejtőzésre. Fellini Római Kultúrbisztró A „Római” Budapesten fogalom, a Fellini pedig új korszakot indított évekkel ezelőtt a Duna-part ezen szakaszán: a klasszik sütödei feeling

New lecsó

Hozzávalók 2 személyre: 3 db paprika, egy hagyományos (sárga) zöld, egy kápia, és egy méregzöld 1 fej fehér hagyma, 1 fej lila 10 dk kolbász 4 db paradicsom 1 gerezd fokhagyma 1 dl fehér bor 5 dk toka szalonna 1 lime 1 ek olivaolaj só bors Elkészítés A paprikákat nagyon vékony karikákra vágjuk, és forró sós