Il Directore Pizza

Ha van hely, ahol egyből otthon érezheted magad, az az Il Directore pizzéria! Végre bővült a Király utca gasztro térképe is, egy családias, hamisítatlan nápolyi pizzázóval. Minimum 48 óráig kelesztett tészta, friss olasz alapanyagok, finom sörök, kellemes pörkölésű kávé, fantasztikus desszertek- ez az Il Directore.   Már a neve is utal az egyik tulajdonosra, aki

Nem ismer határokat a PizzaMe csapata

Megsaccolni is nehéz lenne, hogy 2013-as nyitásuk óta hány éjszakai bagoly és (öröm)ittas bulikirály életét mentették már meg a Pizza Me pizzái. A szerelemprojektből született láncnak ma már a sikeres házhozszállításuk mellett több, mint 40 egysége van, országhatáron innen és túl, mégsem dőlnek hátra. A  tulajdonosok, Eran Friedman  és Victor Friedman csapata Pozsony utána a lengyel és

Az olasz zsűri sem tudott belekötni a magyar pizzába

A Balázs Attila, Muntyán Stella és Brenner Róbert alkotta csapat egyedüli magyar indulóként vett részt az olaszországi pizza világbajnokságon. Őrületesen szép eredményeket értek el, és remek visszhangja volt a kreációiknak az egyik legrangosabb versenyen, ahol 43 ország több mint 500 (természetesen többségében olasz) séfcsapata mérte össze tudását és kreativitását.     A pátyi Cukorborsó csapata

9 kedvenc pizzázónkat hoztuk el nektek!

A héten a legjobb pizzákat igyekeztünk felkutatni, ebből hoztuk el nektek a 9 legjobbat!    I55 AMERICAN BAR & RESTAURANT A sajtmániás Kvarg Lipik fellegvára a chicagói deep dish és a New York-i stílusú pizzák úttörője, az I55 American Bar & Restaurant. Hamisítatlan tengerentúli lazaság uralkodik, kellemes, tágas a tér, kényelmesek az asztalok és állati jók az ételek. Az I55-nél hisznek abban, hogy az amerikai pizzakultúrában minden fajtának saját stílusa van, ami egyedi történetet

Autentikus olasz ételek lelőhelye

„Két számmal arrébb költöztünk és két számmal nagyobbak lettünk” – bisztró étlappal bővült a Ristorante Impasto Aki a Mester utca környékén él vagy dolgozik, annak bizonyára nem kell bemutatni a Haller és a körút felénél található kis egységet, ahol az isteni pizzák mellett olyan fantasztikusan fagyik készültek, hogy áprilistól októberig állt náluk a sor. A mindössze

5+1 parádés street food hely

Ha valamikor igazán pörögnek a street food placcok, akkor az a nyár! Ilyenkor kevésbé szeretünk adózni az idő oltárán egy-egy gyönyörűen megálmodott tányér fölött, hiszen annyi minden vár ránk a szabadban és olyan hamar vége a szezonnak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár igazán klassz teraszos helyet, ahol mindig hideg a sör/fröccs, zseniális a kaja és nem

A Cukorborsó pizzája hódító útjára indult

Amikor hat évvel ezelőtt Balázs Attila és Rákóczi Feri fejében megszületett a Cukorborsó ötlete, elsőként azt határozták el, hogy legyen egy fatüzelésű pizzakemence, hiszen a környéken még nem volt ilyen, ahogyan igazán jó nápolyi pizza sem. Szerették volna megmutatni a pátyiaknak és a törzsvendégeiknek ezt a csodát, amely azonban már szélesebb körben is elvarázsolta a

Csúcs pizzák a Forni di Napoliban

Forrón duruzsoló, pattogó, hatalmas kemence, kellemes zene, nyüzsgés és finom illatok ölelnek körbe a Szent István körútiindusztriális, fényes, barátságos étteremben. Pizzát manapság bárhol lehet enni, hiszen a legnépszerűbb étel a világon. De jó pizzát már annál nehezebb, nápolyi stílusút meg kiváltképp. Jó hírünk van! Nemhogy kiváló, egyenesen világbajnok olasz csodákat falatozhatunk Budapesten, a Forni di

Ahol a vendégek kívánsága teljesül: La Piazza

Egyik kedvenc budai pizzériánkba, a La Piazzába látogattunk el újra, ugyanis azt csiripelték a madarak, hogy nemrégiben ismét újítottak ezt-azt. Megnéztük, miféle újdonságokkal várják az olasz konyha szerelmeseit az Érdi úton. Az első szembetűnő változtatás a terasz. Az egész étterem kibővült, és mivel télen is több helyre lesz szükségük, az eddigi nyitott teraszból zárt lett.

Pizzaszerelem izzik a pátyi kemencében – Balázs Attila, a Cukorborsó társtulajdonosa

Balázs Attila lassan, de annál mélyebben szeretett bele a pizzakészítésbe. Végül olyan komolyra fordult ez a kapcsolat, hogy pizzakemencét építtetett és saját tésztareceptet fejlesztett ki, ezáltal egy falat olasz életérzést kínálva a pátyiaknak. Ismerjétek meg a Cukorborsó pizza séfjét.     Vissza tudsz emlékezni, mikor érezted először azt, hogy a gasztronómiával akarsz foglalkozni? Eredetileg idegenvezetést

Cukorborsó, amiért jó pátyinak lenni

Tudtad, hogy nemcsak a Korhely Faloda kötődik a népszerű rádiós, Rákóczi Feri nevéhez, hanem a pátyi Cukorborsó Kertvendéglő is?   GastroGuide: Meséljetek egy kicsit az indulásról, kérlek! Rákóczi Feri: Úgy 15 éve, amikor új társasházba költöztünk, Attila, az üzlettársam egyik este bekopogott egy üveg pálinkával, hogy most költözött ide mellénk. Nagyon jóbanlettünk, vigyáztak a gyerekeinkre, igazi

Pizza, ami ránk van hangolva – Tasty Pizzéria

A legfinomabb nápolyi pizza, a magyarok ízlésére hangolva – Tasty Pizzéria és Étterem Sok mindenért szeretjük a Bartók Béla utat, ami az utóbbi években nemcsak kulturális, hanem gasztronómiai szempontból is a város egyik kiemelt részévé avanzsált. A nemrég nyílt Tasty Pizzéria és Étterem egy újabb példa arra, miért is mondhatjuk azt, hogy ezen az utcán

10 pizza Budapesten amit nem érdemes kihagyni!

Kevés olyan ételt ismerünk, aminek nincs szezonja: minden év- és napszakhoz tökéletesen passzol. A pizza pont egy ilyen étel, egész egyszerűen nem tudjuk megunni, főleg, hogy a városban egyre több olyan pizzázó nyílt, amit meleg szívvel tudunk ajánlani mindenkinek. Listánkon olyan opció is szerepel, amit inkább a klasszikus ízek kedvelőinek ajánlunk, és olyan éttermet is

Vakcina fagyi és különleges pizzák a Mester utcából

Tavaly hatalmasat robbantott az Impasto a koronavírus-vakcinák ihlette fagylaltjaival, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. A tulajdonos hamarosan újabb mestervizsgát tesz Olaszországban, hogy hamisítatlan itáliai ízekkel kényeztethesse a budapesti pizza- és fagyi rajongókat.   Mesélj nekünk kérlek, mi változott nálatok az elmúlt évek alatt? Folyamatosan fejlődünk, ez fontos. Mindig keresek új dolgokat, új technológiákat, alapanyagokat

“Pizza – Pasta – LA PIAZZA”

„Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt ami az 50-es 60-as évek mediterrán hangulatát és a felhőtlen napsütést idézi. – Ahol ismerősként köszöntjük a családokat, ahol a baráti társaságok visszajárnak, ahol a lurkók a gyerekjátszóban jól érezhetik magukat, ahol a fedett teraszunkon a születésnapodat tarthatod és ahol a kutyádat sem kell otthon hagyni.” Otthonos, családias légkör,

CIAO NONNA, CIAO LIGET, CIAO PIZZA

Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Ciao Nonna Pizzeria a Pavilon Kertben. Arról beszélgetünk a cégcsoport tulajdonosával, Fekszi Gyöngyivel és Pietro Barsacchivel, aki szakmai vezetőjeként segíti a csapat munkáját hogy mi a közös Kató Néni Finomságaiban és a Ciao Nonna Pizzériában, hogyan működik az újabb olasz-magyar kombó!   Ki ne találkozott volna „Kató Néni Finomságaival” a

Jamie Oliver új éttermet hoz Budapestre

Jamie Oliver olasz étterme és pizzeriája után hétfőtől a Jamie Oliver’s Diner vagány ételei is elérhetők lesznek Budapesten!     Első lépésként, hogy minél hamarabb megkóstolhassátok egy igazi amerikai diner Jamie-féle kínálatát, a Wolton, házhozszállítás útján találkozhattok vele. Kíváncsiak vagyunk véleményetekre, ezért kóstoljátok meg otthon házhoz szállítva vagy a Budai Várban, a Jamie Oliver’s Italianben a

Olasz klasszikusok a zöldövezetben

A rózsadombi Porcellino Grasso étterem kitartó törzsvendégi körrel büszkélkedhet, nem véletlenül: törekvésük, hogy a vendégek ne csak a különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is kedvet kapjanak ide ellátogatni. Az autentikus olasz konyha, a család- és gyerekbarát, laza szellemiséget képviselik, ezt tudatosan szolgálja a tágas terasz és a játszósarok is. A Porcellino 2007-ben nyitott, azóta is

ÉtterEmber sorozat, Eran Friedman-avagy a Pizza Me story

„A minőséggel nem rizikózunk!” –az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Eran Friedmant, a Pizza Me tulajdonosát kérdeztük Izraelben nőtt fel, de a szíve mindig Magyarországra húzta. Kezdetben ingatlanokkal foglalkozott, a főzés hobbiként indult nála, de miközben kedvenc olasz pizzájukat falatozgatták Giannival, gyakran szóba került, hogy egyszer majd belevágnak egy közös vállalkozásba. A Pizza Me sztori egy igazi

Olasz konyha a belváros szívében! Il Pastaio Ristorante

Áll egy bisztró stílusú étterem Budapest szívében, ami hamisítatlan olasz ízekkel, és kiváló borokkal várja a vendégeket. Legyen szó tésztáról, bruschettáról, pizzáról vagy salátáról, az olasz konyha verhetetlen– persze csak akkor, ha az ételeket jól készítik el – Beke Zsolttal, az IlPastaio tulajdonosával beszélgettünk. Régóta dolgozol a vendéglátásban? Amióta az eszemet tudom a konyhán dolgozom. Szerencsésvagyok,

Ez Pizzi

Új pizzéria a PIZZI a Szondi utcában: Olaszos pizza, melyre szabadon válogathatod össze a kedvenc feltéteidet, hogy megalkosd a saját pizzádat. Vicces és jópofa szójáték együtteséből alakult ki a PIZZI, hiszen egy igazi pici olasz pizzázó nyílt fél éve a forgalmas 6. kerületi sarkon. Jól bevált, egyedi titkos alaprecept a PIZZI pizzatésztája. Igazi olaszos, ropogós,

A legjobb olasz éttermek

Az olasz mindig  jó választás. Akkor is ha ruháról, design cuccokról, foci csapatról, csajokról vagy éppen étteremről van szó. Mi most az utóbbival kapcsolatban szeretnénk tippeket adni, főleg mert a olasz csajokkal ellentétben, ezek az éttermek garantáltan nem hagynak minket cserben. Jöjjön hát a GastroGuide e pillanatban 13 kedvenc olasz étterme!   Al Dente Picit

A Vegazzi sztori

Nem ismerte a nápolyi pizzát, nem tudta, hogyan működik a fatüzelésű kemence, mégis belevágott egy pizzázóba – mindezt teljesen növényi alapon! A Vegazzi speciality pizzéria tulajdonosával, Preyer Györggyel beszélgettünk. Miért pont pizzázót nyitottatok? Mindig is laikus rajongója voltam az olasz konyhának, de az, hogy pizzázó született, csak a véletlen műve volt, a mostani szerelem pedig a

Pizza, streetfood, Itália, = PizzaRicca

Egy hónapja nyitott egy igazi autentikus olasz streetfood hely a bulinegyed környékén a Klauzál téren. A hely neve PizzaRicca, amely a pizzán lévô gazdag feltétekre utal. A tulajdonos már akár ismerôs is lehet, Autiero Pasquale aki hivatását tekintve szakács, és az olasz riviérán dolgozott mint séf. Elhozta a legnépszerûbb ételekbôl is a két abszolút sláger

Kemencés helyek – A tégla és a fa csodája

Ma már úri huncutságnak tűnhet a kemence, pedig jelentős szerepet tölt be a magyar gasztronómia történetben. Kemence szinte minden háznál állt, a kérdés csak az volt, hetente hányszor gyújtották be. A legtöbb helyen csak egyszer, ha a kenyeret sütötték. Amikor a vekni már félig megsült, és fordításra várt, az asszony kiszakajtott belőle pár marékkal, szétlapította

Novemberben nyit Jamie Oliver budapesti pizzériája

A Gozsdu Udvarban kap helyet Jamie Oliver első kontinentális európai pizzériája. A Jamie’s Italian Budapest franchise jogait jegyző Zsidai Group a várban lévő étteremhez képest némileg alacsonyabb árakat ígér és házhozszállításra is készülnek. Jamie úgy, mint még soha Bár Nagy-Britanniában és Indiában már működnek hasonló Jamie’s pizzériák, az új budapesti egység a Jamie rendszeren belül

Tökéletes pizzát sütnél? Így csinálja a 26. Pizza Világbajnokság magyar indulója

Sokszor hallani, hogy a pizzánál nincs egyszerűbb étel, mégis ritkán találkozni igazán jó pizzával, és még ritkábban sikerül tökéletesre, ha magunk készítjük. Megkérdeztük hát hazánk egyik top pizza készítőjét, Szabadfi Szabolcsot, a Pármában rendezett 26. Pizza Világbajnokságon pizza pala, vagyis lapátos pizza kategóriában, a világ 50 legjobb pizzása közé került magyar péket, hogy mitől lesz

“A leglelkesebb olasz konyha” – Pierre a debreceni Alt in Ristóban

Arra biztos nem mertem volna fogadást kötni, hogy pont Debrecenben fogok betévedni egy virtigli olasz étkezdébe, pedig így történt. Mit tehet az ember egy tavaszi zimankós napon, amikor már a szél mindent kifújt belőle? Betoppan egy sarki olaszba, ahol percekig homályos szemüveggel tapogatózik, hogy hol is van. Szó szerint ez történt velem. Zöldre festett, sántán

Az 5 kedvenc pizzakészítő helyünk, ami előtt még az olaszok is térdre borulnának

Vitathatatlanul az olaszok egyik legnagyobb találmánya, ami bármelyik estét, szülinapi vagy céges bulit képes megmenteni. Az az étel, amiért, ha jó, érdemes étterembe menni, utcán állva megenni vagy akár otthon elkészíteni. Mostanra már a legtöbben tudjuk milyen az igazi pizza, és biztosan olyan hely is van, ahol még sohasem csalódtunk benne. Anyukám Mondta Az ikonikus

Kell-e a pizza az olaszoknak?

Jellemző, hogy a gasztronómiai mitológiában mindig van egy legendás eset, amelynek feladata az, hogy egy-egy ételt utólagosan legitimáljon, történelmi és gyakran politikai távlatba helyezzen. A pizza az olasz azonosságtudat szimbóluma, ahogy a magyaré a gulyás, bár mind kettő totális leegyszerűsítése a tényleges hagyományoknak. Ha egy olasznak azt tanácsolnánk manapság, hogy az olasz kulináris gazdagság helyett