The Selection Bistro-A füstölés forradalma

Omlós húsok, szaftos hamburgerek, kézműves sörök és szenvedélyes füstölés. A húsimádók fellélegezhetnek, hiszen igazi BBQ forradalom vette kezdetét a budapesti The Selection bistro-ban. A felkapott étterem mind megjelenésében, mind gasztronómiai kínálatában megújult az elmúlt hetekben. Stratégiájuk alapja az idő tisztelete (low & slow, tartja a BBQ szakma), amelynek során akár több mint 10 órán át

A Konyhafônök Rácz Jenô

  A Konyhafônök új zsűritagjával beszélgettünk, a Tian Table Michelin csillagos étterem séfjével, Rácz Jenôvel!  Hogy találtatok egymásra a Konyhafőnök című produkcióval?   – Teljesen egyszerûen csak Felkerestek, hogy lenne-e kedvem elvállalni a Konyhafőnök című gasztro reality zsűrijében a szereplést. Mivel 10 éve külföldön élek, így annak is utána kellett néznem, hogy pontosan milyen műsorról van

Bori Mami

Nagymamáink főztjének ízei emlékeinkben élnek, s lehet sok ételt kóstolni életünk során, mégis egy életre meghatározzák ízlésünket. A magyarországi gasztronómia színpada erősen Budapesthez kötött, mindazonáltal bizony van élet a város határain túl is. Nem is akármilyen! Az utóbbi években számos olyan étterem jött létre, ami felvállalta azt a nehézséget, ami a vidéki étterembe járó populáció

Most Budapest van a Palettán

Paletta Bisztró, mely Budapestre hozta a Balaton kincseit. A Paletta, és ami mögötte van! Bezerics Dániel álmodta meg ezt a szép történetet, mely családi alapokon nyugodva a gasztronómia szeretetéből táplálkozik. Ez az álom a mai napig tart, és megannyi mérföldkő és siker után Budapesten is megvetette a lábát. 2017 novembere óta üzemelnek, és képviselik Magyarország

Republik Bistro & Garden

Miután egyre fontosabb helyet kap a budapesti éjszakai életben is a gasztronómia, egyre inkább szaporodnak azok a helyek, akik kibővítik repertoárjukat. Ilyen az ÖTKERT is, mely szórakozóhelyként alappillére az éjszakai életnek és egy őszi-téli tesztidőszak után elindította új gasztró projektjét, a Republik Bistro & Garden-t. A Zrínyi utcában, nem messze a Bazilikától, kifejezetten a turistaparadicsom

Gourmet Fesztivál díjak 2018

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállításán is nagy volt idén a forgalom és minden feltétel

Arany Kaviár Étterem, ahol a vendéglátás és az elegancia a csúcson van

A legendás Arany Kaviár Éttermet az ínyenceknek nem kell bemutatni. Régóta szerepelnek a top 10 éttermek listáján, és kétség nem fér ahhoz, hogy a magas minőséget a mai napig hozni tudják. Kiemelkedő az étterem életében az is, hogy bár az elmúlt évekbenóriási változásokon ment keresztül a magyarországi gasztronómia, ők amolyan álló csillagként képviselik a vendéglátás

Mi is kipróbáltuk a Jamie’s pizzeriát!

A Jamie’s igazi, utánozhatatlan gasztronómiát hozott hazánk pezsgő vendéglátásába. A világhírű séf, Jamie Oliver fantasztikus ételeivel már meghódította a világot, és most hazánkban is megkóstolhatjuk évtizedekre visszanyúló tapasztalata által életre keltett ételeket. Az étterem – mint a Gozsdu udvar gyöngyszeme – azt a hangulatot prezentálja, mely megállná a helyét bármelyik nagyvárosban. Megnyerően színes és felettébb

Jamie Budapesten

Nálunk  járt a sztárséf, vagy ahogy tetszik: séfsztár! Jamie Olivér nevét nem kell bemutatni senkinek, hiszen pályafutása szinte az emberek szeme előtt bontakozott ki. A Zsidai csoport és Jamie együttműködése révén Magyarország is részese lehet elhivatott tevékenységének, amit az őszinte gasztronómia jellemez. Jamie sikerének titka talán az, hogy a világot egy nagy, mindenki által elérhető

Jamie Oliver először Magyarországon

Könyveivel és tv műsoraival már 16 éve jelen van Magyarországon, két éve éttermet is nyitott a Zsidai Csoporttal közösen. Régóta tervezte, hogy ellátogat Budapestre, ahol életében először járt, de már érti, barátai miért áradoztak a városról és biztosan visszatér családjával együtt. Április 19-én találkozott a sajtóval és az éttermei dolgozóival, akiket második családjának tart.  

Egy igazi ínyenc burgert találtunk

Kíváncsiak voltunk arra, mit is tud mutatni egy franchise rendszerben működő étterem  a maga zárt tematikájával, hogyan tud újat mutatni. A híres Buffalo csirkeszárnyat már ismertük, de vajon mivel rukkolnak elő? Meglepett minket az,ami várt ránk, és csakis pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak. Annyit érdemes tudni róluk, hogy Dallasban van egy kulináris séf, aki kitalálja a receptúrákat,

Tiago Sabarigo chef (Costes Downtown) – Mit is jelent nekem a csillag?

Nemrégiben írtunk gastrotörténelmet azzal, hogy a Michelin-csillagok átadásának helyszíne régiós szinten Magyarország lett. A rengeteg találgatás után, mint már mindenki hallott róla, hazánk immáron büszkélkedhet egy kétcsillagos étteremmel, az Onyx–szal (Mészáros Ádám chef), és három egy csillaggal rendelkező étteremmel, a Borkonyhával (Sárközi Ákos chef), a Costes-szel (Palágyi Eszter chef), és a CostesDowntown-nal (Tiago Sabarigo chef).

Magyar siker a nemzetközi szakácsversenyen!

Március 21-én került megrendezésre Varsóban a Nestlé International CHEF Culinary Cup szakácsverseny, ahol a dobogó második fokára magyar versenyző állt fel. Hack Barnabás, a Michelin csillagos Costes Downtown szakácsa képviselte hazánkat és vitte hírét a remek magyar gasztronómiának. A CHEF Culinary Cup egy Nestlé szervezésű gasztronómiai megmérettetés a CHEF, mint a séfeket kreatívan segítő márka

Interjú a világ legjobb portásával

Számos területen jeleskedik a magyar ember kreativitásával, tudományos eredményeivel és szakmai sikereivel. Azt is mindenki tudja, hogy nekünk köszönhető a golyóstoll, a biztonsági gyufa és a helikopter is. A magyar emberek kimagasló teljesítménye szinte minden szakmában megmutatkozik – akár hallunk róla, akár nem. Takács Tamás által elnyert díj ugyancsak büszkeséggel tölthet el minket, hiszen nem

TAMA ahol alap az elegancia!

Két éve lesz, hogy megnyitott a TAMA a belvárosban, abban a régióban, ahol a mostani trendek szerint kivirágzott a vendéglátás. A Bazilika közelsége, és a turisták által közkedvelt lokáció előnyére válik a helynek. Tavaly januárban egy tulajdonosváltás következtében Hegyi Attila vette át az éttermet, illetve áprilisban Kovács Péter séf vette át a konyhát. A váltás

Érdekes interjú a Konyhafőnök új zsűritagjával, Rácz Jenővel

Beszélgetés Rácz Jenővel, aki most a Konyhafőnök új zsűritagja, de  mi a Bocuse d’Or-ról kérdeztük, ugyanis sokan nem tudjátok, hogy Jenő  az edzője a Kínai csapatnak, és Ő készíti fel a csapatot a versenyre.  Milyen volt a felkészülés? – Nagyon izgalmas időszakon vagyunk túl. A Bocuse d’Or előtt egy hónappal kaptuk meg az alapanyagokat, amiket

Itt tényleg fő az egészség!

2008-ban találkozott a metabolic typing módszerével – egy céget alapítottak is erre, ami tulajdonképpen a táplálkozás effajta megközelítésével foglalkozott. Ez 2012-ig működött, utána Vikit jó pár évig nem ez a dolog kötötte le. De mivel az ismerősök tudták róla, hogy mivel foglalkozott, elkezdtek jönni a megkeresések, hogy készítsen táplálkozási útmutatókat. Közben – mivel a az

Baromi trendi hely, kipróbáltuk!

Mikrofonvégre kaptuk Nemesvölgyi Attilát, aki a Pozsonyi úton külön kis birodalmat hozott létre. A frappáns Babka névvel gyorsan beitta magát a köztudatba, és mivel minden téren maximalista, az étterem elnyerte a nagyközönség, és a szakma elismerését is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az ő fejében mit jelent a Babka, és hogyan jött létre. Mesélj nekünk a

Demo konyha a piacon

Mit takarhat ez a név, és miért is Budapest gasztropiacaként emlegetett Hold utcai piacon nyílt? A választ a szakmabeliek már tudják, de kicsit utánajártunk annak, mi is van készülőben. Az eredeti terv szerint a 2016. év végéig, a Sas utca 15.-ben nyitott volna meg a Société Ház, de az építkezéssel járó csúszások közbeszóltak, így tulajdonképpen

Exkluzív interjú Sárközi Ákossal

A 2018-as év gasztronómiai szempontból meghatározó év, ehhez semmi kétség nem fér. Hazánk egyre inkább bővelkedik olyan nemzetközileg is értékes eseményekben, melyek révén felénk fordul a világ gasztronómiai fókusza. Az is mérvadó, hogy a szakácsok, chefek olyan generációja lépett porondra és kapott nagyobb figyelmet, akik példamutatása révén a szakma sokkal nagyobb publikációt, ismertséget ért el,

Food Truck történelem

         Egyre inkább érdemes foglalkoznunk a food truckokkal, hiszen nagyon nagy trend most, különböző fesztiválokon, vagy csak különböző helyeken, akár piacokon is feltűnnek. A food truck épp olyan divatos mint a street food, mert hiszen ezt is az utcán fogyasztjuk. De tudjuk-e, hogy mikortól is vannak a food truckok, és honnan indult el ez a

6 étterem Budapesten, ahová a DJ miatt is érdemes elmenni

Felpörgetett világunkban már nem elég egy este alatt egy érzékszervünket kényeztetni. Egyszerre szeretnénk mindent: finom ételeket, melyek nem csak ízre és illatra csábítóak, de látványra is, és persze hangulatot is, hogy az ételek mellett legyen egy plusz szórakoztató faktor. Ezt szerencsére már a legtöbb helyen megkapjuk. Azoknak pedig, akik a finedining vacsora mellett az élő

Magyar gyomornak magyar ételt – 6 hely, ahol a gulyáslevest imádni fogod

Gulyáslevest főzni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, hiszen ahhoz, hogy egy igazán tartalmas, intenzív ízvilágú, gazdag leves birtokában legyünk, sok idő és kiváló alapanyagok kellenek. A jól kiválasztott marhahús az alap és ehhez jönnek a zöldségek és köztük is a legfontosabb, a zeller. 6 olyan helyet mutatunk, ahol nem sajnálják az időt és a

Ezt edd a Gozsduban – A 4 legfinomabb hely a bulinegyedben

A budapesti Gozsdu udvar immár megkerülhetetlen hely, ha belevetjük magunkat a fővárosi éjszakai életbe. És itt most nem csak a zenére, vagy az italválasztékra gondolunk, hanem a gasztronómia újhullámos képviselőire, bisztrók, fúziós éttermek és a street food-ot magas színvonalon művelő kifőzdék. 4 hely, ahol a minőségben nem csalódunk. Spíler Időben kell érkezni, ha ilyen itt

Így vedd le a lábáról villásreggelivel – 5+1 dekadens ötlet csábításhoz

Az étel és a szerelem közötti kapcsolat folyton aktuális a téma, de ilyenkor tavasztól őszig az ősi ösztönök még inkább elszabadulnak. Egy közös vacsora tökéletes randi lehet, de mi legyen a tányéron, ha akár először, akár sokadszorra, együtt ébredtek? A felvágottas kenyéren túl, jó lenne valami különlegeset villantani. Mutatunk reggeliket, ami után garantáltan vissza fogtok

A 4 legelegánsabb ürügy, hogy étterembe menjünk

Sokan még mindig úgy vannak vele, hogy különleges alkalom, kell, hogy étterembe menjenek. Születésnap, lánykérés, évforduló vagy diplomaosztó, ezek a különleges események ráadásul megkívánják, a különleges ruházatot és helyszínt, ételeket is. Segítünk a döntésben: 4 igazán elegáns éttermet mutatunk, ahol az enteriőrön túl, a tálalás is megkomponált. Pierrot A Budai Vár gyönyörű díszlet tud lenni

5 gyerekbarát hely Budapesten

Gyerekkel étterembe menni, kis túlzással, majdnem akkora para tud lenni, mint kutyával. Mielőtt nekiindulunk az egész családdal egy vasárnapi brunch-ra, nem árt ha tájékozódunk milyen az étterem felszereltsége, és ételválasztéka, hiszen a kisebbek nehezen viselik a várakozást, üres gyomorral, ráadásul az étlapról is inkább a már megszokott ,tuti befutókat választják. 5 hely, ahol biztosan nem

Haverok, buli és 6 hely, ahová mindenképpen érdemes beülni

Nem csak csajos esték vannak, de a munkában, focizásban, meccsnézésben és a nagy melegben megfáradt férfiak is hetente összeröffennek. A találkozó körülményei különfélék lehetnek: egy könnyed sörözés, zenés szórakozás, vagy elegáns bár. Nézzük hová érdemes bemenni, ha sok pasi egyszerre nyakába veszi a várost. Spíler A Spíler tökéletes bulihely, hiszen egyrészt Budapest buliszívében, a Gozsdu

Amikor a csajok kiszabadulnak – 6 hely, amit a barátnőiddel mindenképpen ejtsetek útba

Ha lányok összejönnek egy őrült péntek estére vagy egy lazulós szombatra, akkor abból bármi lehet: buli, tánc, traccsparti, közös főzőcske, vagy egy ártatlannak tűnő délutáni sütizés, de akár ez így mind együtt. Hiszen nincs is annál jobb, mint otthon együtt ráhangolódni, majd bevenni a várost. 6 hely Budapesten, ahol mindenki jól érezheti magát. Émile Akár

Na ki a tésztakirály? 5 hely Budapesten, ahol tudják mit jelent az “al dente”

Olaszországi nyaralások alkalmával az egyik legelső szó, amit tutira mindenki elsajátít, az a pasta. Ez pedig nem más, mint az al dentére főtt tészta, amit legtöbbször első fogásként szolgálnak fel, különféle szószokkal, sugókkal, raguval és egyéb finomságokkal. Az olasz kulináris szabályzatban pedig minden szósznak megvan a tésztaformája, amivel illik tálalni. Van 5 hely Budapesten, ahol

Én kis kertem – 5 tündéri nyári ebéd Budapesten

Van az úgy, hogy nyáron a városban ragadunk és ebben az esetben sem szeretnénk lemondani a kellemes kertben elkötött ebéd élményéről. Választhatunk vízpartot, árnyas fákkal, vagy a város kellős közepén egy romantikus kis udvart, a lényeg, hogy zajmentes, madárcsicsergős finom ebédben legyen részünk.  Fruska Bisztró Két nyaralás között is kell valamit csinálni, mikor épp várjuk,

A 6 legjobb hétvégi ebéd Budapest közelében

Ki a szabadba, meneküljünk a nagyvárosból, mert az árnyas fák alatt, a hőség is jobban elviselhető. Ha pedig a fák alatti ejtőzés egy kellemes ebéddel társul, senkinek sem lesz ellene kifogása. Fogjuk az egész családot, pakoljuk be az autóba és még csak olyan nagyon messzire sem kell mennünk, hogy találjunk egy jó éttermet Budapest környékén.

Londonban, hej – teraszozni mindenhol jó!

Itt a nyár, és időnként még Londonban is előbukkan a nap a felhők közül, bár hozzátesszük, hogy szerény szerkesztőségi tapasztalataink alapján mi mindig jó időben voltunk ott. A Tatler összegyűjtötte a leghangulatosabb londoni kávézókat, ahol a kertben vagy a teraszon ülve élvezhetjük a mindent. The Garden at Blakes Vibrálóan élénk színek uralják a teraszt, amit

Teraszozz Pesten! A 6 legkedvesebb helyünk a flaszteren

Nyáron, kiülni, teraszon fröccsözni-aperolozni, vagy ebédelni, fenséges! Tudják ezt jól a pesti aszfalton is, nincs az a zsebkendőnyi, fél autóra elegendő felület, amelyből a tulaj ne próbálna teraszkát varázsolni.  A cél, hogy a nyüzsgő, városi forgatag részei maradjunk, úgy hogy közben két lépéssel hátrábbról szemléljük mindazt. Opera Café Hogy megjöjjön a békebeli kiülős, kávézgatós hangulat,

Kertek és romantika Budán – A terasz nyolcszor

Méghogy a menő éttermek a pesti oldalon vannak! Ugyan már! Hisz Buda tele van jobbnál jobb helyekkel, ahová nem csak a turisták mennek, de a helyiek is törzshelyet választanak közülük. Egy valamirevaló törzshely pedig terasz nélkül nyáron mit sem ér. Madárcsicsergős kutatásunk eredménye következik! Pest-Buda Terasz A legmagyarosabb boutique terasz Budapesten: csíkos napernyős, marhapörköltös finedining.

Az Egyetem tér lovagjai – 3 helyes beugró körkép

Az Egyetem tér egyike a főváros rejtett kincseinek, a forgalmas körutak között megbújó hangulatos és csendes kis sziget, éppen emiatt nem csak az ELTÉ-s joghallgatók kedvelt helye a környék. Az éttermi választék pedig nemcsak bőséges, hanem egyenesen zavarba ejtő. A megszokottabb ízek mellett találunk néhány igazi különlegességet is, íme, három izgalmas tipp, melyeket érdemes kipróbálni.

Nekünk a Duna-part a riviéra – A 4+1 kedvenc dunai helyünk Budapesten

Magyarországon nincs tenger, Budapesten pedig nincs Balaton, így az ittenieknek marad a Duna és annak partja. Persze a budapestiek, ha lenne más, sem választanának egyebet, csakis a Dunát egy kis hétvégi ejtőzésre. Fellini Római Kultúrbisztró A “Római” Budapesten fogalom, a Fellini pedig új korszakot indított évekkel ezelőtt a Duna-part ezen szakaszán: a klasszik sütödei feeling

5 húsos hely a városban, ahol simán függővé válhatunk

A vegák most nagyon ne figyeljenek ide, ez itt a szép nagy steak-ek, kolbászok és grillhúsok szekciója. És ha már hús, akkor legyen minőségi az alapanyag és tökéletes a készültségi fok, most olyan éttermeket gyűjtöttünk össze, ahol a húsimádók garantáltan a mennyben érezhetik magukat. ÉS Bisztró Belvárosi menő bisztró, ami konyhájában a hagyományos ízek mellett,

Az 5 kedvenc pizzakészítő helyünk, ami előtt még az olaszok is térdre borulnának

Vitathatatlanul az olaszok egyik legnagyobb találmánya, ami bármelyik estét, szülinapi vagy céges bulit képes megmenteni. Az az étel, amiért, ha jó, érdemes étterembe menni, utcán állva megenni vagy akár otthon elkészíteni. Mostanra már a legtöbben tudjuk milyen az igazi pizza, és biztosan olyan hely is van, ahol még sohasem csalódtunk benne. Anyukám Mondta Az ikonikus

Nyáresti fröccsözéstől az éjszakai mulatásig – 6 szuper kiülős hely Budapesten

Az se baj, ha néha még olykor elered az eső, ez már olyan biztató tavaszias záporféle, az igazi terasz-fanatikusokat nem tántoríthatja el, hogy felkeressék kedvenc kiülős helyeiket. Friss levegő, nézelődés, lazulás, semmi komolykodás, egy könnyű vacsora és persze fröccs és sör. Lumen kávézó A Mikszáth Kálmán tér amúgy is az egyik legcukibb hely a városban:

Vegánok, szevasztok! – 6 izgalmas budapesti vegán kaland

Bebizonyítjuk, hogy mostanra már nem csak egy zárt csoport kiváltsága a vegán étkezés: Budapesten egyre több az alternatív lehetőségeket nyújtó helyek száma. Diétázók, ételallergiások, életmódváltók, környezettudatosak és tudatosan táplálkozók már sok, jó minőségű hely közül választhatnak, ahol nem csak a bio alapanyagokkal bánnak ötletesen, de a design-nal is. Jövünk a legvegánabb 5-tel. Say Cheez Raw Nyers

Söröm, söröm, mondd meg nékem…5 izgalmas budapesti söröző

Iszunk egy sört? – eddig isemrős a sztrori, most jöjjön a folytatás! Jó sörökbe szerencsére egyre könnyebb belefutni, íme, öt szuper opció, melyek mindegyikét másért szeretjük, van, ahol hihetetlen választékot találunk, van, ami már-már festői környezetben helyezkedik el. Hajrá, irány sörözni! Élesztő Az Élesztőházat 2013-ben nyitották meg a Főzdefeszt szervezői, lassan igazi közösségi térré növi

Legyünk egy napra turisták! – Utazás a Bazilikánk körül

Ha külföldi ismerősök jönnek kis hazánkba, biztosan felteszik a kérdést: mit érdemes megnézni, hol érdemes megszállni, vagy hová érdemes elmenni? Budapest nevezetességeit bárki kikeresheti az útikönyvekből vagy az internetről, de az éttermek, bisztrók világában, értő segítség nélkül már sokkal nehezebb eligazodni. Íme a mi listánk: Top 5 hely, amit meg kell kóstolnod Budapesten: látnivaló, innivaló,

A legjobb budapesti borbárok nyomában

Mitől jó egy borbár? Ideje utánajárnunk, hiszen kitavaszodott és ilyenkor vágyunk a teraszos, kiülős, fröccsözős helyekre, de persze esténként be is húzodunk még téli kedvenceinkbe is. A kínálat mellett a hangulat sem elhanyagolható, illetve a legtöbb helyen bisztrókonyha is várja a munka után/közben lazulni vágyókat. Divino Borbár A lendület bárki számára vonzó, a juniborászokkal együtt

Menjünk hotelbe ebédelni! 5 remek budapesti választás

Már rég vége azoknak az időknek, amikor a hotelekben csak megúszni szerették volna a vendégek étkeztetését. Ma már olyan boutique hotelek nőnek ki szinte a semmiből, ahonnan biztosan nem mennek majd el a turisták egy finedining ebéd miatt, hiszen minden helyben van. Ha pedig budapestiek vagyunk, ne keressünk tovább, menjünk hotelbe akár vacsorázni is. Baltazár

Amikor hangulat kell: kedvencünk az élőzene – 5 budapesti zenés hely

Akár zongorista, akár dj, akár jazzduó – az élőzene egyszerűen szintekkel tudja megdobni a hangulatot. Valami kis élő lüktetés, hozzáadott érték, persze nyilván legyen jó úgy a vacsora, mint az élőzene. Live music kategóriában nekünk is van kedvenc éttermünk, rögtön mindjárt hét is. Pierrot Igazi romantikázós, beülős éterem a Várban halk zongorakísérettel. Fókuszban a szezonalitás,

Sokat kávézunk, sőt rengeteget – 4 budapesti hely, amit sose hagynánk ki

Hívhatjuk őket újhullámos, speciality, vagy hipszter kávézóknak, annyi biztos, hogy ellepték a várost. Lehet nem szeretni őket, fanyalogni, hogy savanyú a kávéjuk, hogy túlságosan réteghelyek, de azok számára, akiknek nem a sötét pörkölésű „hagyományos” a mindene, ezek elszaporodásával kávé-kalandparkká vált város. Tény, hogy a kávé, mint alapanyag sokszínűsége nem merül ki a keserű ízben, és erre

Lazulás vasárnap délben, de hol? – A 9 legjobb sunday brunch Budapesten

A reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) közötti légüres térben lebegve találta ki valaki a brunch-ot. És milyen jól tette! Mostanra az egész világon nagy népszerűségnek örvend ez a hibrid étkezés, ami nagyjából 11 órakor indul és tart, ameddig tart. A késői kezdés miatt értelemszerűen a hétvégékre, főleg vasárnapra korlátozódik, hiszen ilyenkor tehetjük meg, hogy

Egy, kettő, tizenhárom – A legjobb olasz éttermek

Az olasz mindig jó választás. Akkor is ha autóról, ruháról, design cuccokról, foci csapatról, pasiról vagy éppen étteremről van szó. Mi most az utóbbival kapcsolatban szeretnénk tippeket adni, főleg mert a olasz pasikkal ellentétben, ezek az éttermek garantáltan nem hagynak minket cserben. Jöjjön hát a GastroGuide e pillanatban 13 kedvenc olasz étterme! Al Dente Picit

Történelem a konyhában – Megvan a három legizgalmasabb közel-keleti étterem Budapesten

A menekültek ügye az egyik legmegosztóbb és legnagyobb indulatokat kiváltó aktuálpolitikai téma. Telítődtem az egésszel, és úgy gondolom, nem vagyok egyedül ezzel. Az elmúlt években a szabadidőm tetemes részét egy olyan hobbinak szenteltem, aminek nem titkolt célja az, hogy minél több emberrel ismertessük és szerettessük meg a sajátosan átértelmezett cigány konyhát. Lehet, hogy klisének tűnik,

Szex & Budapest – A legmenőbb bárok a fővárosban

Ha úgy érezzük, hogy a szilveszteri buli után túl hamar ránk szakadt az új év minden unalmával együtt, folytassuk jókedvűen, bátran! Adunk pár tippet, merre induljunk el barátainkkal az éjszakába, vagy akár a délutánba, hol érdemes kezdeni, vagy akár maradni hajnalig. Bárban lenni sajátos állapot, meghitt vagy éppen extravagáns, csendes, vagy éppen frivol, pultnál elmélkedős,

A legjobb budapesti ebédek – 4+1 kedvenc bisztró

Az idei év a magyar gasztronómiában mindenféle túlzás nélkül elképesztő volt: a Costes Downtownnal márciusban kipipáltuk az ötödik hazai Michelin-csillagot, ezzel Magyarország tudhatja magáénak a legtöbbet a régióban, majd Széll Tamás hozta el az első helyet a Bocuse d’Or európai döntőjén, és a Hungexpón a hazai szurkolók teli torokból üvöltve, vagy éppen sírva ünnepeltek. Voltak persze óriási

5 izgalmas cukrászda Budapesten – A GastroGuide aktuális kedvencei

Jó, van az a helyzet és pillanat, amikor szinte a társaság is mindegy, mert ott van előttünk egy szelet boldogság. Nem túlzunk, hiszen a szervezetünkben a cukor találkozásával dopamin szabadul föl, amitől átmeneti boldogságérzetünk támadhat. Ezért futottunk neki első körben Budapest öt jó kis cukijának, és kóstolgatva, hümmögve, elüldögélve javasoljuk ezt a kedves olvasóknak is.