XI. Avasi Borangolás, újra felpezsdül Miskolc!

Az északkeleti régió legnagyobb és az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvénye 2023. május 11-e és 13-a között minden eddiginél sokszínűbb programpalettával várja vendégeit a történelmi Avasra. Miskolc legnagyobb kertipartija az ország legjobb borászaival és a környék gasztrósaival egy nem mindennapi helyszínen.

A XI. Avasi Borangoláson 68 helyszín a Celláriumtól az Avasi kilátón át a Papszer utcáig, 24 magánpince, 30 vendégváróhely, 10 sátor, 97 borászat, 22 gasztrós, 20 koncerthelyszín és 55 fellépő várja a borgasztronómia és a szabadtéri zsongás szerelmeseit.

Főszerepben a BBQ

Májusban újfent kinyílik az Avas, és megmutatja titkait a borangolóknak. Életre kelnek a macskaköves, kanyargós utcák, hívogatnak fények, az illatok, a mosolyok, no meg a borházak és pincék, ahová igazi borász egyéniségek érkeznek, a titokzatos kis ösvények pedig felfedezésre, csavargásra, andalgásra csábítanak. Ínycsiklandó füstbe borul minden, hiszen a gasztró-porond fő attrakciója idén a barbecue lesz, méghozzá látványsütéssel.

Az Avas-hegy oldalában a város borkultúrájának évszázadait őrző több mint 800 pince és borház között a tavaszi zsongásban együtt ünnepeljük az Avast, a várost és a kiváló borokat. A megnyíló borospincékben a helybéli gazdák és az ország jelentős borvidékeiről érkező borászok különlegességei mellett olyan programokkal várjuk vendégeinket, ahol a gasztronómia, a zene, a család és a hagyományőrzés egyaránt főszerephez jut.

Fejlődés, új programok

„A tavalyi tizedik évforduló remek alkalom volt az összegzésre. A régió egyik leglátogatottabb borgasztronómiai rendezvényeként úgy gondoltuk, itt az ideje látványosabb lépésekben fejlődni, és olyan területeken is megerősíteni a jelenlétünket, amelyek bár nem feltétlenül szorosan kapcsolódnak a tematikánkhoz, de fontosnak érezzük kihangsúlyozásukat ebben a szélsebesen változó világban.

Ezért a már jól ismert programokon túl, mint a Bandukoló gyermekprogram, a kézműves- és mesefoglalkoztatók, az exkluzív borkóstolók, a borcsevejek, a ginkóstoló, a gasztronómiai ínyencségek, a fényfestés és a változatos zenei kínálat, most új vizekre evezünk” – írta közleményében a szervező Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület.

Fenntarthatóság

A Borangoláson célukká tűzték a rendezvény fenntarthatóbbá tételét, az ökológiai lábnyomuk fokozatos csökkentését, évről évre egyre többet téve az Avas-hegy természeti értékeinek megóvásáért. A környezettudatos életmód fontosságára is felhívják vendégek figyelmét a papírtányérokkal, a visszaváltható poharakkal, és a szelektív hulladékgyűjtéssel.

 

A Borangolás egyik legfontosabb és legbiztosabb alappillére a minőségi, eklektikus zenei kínálat. Az elmaradhatatlan muzsikaszóról 55 fellépő gondoskodik majd, akik a lehető legkülönfélébb stílusokban alkotnak. Folk, jazz, rock, street punk, akusztikus gitárzene, ska, sanzon csendül majd fel a nagyszínpadoktól az utcazenészek apró hangfalain át a tekervényes, eldugott kis utcákig. Fellép majd Auth Csilla, a Csík zenekar, a Zsaya, a Djabe, Sub Bass Monster, az NKS, a Mini Art-űr, a Z!ENEMi, a Bíborszél, az Ildi Rider és még sokan mások…

A Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 12-13-án tartanak majd nyitva.

Várnak minden kedves Borangolót 2023-ban is a város legnagyobb összeölelkezős, több napos kerti partijára!

 

További információ, részletes programok:

https://borangolas.hu/

https://www.facebook.com/avasiborangolas/

Írjon véleményt