Lazulás vasárnap délben, de hol? – A 9 legjobb sunday brunch Budapesten

A reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) közötti légüres térben lebegve találta ki valaki a brunch-ot. És milyen jól tette! Mostanra az egész világon nagy népszerűségnek örvend ez a hibrid étkezés, ami nagyjából 11 órakor indul és tart, ameddig tart. A késői kezdés miatt értelemszerűen a hétvégékre, főleg vasárnapra korlátozódik, hiszen ilyenkor tehetjük meg, hogy tovább lustálkodunk az ágyban. A sunday brunch legfontosabb összetevői: késői ébredés, ágyban heverészés, csak semmi kiadós reggeli, hagyjunk helyet a brunch-nak, majd szedjük össze a családot, barátokat és irány a kiválasztott étterem! 

ÉS Bisztró

A város szívében, a Kempinski Hotel aljában található bisztró, tökéletesen megfelelő hely, egy kötetlen, laza családi ebéd elfogyasztására. Itt készítik a város legjobb Tafelspitzét, ami akár az osztrák babérokra is törhetne. De déltől 3-ig fix árért, mennyiségi és sorrendi megkötés nélkül végigkóstolhatjuk az étlapon található előételek, főételek és desszertek teljes skáláját. Külön pont a vasárnapi gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásokért.

Fotó: Facebook // ÉS Bisztró

Fotó: Facebook // ÉS Bisztró

Kollázs

Nem véletlen, hogy ismét egy elegáns hotelbe tévedtünk, hiszen a brunch intézménye eredetileg a szállodák sajátja volt. A budapesti Four Seasons Hotel étterme, a Kollázs, Győrffy Árpád vezetésével tökélyre vitte a vasárnapi ebéd fogalmát (is). A vasárnapi menü havonta változik, és teljes menüsort tartalmaz a levesektől a desszertekig, nem megfeledkezve a hal- és húsételekről. Magyar és francia elemeket ötvözve egy kis csavarral.

Fotó: Facebook // KOLLÁZS - Brasserie & Bar

Fotó: Facebook // KOLLÁZS – Brasserie & Bar

Paris Budapest

Gyönyörű kilátással (a Várnegyedre és a Lánchídra néző) várja bruncholni vágyó vendégeit, a Sofitel aljában lévő francia étterem. Igazi francia vasárnapi hangulatban lehet részünk, ha a Paris Budapest interaktív sunday brunch-át választjuk: az ebédünk alapanyagait ugyanis magunk válogathatjuk össze, több, mint 50 hozzávalóból, amit aztán kész étellé varázsolnak számunkra a pult mögött felsorakozott séfek. Francia szakácsok leszünk egy napra, és még csak a végeredményen sem kell izgulnunk.

Fotó: Facebook // Paris Budapest Restaurant and Bar

Fotó: Facebook // Paris Budapest Restaurant and Bar

Kiosk

Ne csak bulizni menjünk a Kioskba pénteken a barátokkal, hanem vigyük el családunkat vasárnap délben is. Úgy ebédelhetünk itt a hét utolsó napján, mintha csak otthon lennénk: a nagyobb adagban kirendelt ételt megoszthatjuk szeretteinkkel. Kinek több jut, kinek kevesebb, igény szerint. Ez egy igazán kötöttségek nélküli, laza hely, ahol a család tini tagjaitól a nagymamáig, bárki fesztelenül érezheti magát. Az étlapon külön jelzik, mely ételek rendelhetők többszemélyes változatban. Table sharing.

Fotó: Facebook // Kiosk Budapest

Fotó: Facebook // Kiosk Budapest

peppers!

Vasárnapi büféebéd a Duna-parton fekvő Marriott Hotelben éttermében a peppers! Mediterranean Grill-ben. Magyaros és mediterrán ízvilágú fogások közül válogathatunk: hideg és meleg előételek mellett étlapról is rendelhetünk leveseket, főételeket, amiket frissen készítenek el számunkra.

Fotó: peppers! // Facebook

Fotó: peppers! // Facebook

Szimpla

Vasárnaponként itt minden igazi és eredeti: a piacon őstermelők, saját termékeiket árulják, amiből őrületesen finom svédasztalos reggeliket varázsolnak elénk,a mit komótosan megeszegethetünk, míg a gyerek játszik vagy elfoglalja magát valamilyen kézműves foglalkozással. És már meg is érkezünk az ebédhez: hetente más-más civil szervezet képviselői főznek a helyi alapanyagokból, melyekért adományokat várnak. 

Fotó: Szimpla Háztáji // Facebook

Fotó: Szimpla Háztáji // Facebook

Buddha Bar

Ha egy vasárnap erejéig szeretnénk kiszabadulni a húsleves-rántott hús bűvköréből, vegyünk egy nagy levegőt és repüljünk el Ázsiába, ami nincs annyira messze, mint azt gondoljuk. A Buddha Bar étterme minden vasárnap ázsiai büfével, rendelésre elkészített friss ételekkel, és Budapest leggazdagabb sushiválasztékával.

Fotó: Buddha-Bar Budapest // Facebook

Fotó: Buddha-Bar Budapest // Facebook

Corso 

Újabb csodás kilátás a Duna-partra. A Hotel InterContinental étterme, különféle választékkal bíró csomagmenükkel kínálja vasárnapi büfémenüit. A klasszikus magyar konyhára jellemző választék mellett, különleges sajt- és sushitálakat és vegetáriánus ételeket kínálnak. 

 

Fotó: InterContinental Budapest // Facebook

Fotó: InterContinental Budapest // Facebook

Araz

Akár minden hónapban beiktathatunk egy sunday brunch-ot az Araz étteremben, hiszen havonta más tájak ízei kerülnek terítékre vasárnaponként. a kínálat pedig nagyon vonzó: korlátlan ital- és ételfogyasztás mellett, képzett óvónő szórakoztatja gyermekünket a játszósarokban, míg mi akár wellness-részleget használjuk. Januárban egyébként Indiába tehetünk ízutazást, többek között kókuszos-currys hallevessel és pikáns fűszerolajjal ízesített bárányhússal.

Fotó: ARAZ Étterem // Facebook

Fotó: ARAZ Étterem // Facebook

  1. Hasznos lett volna árakat is feltüntetni.

Írjon véleményt