Megnyílt a Haris Park

Felpezsdül az élet a Rózsadomb tövében, ahol mostantól impozáns, történelmi háttérrel rendelkező épülettel, számos szolgáltatással, gyönyörű ősfás parkban vár mindenkit a nemrég megnyitott Haris Park. A létesítményben kétszáz fős rendezvényközpont, étterem, különleges bár részlegek, kiállítótermek, kápolna és a környék legkisebb “luxus szállodája” is helyet kapott.

A Haris Park egy új közösségi tér Budán: a tulajdonosok tervei szerint az épület – történetéhez hűen – ismét a környékbeliek törzshelye, elegáns esküvők, kiállítások, koncertek, rendezvények otthona lesz majd. A csapat missziója, hogy a magas színvonalú éttermi és rendezvényszolgáltatás biztosítása mellett jó viszonyt ápoljanak a környéken lakókkal. “A fő cél az, hogy Buda szívében legyen egy olyan találkozóhely, mely a hétköznapi és a különleges társasági eseményeknek is otthont adhat történelmi miliőben, ugyanakkor 21. századi minőségben – meséli Haris Gergely, a tulajdonosi család tagja.
A vendéglátásról – Bobo, champagne bar, gin bar
A Haris Park Bobo étterme 2019 áprilisában nyitotta meg kapuit. A helyszín történetéhez hű monarchikus konyha a XXI. századi igényekhez igazodik: Fülöp Zoltán séf és csapata klasszikus magyar fogásokat és régi kedvenceket készít modern tálalásban. A Bobo egy szóösszetétel, melynek eredete a “BOhém” és a “BOurgeois” szavak. Amikor a jómódú vállalkozókat és pénzügyi zseniket tömörítő bourgeois réteg, valamint a művész- és értelmiségi réteg bohém értékei teljesen összemosódnak, és békében megférnek egymással, amikor az ember magas színvonalon, mégis egyszerűen, visszafogottan él, akiknek simán belefér a modern luxus, a családi hagyományok, és az egyetemisták felszabault életmódjának keveredése – David Brooks amerikai újságiró így fogalmazta meg az ezredforduló tájékán, hogy milyen is az új, modern felső-középosztály. A névválasztás tehát nem véletlen. A komplexumban a Bobo mellett elegáns champagne bár és egy friss és fiatalos gin bár is helyet kap a jövőben, tavasztól őszig pedig a parkban és a teraszon is felpezsdül az élet.
Az épületről
Az eredeti, német neoreneszánsz stílusú épületet 1885-ben a Budai Polgári Lövész Társaság építtette, bálteremnek, étteremnek és egy kaszinónak adott

helyszínt. A budai arisztokrácia ismert találkozóhelye volt a ház, például gróf Andrássy Gyula is itt látta vendégül a liberális páholyát, a királylátogatásokról feljegyezték, hogy egyik alkalommal Erzsébet királyné, azaz Sissi nyitotta a táncot a bálteremben. 1932-ben Ray Rezső, a neves építész készített bővítési terveket a lövöldéhez, melyek alapján a földszintet átalakították, és kiépültek az emeleti részek is. A vitéz Lukóy Emil építőmester által kivitelezett épületegyüttes ebben a formájában állt fenn a II. világháború végéig.
A szocializmus éveiben a létesítmény az Magyar Honvédelmi Szövetség hatáskörébe került, a rendszerváltás idejéig lőtérként üzemelt, majd 1990-ben került vissza a terület a Budapesti Polgári Lövész Egyesülethez.


1992-ben Fenyő János vállalkozó szerezte meg az ingatlant viharos tulajdonjogi eljárás folyamán. 1998-as halála után Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzatához került az ingatlan. A jelenlegi tulajdonos a Haris család, akik nemcsak a 2016 és 2019 között történt felújítást, hanem ezt követően az üzemeltetésért is felelnek.

Bobo Restaurant
1022 Budapest, Marczibányi tér 6-7. +36 70 7722 665
Web: bobo.harispark.hu
Facebook: bobobudapest Instagram: @boborestaurant_bp

 

Írjon véleményt