Egy igazi ínyenc burgert találtunk

Kíváncsiak voltunk arra, mit is tud mutatni egy franchise rendszerben működő étterem  a maga zárt tematikájával, hogyan tud újat mutatni. A híres Buffalo csirkeszárnyat már ismertük, de vajon mivel rukkolnak elő? Meglepett minket az,ami várt ránk, és csakis pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak. Annyit érdemes tudni róluk, hogy Dallasban van egy kulináris séf, aki kitalálja a receptúrákat, ezáltal az étterem séfjének elég kicsi a mozgástere – viszont ő az, aki kiválasztja az adott ételek közül, hogy nálunk mi kerüljön az étlapra.

 

 

Most viszont egy teljesen új irány alakult ki, pedig az első TGI 2001-től szerepel a gasztropalettán. Annak okán, hogy tombol nálunk a burgerláz, ők is ebbe az irányba mentek el, de nem is akárhogyan. Németh Dávid séf ötlete által megálmodott burgerek kerültek fel az étlapra: aFriday’s  Budapest Burger, és a French Camembert Burger nem akárhogy  állták meg a helyüket. Február 1-je óta futnak az új burgerek, felkeltve a szakma érdeklődését is. Ez ezért is nagy szó, mert minden egyes ételt Dallasban hagynak jóvá, és Dávid burgereielnyerték a cég nemzetközi séf stábjának elismerését! Ebben a régióban erre eddig nem volt ilyenre példa!

Természetesen mindenben van egy meglévő Friday’s recept, de hozzátettek olyan alapanyagokat, amik még egyáltalán nem voltak a palettán. A French Camambert Burger ahogy a neve is mutatjacamambert sajtot tartalmaz a maga édeskésebb ízvilágával, klasszikus Frayday’s burgerhússal. Ez már magában meggyőző, de a többi feltét még dob rajta:aropogósra sütött bacon, a rukkola, a paradicsom, és a savasságot hozó, savanyított almaecetbe fürdetett hagyma. Kifejezetten kellemes, talán mondhatjuk: nőiesen könnyed burger. Azért hozzáfűzendő: nő legyen a talpán, aki a hozzá járó burgonyával, és a fantasztikus Jack Daniel’s  szósszal – kihagyhatatlan tunkolnivaló – felszerelt fogás után még kérne valamit. Az igazán férfias Fridays Budapest Burger olyannyira eltalált lett a maga 200 gramm hamburgerhúsával, és a hozzá passzított roston libamájjal, hogy a közönség egyből ráharapott, minket is nagyon meggyőzött.  Ha levesszük a buci kalapját, a hús fenséges látványától a húsimádók a Paradicsomban érezhetik magukat.

A borsos és ropogós bacon füstös ízéhez, a paradicsomos és pirospaprikás dzsem, a saláta, a lilakáposzta kombináció, és a frayda’s egyedi pikáns chipotle majonéze tényleg remek ízeket alkotott.  Ez a két burger lepett meg minket leginkább: egyrészt egyedi, másrészt kifejezetten új a nap alatt a burgerpalettán. Ami a céljuk volt, hogy elérjék a Húú hatást, kétséget kizáróan sikerült. Miután a burgereketelfogyasztottuk, esélytelen lett volna még rendelni, maximum egy desszert fért volna belénk. De ha már ott voltunk, muszáj volt egy különlegességet megkóstolni, a Three for All előétel válogatást, Buffalo szósszal és Bleu Cheese mártással: aFriday’s úgy tartja, hogy a különleges Buffalo szósza, és a kék sajtszósz egy harmadik, teljesen egyedi ízt produkál. És tényleg! Elsőre kicsit furcsa volt, de a helyzet az, hogy rá lehet kattanni. Németh Dávid elmondta, hogy bizony nagyon sokan ezért térnek be hozzájuk – miután megkóstoltuk, azt kell mondani, igaza van.

A TGI természetesen viszi tovább azt a franchise vonalat, amit eddig is követett, de már belecsempészve újításokat. Ami a biztonságot adja egy ilyen étterem esetében, az megtalálható, hiszen ízben és környezetben hozzák a sztenderdeket. De ezzel a két burgerrel kiléptek a saját árnyékukból, és tényleg nagyot alkottak!

Burger lelôhely: Oktogon 

Fotók: TGI Friday’s 

AirChef 

 

Írjon véleményt