A héten a legjobb pizzákat igyekeztünk felkutatni, ebből hoztuk el nektek a 9 legjobbat!
I55 AMERICAN BAR & RESTAURANT
A sajtmániás Kvarg Lipik fellegvára a chicagói deep dish és a New York-i stílusú pizzák úttörője, az I55 American Bar & Restaurant. Hamisítatlan tengerentúli lazaság uralkodik, kellemes, tágas a tér, kényelmesek az asztalok és állati jók az ételek. Az I55-nél hisznek abban, hogy az amerikai pizzakultúrában minden fajtának saját stílusa van, ami egyedi történetet mesél el, és ezt ők kiválóan tolmácsolják a budapesti közönségnek. A deep dishinkább pitére emlékeztet, de ikonikus formája nem véletlen, a tészta 5 cm magas pereme elképesztő mennyiségű (a legkisebb méret is 600 gramm) forró és ínycsiklandó sajtot rejt magában. Igazi közösségi étel, hiszen a normál méretű pizza akkora, hogy egyedül tuti nem bír vele az ember, ők is 2-3 személyre ajánlják. A hagyományos, könnyedebb pizzák kedvelői is találnak fogukra valót, ugyanis a New York-i stílusú vékony tésztás választék is igen kecsegtető.
Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 20.
PIZZA PREFERITA
A PIZZA SZTORI
A Pizza Sztoriban rabjai a nápolyi pizzának és ez meg is látszik a kínálaton, egyértelműen a felhasznált alapanyagok és a fanatizmusuk teszi őket különlegessé. Eredeti, Nápolyból érkezett kemencében sülnek a pizzák, és nem csak e tekintetben hajtanak fejet az olasz hagyományok előtt. A tészta készítésénél szigorúan figyelnek a tradíciókra, nem térnek eltőle, de ugyanez már nem mondható el a feltétekről. Sok-sok izgalmas, olykor már extrémnek is mondható variációt kínálnak. Ilyen volt az egyik közönségkedvenc, a chilis-körtés-gorgonzolás, vagy a novemberi étlapon felbukkant songoku, az A Pizza Sztori felfogásában, játék a textúrákkal: pármai sonka, szarvasgomba és popcorn kerül a csodás tésztára. De a feltétek között olyanok is felkeltik a figyelmet, mint a lazac tatár, a konfitált fokhagyma, a pulled pork sült almával, a karamellizált lilahagyma, az örök kedvenc szarvasgomba, a bresaola tatár sült hagymával és kaprigyümölccsel. A hónap pizzája ajánlatban a környékbeli kistermelőktől érkező szezonális zöldségeké, gyümölcsöké a főszerep, így készült már pizza helyi füstölt kolbász, házi szilva szósz, húsvéti sonka, sült torma, füstölt fürjtojás, sütőtök chips és rózsaszín mascarpone felhasználásával is. A kezdeti, nyolcféle pizzát tartalmazó étlap mára levesekkel, salátákkal, előételekkel, desszertekkel és közel húsz pizzával büszkélkedik.
Cím: 8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi Ferenc utca 35
PIZZA ME
Love at first slice!. Ez a szlogenje a most már egyre több helyen elérhető pizzérialáncnak. A rohanós hétköznapokban hálát adunk a Pizza Me létezéséért, hiszen a kutyagolás közben is csillapíthatjuk az éhségünket, ráadásul nem egy olyan pizzaszelettel, amit egy aluljáróban markoltunk fel, alig van rajta feltét, mirelitízű, hideg, gumis és épphogy kibírod vele hazáig, hogy ne halj éhen. A Pizza Me vékony tésztás kínálatában klassz feltétekkel operálnak, kedvesek, és bármikor kérhetjük otthonra is.
LA CIPOLLA
Kemény munka, minőségi alapanyagok, folyamatos tanulás, fejlődés egy jó adag kreativitással, az olasz konyha vitathatatlan szeretetével és a fenntarthatóság abszolút tiszteletével. Bumm, így lett a La Cipolla! Noha a Covid miatt a beülős éttermet be kellett zárniuk, a kiszállítás azóta is gőzerővel folyik, és akinek szintén fontos a fenntarthatóság, az többször használható Rakun dobozban is kérheti a finomságokat. Sőt, a zöldségek, a friss fűszernövények és a húsok esetében a friss, helyi, magyarországi termelésből, tenyésztésből származó élelmiszereket részesítik előnyben, minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyva ezzel. Folyamatosan keresik, hogyan lehetne a hagyományosan olasz alapanyagok beszerzését is hasonlóan környezettudatosan megoldani, és ez nagyon szimpatikus törekvés.
Gluténmentes étlapot is összeállítottak, hogy az ételintoleranciával élők is élvezhessék a valódi olasz ízeket és a minőségi alapanyagokat. Ez az odafigyelés minden más ételben is tetten érhető. Kizárólag vékony tésztával, kézzel nyújtott pizzáik hosszú fermentációs idővel kelesztett tésztából és az általuk készített, paradicsomból, friss bazsalikomból és olívaolajból készült pizzaszósszal kerülnek a vendégek asztalára.
cím: Rózsafa utca 13-17, Budapest
ZSIRÁF BUDA
Nem tagadjuk, sok tekintetben ez az egyik kedvenc helyünk a fővárosban. Nemcsak azért, mert egyszerűen jó ott lenni, a hangulata hamar beszippant, hanem mert a kaják is jók, így a pizza is. Ezért kerülhet fel most erre a listánkra is a Zsiráf.Igazi közösségi hely, ahová bármikor, bármilyen alkalomból, hidegben, melegben jó beülni a barátokkal, és megosztani egy forró, sajtos, illatos pizzát. A Zsiráfban a nápolyi típusú kerek tésztacsodáikra házi paradicsomszósz kerül, és a klasszikus variációkkal kápráztat el. Semmi cicó, semmi sallang, csak az egyszerű, hamisítatlan olasz életérzés, minőségi alapanyagokból.
Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.
IMPASTO
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy bisztró étlappal bővült a Ristorante Impasto. Persze ez nem jelenti azt, hogy a már jól ismert és imádott pizzáik háttérbe szorulnának, ó, nem! Az olasz tulajdonos természetesen nem enged belőle, és amióta egymásra találtak a Triesztet is megjárt Kiss O’Shea Dániel kreatív séffel, még közelebb hozták hozzánk Itália kevésbé ismert ízeit. Jelenleg tizenegy féle nápolyi stílusú pizza készül náluk, a lehető legtökéletesebb tésztával, ami kellemesen sült, a széle könnyű és levegős, pontosan olyan, amilyennek lennie kell. Feltétek tekintetében autentikus, egyszerű, de nem enged a minőségből. Egyszerűen imádjuk, itt a helye a listán, neked meg ott, az Impastóban!
Cím: 1095 Budapest, Mester utca 38.
KEMENCÉS PIZZA
Nyolc éve nyitotta meg kapuit a Dining Guide street food díját is bezsebelő pizzéria, amely mára fogalommá vált. A nyitás óta a világ sokat változott és kifordult a négy sarkából, a Kemencésben azonban a pizza semmit nem változott – a tészta semmiképp, hét éve ugyanaz az alap, ugyanaz az eljárás, ugyanazok az olasz alapanyagok, hiszen ami jó, azt nem kell újragondolni, mondják. Természetesen folyamatosan vannak innovációk, variációk, új feltétek, cserélődnek a pizzaváltozatok, és ha valaki hiányol egy-egy étlapról lekerült fajtát, kérésre szívesen elkészítik. Az a színvonal, ízvilág és filozófia, amiről elhíresült a hely, abszolúte változatlan, stabilan megbízható és lehengerlő nápolyi pizzákkal várják az olasz ízek szerelmeseit.
cím: Rákos út 99., Budapest
SPORT BISZTRÓ
A zuglói Sport Bisztró régi kedvencünk, ahová a környéken lakók is szívesen leugranak meccset nézni egy korsó sör és egy finom pizza mellett. Laza, sportosan elegáns hely, épp emiatt a város különböző pontjairól is bevonzza a sportkedvelő vendégeket. Olaszországból és hazai termelőktől szerzik be a pizza alapanyagait, és a kevesebb több elve mentén tizennégy féle variációból, illetve megannyi plusz feltét közül választhatunk. Mindenképpen érdemes kipróbálni a Biancofantázianévre keresztelt pizzát. Mascarpone alap, pancetta, főtt sonka, lilahagyma, koktélparadicsom, pepperone, snidling, parmezán és mozzarella pihen a puha tésztán.
Cím: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra