Kertek és romantika Budán – A terasz nyolcszor

Méghogy a menő éttermek a pesti oldalon vannak! Ugyan már! Hisz Buda tele van jobbnál jobb helyekkel, ahová nem csak a turisták mennek, de a helyiek is törzshelyet választanak közülük. Egy valamirevaló törzshely pedig terasz nélkül nyáron mit sem ér. Madárcsicsergős kutatásunk eredménye következik!

Pest-Buda Terasz

A legmagyarosabb boutique terasz Budapesten: csíkos napernyős, marhapörköltös finedining. Házias, nagymama konyhája a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával. Tavasztól őszig nyitva, nyáron meg ki ne hagyjuk a hideg sört és a fröccsöt!

Jamie’s Italian

Az igazi dolce vita feeling immár a budai várban is utolérhető: napfényes terasszal, arancinivel, pastával, pizzával és sok-sok mosollyal. A Jamie’s Budapesten ugyanazt a minőséget hozza, mint a világ bármely más pontján, de itt most történelmi környezetben.

Déryné Bisztró

Igazi klasszik budai törzshely már elég régóta, és ha Márai rajongott érte, mi miért érnénk be kevesebbel? Ráadásul az 1910-es évek óta, az akkor Auguszt cukrászdaként üzemelő hely mára bisztróvá lépett elő. Krisztinaváros legromantikusabb teraszán családdal, barátokkal, enni, kávézni, vagy csak sütizni is jó választás.

(Fotó: Facebook)

Baltazár Étterem

A teraszon grillezni is lehet! Tudják ezt a Baltazárban is: itt lehet ugyanis a legjobb grillételeket kapni Budán, amit aztán a teraszon ejtőzve kellemesen el is fogyaszthatunk. Itt mindent tudnak a grillezésről: katalán Josper Grill, argentin faszén és amerikai marha.

21 Magyar Vendéglő

Magyar konyha, magyar várban, nem csak magyaroknak. Itt pont azt az ízvilágot kapjuk, amit édesanyánk is készítene vasárnap délben, kicsit modernebb köntösben. Itt nincs rohanás, kellemesen ejtőzhetünk egy jó pohár fröccs mellett a teraszon.

(Fotó: Facebook)

Pasarét Bisztró

Második kerületi idill Pasarét kellős közepén, félig a zöldben, félig kisvárosi forgatagban. Szuper kis bisztrókínálattal: hétköznapi munkaebédre vagy hétvégi családi vacsira. Lecsó, vagy tanyasi csirkemell, fekete angusz hátszín és a mi kedvencünk a grillezett kecskesajt mangóhabbal.

(Fotó: Facebook)

Émile

A pesti Gerbeaud-ház külső helyszínen is kiválóan teljesít: az Émile miatt a Duna túloldaláról is átjönnek: mesebeli kert (ez már nem is csak egy egyszerű terasz), ahol kényelmesen, gondtalanul élvezhetjük a kínálatot, ami nem hagy kétséget afelől, hogy az Émile igenis a Michelin-csillagos Onyx étterem és a pesti Gerbeaud cukrászda egyenes ági rokona.

(Fotó: Facebook)

Pierrot Café & Restaurant

És újra vissza a Várba, mert a legnyugisabb, legromantikusabb teraszos kertek mégis csak itt vannak. Ráadásul a Pierrotban ha nem szeretnénk az utcafronton ücsörögni, bekellemeskedhetünk a belső, hangulatos kertbe is, ahol szinte megáll az idő. A választék pedig kicsit, francia, kicsit magyar, nagyon minőségi és modern köntösben.

Írjon véleményt