10 hely Valentin napra, amit még te is szeretni fogsz – Szerelem reggel, délben, este

Rögtön szakad a szerkesztőség: az egyik fele kirohan a szobából, és mégcsak a nevét se ejti ki a napnak, a másik talán bottal még úgy ahogy megpiszkálja. Mindenesetre, be kell vallanunk, kevés olyan élő emberrel találkoztunk, aki február 15-én azt mesélte volna, hogy mivel is lepte meg az akárkicsodája 14-én. Nade, induljunk ki akkor abból, hogy az egész év alkalmas bármilyen típusú szerelemre, és így már pikkpakk össze tudtunk válogatni 10 olyan helyet, ahová simán elvinnénk a csajunkat vagy a pasinkat. GastroGuide-válogatás a piros szívecske körül: méghozzá reggeltől estig!

Babka Budapest

Van az a reggel, amit kár kapkodással tölteni, inkább ráérős, reggelit és tízórait egyesítő szeánsszá alakítható. Erre tökéletes választás a Babka, ahol kelet, nyugat ízvilága egyesül, de persze elmozdulhatunk a klasszikus francia reggeli irányába is.

TOP_Valentin_REGGELI

Villa Bagatelle

Még csak laza ismerkedési fázisban vagytok, amiből még bámi lehet? Kicsit szolidabbra vennéd a figurát, se nem túl lazára, se nem feszesre? Ücsörögjetek egy kört a Villában, aztán kiderül, merre tovább. 

Asztalka

Tisztázzuk: ki kit akar elvarázsolni? Mondjuk, mindketten el fogtol a sütiktől, különösen a himmelreichtől, de vigyázat, a hely hangulata ragadós: ezután már másképp mennek majd a dolgok!

TOP_Valentin_PÉKSÉG

Flying Birds Tea House

Magától értetődő egy kis csavarral: ugyanis itt muszáj szagolgatni, kortyolgatni, hagyni, hogy az érzékek tegyék a dolgukat. A bulinegyed közepén egy nyugodt sziget, ahonnan már közösen választott füvekkel jöhettek el.

Mantra Coffee

Parányi hely, koffeinfüggőknek és az újra is nyitott kísérletezőknek a legjobb kis kuckók egyike, ráadásul a pultban is pont jól találják el a kedveskedő és a szakszerű közötti hangot. Picit villanthatsz a cascarával, hogy te még azt is ismered, a személyzet készséggel alád játszik majd a témában.

TOP_Valentin_KÁVÉZÓ

Két Szerecsen

Egy asztalra hajtanánk itt, kéremszeépen, méghozzá a leginkább egy budoár hangulatát idéző bordó körasztalra, ahol a pezsgő bisztrón belül egy külön kis birtokon érezhetjük magunkat.

Meatology

Előbb-utóbb ebben a kérdésben döntést kell hozni: mi a helyzet a szaftokkal? A tunkolással? A kézzel megfogott omlós husokkal? Van-e, lehet-e ebben is közösség köztetek? Itt minderre fény derül.

TOP_Valentin_HÚS

Pierrot

Azért a Vár még mindig tudja azt az utánozhatatlan érzést, hogy valahol elvesztünk, tulajdonképpen csak kószálunk, és ebben a lófrálásban bármi megtörténhet. A bármi helyett azonban legyen inkább a Pierrot: ha kell könnyed, ha kell, súlyosabb, pont a határán is maradhattok, hogy definiáljátok, mi si van köztetek.

Spíler Shanghai

Ha repjegy nélkül utaznátok és csusszanátok bele picit fülledtebb percekbe, ráadásul mindezt SECRET, akkor szálljatok alá ide, és tűnödjetek el néhány igencsak beindító fantázianevű koktélon, shot-on. Aztán majd látjátok, hogy csak a neve volt-e olyan, mint ahogy ígérte.

Boutiq’Bar

Elsőosztályú ívók Mekkája, akik bírják a small-talk-ot is a bartenderekkel, van kialakult ízlésük, de akár bármikor hagyják magukat meglepni is, ha a helyzet megkívánja.

TOP_Valentin_KOKTÉL
 
 
 
 
 

Írjon véleményt