Nyári vendégvárók, sütés nélkül – Last-minute tippek

Hohó, még nincs vége, hiszen a ballagás utáni pót-fogadást is neked kell megszervezned, tehát jöjjenek a last-minute tuti tippek! Ha sajnálod az időt arra, hogy órákat tölts a konyhában a sütőt figyelve, ráadásul utálod, ha az amúgy is meleg helyiséget még a sütő is fűti, akkor megmutatjuk, hogyan készíts édességet anélkül, hogy azon kéne aggódnod, működik-e az élesztő, nem lesz-e szalonnás a piskóta. Szeretettel a GastroGuide-tól.

Citromos, krémes finomság

Hófehérke, a kedvenc desszertünk, ami nyáron különösen sokszor készül. Ha a babapiskóta nem kemény, hanem valami jobb fajta, akkor fél nap elég neki a hűtőben, hogy összeérjen.

Hozzávalók:
5 dl tejföl
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 citrom leve és héja
10-12 db babapiskóta

 Elkészítés:
A tejfölbe belekeverjük a porcukrot és a citrom levét, valamint a héját. A tejszínt kemény habbá verjük, és a két anyagot lazán összekeverjük. Ebbe a masszába beletördeljük a babapiskótát, és ezzel késszé is nyilváníthatjuk a desszertünket. A piskóta állagától függően 3-6 óra hűtés szükséges, hogy a piskóta megpuhuljon.

 

Fűszeres sajtgolyók

Nemcsak édes falatkákat lehet készíteni gyorsan és egyszerűen, hanem sósakat is, vannak helyzetek, mikor annak is nagyon örül a család. 

Hozzávalók:
20 dkg krémes túró
10 dkg natúr krémsajt
20 dkg reszelt sajt (karakteresebb ízű)

bors
apróra vágott snidling
füstölt pirospaprika
szezámmag

Elkészítés:
A túrót és a sajtokat összedolgozzuk homogén masszává, ha szükséges, sózzuk és ha szeretjük, borsozhatjuk is. Enyhén nedves kézzel egyforma nagyságú golyókat formálunk belőle, és belehempergetjük őket a snidlingbe, vagy szezámmagba, vagy pirospaprikába.

Zserbó golyó

Zserbó jöhet? Akkor is, ha nem kell sütni?

Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg darált  dió
20 dkg baracklekvár
Csokimáz:
1 tábla étcsokoládé
3 ek étolaj

Elkészítés:
A kekszet összegyúrjuk a dióval és a lekvárral, majd diónyi gombócokat formálunk belőlük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és egy villa segítségével megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Tálcára téve kihűtjük.

Villámdesszert Oreo kekszből

És még egy golyó, ha már úgyis belejöttünk, ezúttal Oreo keksz az alap.

Hozzávalók:

10-12 db Oreo keksz
20 dkg mascarpone
10-12 dkg jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét. Ha van kedvünk, adhatunk hozzá valamilyen alkoholt, én most a Cointreau-t választottam, és jól tettem. Ez a lépés azonban minden további nélkül kihagyható. Tegyük a masszát hűtőbe, míg visszaszilárdul kissé, ezután pedig gömbölygessünk belőle gombócokat, és a felolvasztott csokoládéba mártsuk bele őket. Fólián hagyjuk kihűlni a “bonbonokat”.

Írjon véleményt