Az 5 kedvenc pizzakészítő helyünk, ami előtt még az olaszok is térdre borulnának

Vitathatatlanul az olaszok egyik legnagyobb találmánya, ami bármelyik estét, szülinapi vagy céges bulit képes megmenteni. Az az étel, amiért, ha jó, érdemes étterembe menni, utcán állva megenni vagy akár otthon elkészíteni. Mostanra már a legtöbben tudjuk milyen az igazi pizza, és biztosan olyan hely is van, ahol még sohasem csalódtunk benne.

Anyukám Mondta

Az ikonikus kemence jön, megy, gurul, fesztiválozik, de bárhol is van, a zarándokok mindig megtalálják a Dudás-fivérek pizzáit, lepényeit, focacciáit. A magunk részéről persze pacalt bele, de maradhatunk a klasszikusoknál is: bármi kerül rá vagy bele, roppanós és tökéletes tészta az alap.

Anyukám Mondta
(Fotó: Facebook)

Jamie’s Italian

Meg lett az eredménye, hogy Jamie Oliver egy olasz séfet választott magának mentornak. Gennaro Contaldo ugyanis rendesen megtanította többek között pizzát készíteni. A Jamie’s Italian-be a pizza miatt is el kell mennünk: a szupervékony, ropogós tésztára pakolt sonka San Daniele, az olívaolaj extra szűz, a mozzarella meg bivaly, ahogy az Gennaro óhazájában is teszik.

Jamie’s Italian Budapest

Igen

Igen itt olasz a pizza, habár a tulajok itthoniak. Csak tudják, milyen a jó, olasz pizza. A szuper az, hogy miután a pizza szeletben (is) kapható itt, többféle feltéttel kipróbálhatjuk: krumplis-rozmaringos; sima margherita; sonka-rukola-paradicsom; szarvasgombás; spenótos-gorgonzolás-diós.

IGEN
(Fotó: Facebook)

Opera Café

Itt az ideje, hogy átértékeljük mindazt, amit az operaházi, vagy csak úgy általában a színházi büfékínálatról gondolunk. A Magyar Állami Operaház kávéházában ugyanis a specialty coffee, szendvics és salátakínálaton túl, igazi, olasz pizzát is kérhetünk: sonkás, szalámis vagy bivaly mozzarellás futamokkal lazíthatunk. És azért abban is van menő, ha előadás előtt majszolunk be egyet.

Opera Café

Pizzica

Nincs pestibb utca, mint a Nagymező, egyszerűen minden van itt, amitől lehet szeretni és nem szeretni Budapestet. Most épp a szeretnivaló dolgokért mentünk, és ennek egyik garanciája a város bizonyos napokon legjobb pizza-téglalapja a Pizzicában.  Mindent látunk, a gyúrást, a nyújtást, a sütést, a bolt előtt jellemzően olaszok kvaterkáznak, robogó suhan, csukott szemmel: Róma.

Pizzica
(Facebook)

 

 

Írjon véleményt