5 izgalmas hely, ahol érdemes a reggelt kezdened!

 

 

Három Szerb Kávéház

A sarokban újságot olvasó ismert költő, a zongoránál a premier utáni buli macskajaját enyhítő Bloody Maryt szürcsölő színésznő, a napos teraszon cikket körmölő riporter, és te, aki a zsigereidig szeretnéd beszippantani a bohém életstílus és a frissen főtt kávé egyvelegét. Ha a múlt századforduló semmivel össze nem téveszthető kávéházi hangulatát keresed kortársköntösben, azonnal vedd az irányt a Három Szerb Kávéház felé, ahol szerdától vasárnapig sokszínű és finom brunchot kínálnak gyönyörű környezetben, Budapest szívében. A kultúrkávéházban olyan szellemi közösségi teret alakítottak ki, ahol zenei estek, kertimozi, felolvasó irodalmi estek, kiállítások, viták, beszélgetések és egyéb kultúrprogramok várják azokat a vendégeket, akik szeretnék a reggelijüket egy letűnt, ámde irigyelt és visszavágyott kor világát idéző miliőben elkölteni. A hangulatos belső tér és enteriőr mellett a programokban egyaránt tetten érhetők a magyar kultúra jegyei és az Art deco vonalvezetése által inspirált, letisztult formák keveredése, de a napsütötte belső teraszon még inkább élvezhetjük a csöndet és a nyugalmat, mely egy finom croissant elmajszolása közben telepszik itt a vállunkra puhán, mint a vaj. A kávéház saját programjai mellett lehetőség van privát rendezvények, születésnapok, osztálytalálkozók, baráti összejövetelek megtartására is, hogy hozzád közel állókkal is megoszthasd a páratlan élményt.

 

Facebook: https://www.facebook.com/haromszerbkavehaz

 

 

Fekete × Fehér

 

Egy piciny, de annál hangulatosabb hely Budaörsön. Ha az életet nem, csak a körülölelő díszes csempéket a falakon szeretnéd fekete-fehérben látni, térj be egy minőségi, sötét vagy világos pörkölésű kávéra, melyhez mindennap friss pékárut, színes-mázas fánkokat, helyben készült szendvicseket választhatsz. Túllépve a szokványos dolgokon, glutén- és laktózmentes alternatívákkal is várnak, sőt, olyan különlegességekkel is, mint a juharszirupos-pekándiós fonat. De a Csengő Manufaktúra jóvoltából már tradicionális módon, kézzel, tartósítószerek és adalékok nélkül készített magas minőségű tejtermékeket, vagy a hatalmas rajongótáborral rendelkező vadkovászos kenyeret kérhetsz reggelire. Fekete és fehér, hagyományos és újító, fullos és mentes variációk napindítónak, hogy mindenki megtalálja a skálán a neki való falatot.

 

Facebook: https://www.facebook.com/feketexfeher

 

 

Briós

 

Immáron 14 éve Budapest egyik kedvenc reggeliző helye. Egész nap bruncholhatunkÚjlipótváros árnyas utcájában, a Pozsonyi úton, amely a lokálpatriótáknak nyüzsgő és élettel teli találkozó pontja. A reggeli kínálat igazán széles, hiszen a jól megszokott, variálható tojásételek (köztük természetesen az isteni eggs benedictek) mellett töltött bundáskenyerek, amerikai palacsinták, bagelek, a trendi sahkshouka is szerepel az étlapon, ez utóbbi házi angol muffinnal és töltött kolbásszal ráadásul, hogy alaposan megpakoljuk a bendőnket munka, városnézés vagy egy egész napos ejtőzés előtt. Külön ki kell emelni az egyik kedvencünket, a hízott, sült kacsamájas bageljüket, ami miatt nagyjából legszívesebben minden reggel visszatérnénk, a másik nagy kedvencünk, a bájosan virágos teraszra különösen. Naponta változó ebédmenüvel is bővül a napi kínálat, ha a királyi reggeli kevésnek bizonyul. Érdemes délre megérkezni, ugyanis általában igen hamar elkapkodják. Az esti időszakban pedig, ahhoz képest, hogy reggeliző helyről beszélünk, zsibongó és lüktető bárhangulattá duzzad a napközbeni pörgés, amihez trendi koktéljaikból tudtok válogatni. Szerintünk igazi worth to visit hely!

 

Facebook: https://www.facebook.com/brioskavezo

 

 

Marina Café & Bistro

Vidéki kávézó, nagyvárosi hangulat.

Mintha egy tengerparti város barátságos szívében ücsörögnénk, közel a természet, mégis a modern világ kényelmében lazíthatunk. A Marina Café Balatonszemesen a kikötő mellett, egy új építésű, futurisztikus épület földszintjén várja a vendégeit kivételesen változatos kínálattal, amelyben az újhullámos kávék minden formában megtalálhatók, a brunch pedig egyedülálló. A sokak által kedvelt eggs benedict több formában is kacsint ránk az étlapról, csak győzzünk választani, de számtalan reggeli és ebéd opció kínálja magát csábosan. Egész évben nyitva vannak, ráadásul minden hónapban különleges workshopok, borkóstolók és zenés programok csábítanak, melyekről naprakészen beszámolnak a közösségi média oldalaikon. Májustól már pontgyűjtő kártya is működik a kávézóban, nem mellesleg pedig sokszor közös akciók jelennek meg az épületben található apartmanokkal karöltve, így ha hosszabb pihenést tervezünk, akkor ugyancsak érdemes felírni a listánkra Balatonszemest és a Marina Cafét.

 

Facebook: https://www.facebook.com/marinaszemes

 

 

Goosebump Coffee 

Szigorú szakmai színvonalat és határokat húztak meg a budapesti kávépörkölő, specialty kávézóban, a Goosebumpsban. Nem adnak alább egy jottányit sem, ha a minőségről van szó, egyúttal a merészség, úttörő gondolkodás, innováció jellemzi a kávéikat, melyeket szeretnének a napi rutin szürkeségéből különleges kulináris élménnyé varázsolni.
Újonnan nyílt kávézójukban, a Fekete Sas utcában valóban ünnep és futurisztikus élmény a kávézás, a finom illatok, szakértő segítség minden kávérajongót azonnal Goosebumps rajongová avanzsál. Kell-e jobb ajánlás, mint Markosi Balázs, a Nespresso Kávénagyköveté?

 

Facebook: Goosebumps 

 

 

 

 

Írjon véleményt