Földi Laciék főznek, gyűjtenek és egy családot fogadnak örökbe

Sárközi Ákos és Földi László

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Földi László és Sárközi Ákos újabb jótékonysági vacsorát szervez az év elején. Noha a rendezvény a tervezettnél kicsit később valósul meg, és a helyszín is új, de a cél ugyanaz. Mesterszakács és tanítványa már gőzerővel készül a február 2-i alkalomra, amelynek végül a TABLE ad otthont, most pedig lerántjuk a leplet a részletekről.

Bóza Roland

Az előző esten Bóza Roland, a Konyhafőnök egyik nyertese is erősítette a jótékonykodó csapatatot, akivel, most már nem titok, Laci hosszú távon gondolkodik a közös munkában. „Egyrészt hasonló a gondolkodásmódunk, és miután megbeszéltük, hogy mindkettőnknek jól jönne egy társ, úgy döntöttünk, hogy közösen folytatjuk az utunkat. Ez azért is érdekes mert Rolinak is Sárközi Ákos volt a mentora” – árulta el Laci, aki decemberben találkozott a TABLE Tulajdonosával, Fodor Eszter Dalmával. „Beszélgetni kezdtünk, majd szóba került, hogy hallott a jótékonysági estről, és mivel ő is szociálisan érzékeny ember, a beszélgetés közben annyit mondott, hogy szívesen felajánlaná a TABLE-t a következő eseményre, én pedig örömmel elfogadtam a lehetőséget.”

A novemberi jótékonysági este sikerét mutatja az is, hogy több szakmabeli kereste meg Lacit, hogy csatlakozna a kezdeményezéshez, amennyiben lesz folytatása. Többek között Rábai Roxi is, a Mestercukrász győztese, de azóta a csapat többekkel is kiegészült.

Így a februári, 5+1 fogásos vacsoramenü összeállításában és a szervezésben részt vesz Varsányi Ferenc, a Hotsy Totsy koktélbár egyik társtulajdonosa, és a Magyar Bartender Szövetség tagja, természetesen Sárközi Ákos, Földi László és Bóza Roland, illetve Molnár Dávid, a Rézkakas Bistro séfje, Rábai Roxi és Nagy Dániel.

Rábai Roxi

„Rolival úgy döntöttünk, hogy a befolyt összeget ezúttal nem egy alapítványnak utaljuk el, hanem a „Fogadj örökbe egy családot” programot támogatjuk. Ez lehetőséget nyújt, hogy személyesen adjuk át a rászoruló családoknak a tartós élelmiszert és mindennapi használati cikkeket, ami sokkal személyesebb.”

 

Jótékonysági vacsora

Időpont: 2024. február 2., 18 óra

Helyszín: TABLE (1077 Budapest, Király u. 53.)

Támogatói jegy: 29.990 forint

Program: 18:00 Érkezés

                  19:00 Köszöntő

                  20:00 Vacsora

Írjon véleményt