Nem ismer határokat a PizzaMe csapata

Pizza Me

Megsaccolni is nehéz lenne, hogy 2013-as nyitásuk óta hány éjszakai bagoly és (öröm)ittas bulikirály életét mentették már meg a Pizza Me pizzái. A szerelemprojektből született láncnak ma már a sikeres házhozszállításuk mellett több, mint 40 egysége van, országhatáron innen és túl, mégsem dőlnek hátra. A  tulajdonosok, Eran Friedman  és Victor Friedman csapata Pozsony utána a lengyel és angol piacot is térképre tűzte.

 

 

 

A 10 éves szülinapjukat ünneplő franchise nagy valószínűséggel a főváros legkedveltebb pizza lánca. Vékony tésztájuknak, prémium alapanyagaiknak és az éjszakai nyitvatartásuknak köszönhetően elérhető áron kínálnak minőségi étkezést, amivel hamar belopták magukat a budapesti fiatalok szívébe. Nem csoda hát, hogy első, Gozsdu udvarnál található egységük után gomba módjára szaporodtak az üzleteik, hiszen szó szerint mindenki szeretett volna belőlük egy szeletet.

 

Budapest után bekebelezték az egyetemvárosokat

2018-ban nyitott meg az első, fővároson kívüli egységük Szeged városában, amit egy ideiglenes, siófoki kitelepülés követett, majd szép lassan minden nagyobb egyetemvárosban megvetették a lábukat. Hamarosan már Debrecenben, Pécsett, Miskolcon is megjelent a már messziről felismerhető piros-fehér logó. Ugrásszerű növekedésüknek hála 2019-ben elköltöztek egy hatalmas, 1200 nm-es termelő- és irodaközpontba, amely akár 50 üzlet ellátására is alkalmas.Fejlődésüknek a világjárvány sem szabhatott határt, a Covid boltbezárásai mellett a házhosszállításuk az egekbe szökött. Korábban nem véletlenül fordítottak kevesebb figyelmet a kiszállításra, ez a forgalmuk mindössze 5%-át jelentette. Az utcai forgalom megszűnésével azonban érthetően nagyobb fókusz került erre a szegmensre és fejlesztéseiknek hála ma már a bevételük 50%-át ennek köszönhetik. De nem ez volt az egyetlen okos döntésük. Bár ez nem volt mindig kockázatmentes, sorozatos bezárások miatt ebben az időszakban több olyan üzlethelyiséghez is hozzájutottak, amihez korábban nem tudtak volna, így ahelyett, hogy a fékre léptek volna, ők beletapostak a gázpedálba, melynek meg is lett az eredménye.

 

 

Nem állnak meg az országhatároknál

Mivel korábban nem volt tapasztalatuk nemzetközi terjeszkedésben, így ez jó tanulási lehetőség volt számukra, amit a későbbiekben is kamatoztathatnak. A járt úton azonban nem változtatnak abban a tekintetben, hogy most is forgalmas, fiatalok által frekventált ponton nyitnak két új üzletet. Amint pedig ez a projekt lezárul, jöhet Párkány. Ezzel egy időben elkezdték feltérképzeni a lengyel piacot is. Annak ellenére, hogy természetesen végeztek piackutatást sokszor inkább a szívükre és az intuícióikra hallgatnak, hiszen ez már többször is bevált. Ha kell, akár két évet is várnak egy olyan helyre, amiről azt ottani ingatlanosok azt mondják, hogy megéri. A nyugati régiót tekintve Anglia felé kacsingatnak olyannyira, hogy már keresik a megfelelő üzleti partnert. Eran azért hozzá teszi, hogy van bennük aggodalom a távolság miatt, valamint a közízlés is merőben más, így az a szortiment, ami nálunk bevált, egyáltalán nem biztos, hogy ott is sikeres lenne.

 

 

Nem csak a terjeszkedésben, a termékfejlesztésben is profik

Amellett, hogy üzlethelyiségeik száma évek óta dinamikusan emelkedik természetesen egy pillanatra sem feledkeznek meg magáról a termékről, vagyis a pizzáról. Folyamatosan zajlanak a fejlesztések, rengeteg az új recept és ötlet, ami megvalósításra vár. Bár sokan nem tudják, a nutellás pizzát nekik köszönhetjük, az egyetlen bánatunk, hogy szeletben nem kapható. A pizza mellett dolgoznak a különböző merch termékeken, ha minden jól megy hamarosan kapható lesz náluk dedikált pizzakés és sok más kiegészítő is. Ami pedig talán a legjobb hír, hogy előnyükre fordították a sok „lábakélt olaj” jelenséget (magyarul ellopták az ízesített olajokat), így már azt is bárki megvásárolhatja. És ha még ez sem lenne elég, nagy erőkkel zajlik az elősütött, fagyasztott Pizza Me tesztelése, így reméljük hamarosan már tárcsázni sem kell, ha egy igazán klassz pizzára vagyunk, hanem elég lesz csak a hűtőig menni!

 

web: Pizza Me 

Facebook: Pizza Me 

 

szerző: Bercely Judit

fotók: Pizza Me 

Írjon véleményt