Itt tényleg fő az egészség!

2008-ban találkozott a metabolic typing módszerével – egy céget alapítottak is erre, ami tulajdonképpen a táplálkozás effajta megközelítésével foglalkozott. Ez 2012-ig működött, utána Vikit jó pár évig nem ez a dolog kötötte le. De mivel az ismerősök tudták róla, hogy mivel foglalkozott, elkezdtek jönni a megkeresések, hogy készítsen táplálkozási útmutatókat. Közben – mivel a az addig a módszer segédeszközeként használt ‘gép’ nem állt a rendelkezésére (most már igen, de nem használja) – Viki kidolgozott egy saját metódust, egy kérdőívet, ami jól tudott működni, és ezt online elérhetővé is tette. Ez volt 2014-ben.

A dolog kicsivel később fantasztikusan berobbant, óriási fellendülés után új cég jött létre. Mára saját fejlesztésű, speciális weblapja van; kinevelt tanácsadók, dietetikus, élelmiszerbiológus, táplálkozáskutatók, kutató és orvos partnerei is vannak, illetve országos ételkiszállításokat is végeznek egy háttérkonyháról. Másfél év alatt oda jutottak, hogy mára napi többszáz ételt szállítanak ki országosan.
Közben úgy alakult, hogy egy Bisztrót is létrehozott, amivel eleinte ki szerette volna váltani az országos Konyhát, de végül mindkettő megmaradt.

Ebből látszik, hogy a Kitchen of Health Bisztró nagyon komoly alapokon nyugszik és az igazi paleo táplálkozást teljesen sallangmentesen – félretéve a divat majmolását -, igazi tényekre építve képviseli, a partnerei szakmai tudására alapozva.
A Kitchen of Health Bisztró 2016 augusztusában indult – az egészséges táplálkozás mellett fontos szempont volt a gyors kiszolgálás. Persze kicsit megelőzik a korukat, hiszen a modern kor embereinek azért ki kell nyitni a szemét erre a fajta táplálkozásra. Egyszóval: piacra léptek, de a piacot folyamatosan maguknak kell kialakítani.

Az étterem választéka tehát kerül minden olyat, amit az ember alapvető táplálkozása, ősgenetikája nem támogat. Nyilván nem a végletekben kell gondolkodni – mert az ősember nem bundázott húst -, a választékuk kielégíti a jelenkor igényeit is. Azért az elmond róluk sok mindent, hogy hozzájuk akár autoimmun betegséggel is betérhetünk étkezni. Érdekes és merész feladat, amit felvállaltak ezzel a hellyel, de az kijelenthető, hogy egyedülálló lehetőségről beszélünk. Aki ismeri, vagy úgy gondolja, hogy ismeri a mentes ételeket, az betérve hozzájuk egy teljesen új formáját ismerheti meg ennek a világnak.

Ehetünk náluk rizottót, marhaburgert, kacsamájat, viszont a megszokott alapanyagokhoz képest teljesen máshogy.
A lokációnak köszönhetően a nyitásnál bődületesen berobbant a hely, ugyanakkor a designelemek összhangja és természetközelisége is képviseli azt az eredendőséget, amit konyhájuk képvisel.
Az őket látogató vendégkör főleg a már tudatosabb életmódot és táplálkozást követő emberek. Az is elmondható, hogy aki egyszer kipróbálta őket, az általában visszajár. Szerintünk is érdemes kipróbálni az általuk képviselt koncepciót, és ételeket!

Még több gasztro tartalom: GastroGuide

Hol tudok ilyen finom egészségeset enni: Kitchen of health

Írjon véleményt