CIAO NONNA, CIAO LIGET, CIAO PIZZA

Ciao Nonna

Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Ciao Nonna Pizzeria a Pavilon Kertben. Arról beszélgetünk a cégcsoport tulajdonosával, Fekszi Gyöngyivel és Pietro Barsacchivel, aki szakmai vezetőjeként segíti a csapat munkáját hogy mi a közös Kató Néni Finomságaiban és a Ciao Nonna Pizzériában, hogyan működik az újabb olasz-magyar kombó!

 

Ki ne találkozott volna Kató Néni Finomságaival a karácsonyi vásárokon, a Városligetben vagy akár a budapesti belvárosban? A folyamatosan megújuló csapat továbbra sem dől hátra és elégszik meg eddigi sikereikkel, új területre merészkedtek és belevágtak a pizzakészítésbe is.


Mi a legfontosabb, amit az új projektetekről, a Ciao Nonna Pizzázóról tudni kell?

 

Fekszi Gyöngyi:

 

Nem véletlenül lett Ciao Nonna Pizzéria a cégünk neve, hiszen a Kató Néni Finomságai csapat legújabb eredménye ez az új vállalkozás. A városligeti Pavilon Kertben található kürtőskalácsozónk az idilli miliő miatt eddig is különleges helyet foglalt el vállalkozásaink között. Amikor megtudtuk, hogy lehetőségünk adódhat itt egy újabb műemléki pavilonba beköltözni, egy régóta dédelgetett álmunkat valósítottuk meg és lecsaptunk a lehetőségre. Talán nem kell magyaráznom, hogy milyen különleges kapcsolat fűz a dagasztott tésztákhoz és amikor a párom, Balázsi Csaba is kitörő lelkesedéssel fogadta és támogatta a projektet, nem volt több kérdés. Talán azt is mondhatom, hogy ahogyan a projekt és a gondolatok elkezdtek megvalósulni, kiderült, hogy igazából Csaba szerelemgyermeke lesz ez a pizzéria.

 

Kezdetben kérdéses volt, hogy a KatóNéni Finomságai márka felvállaltan is szerepet vállaljon a pizzázó bevezetésében, de utólag feltétlen jó döntésnek tekintjük, hogy az idén 21 éves cég segíteni tud a márka kommunikációjában. Sőt, egy kis előnyt is jelent a bizalom és a minőség megteremtésében az újonnan induló pizzériának. Így választottuk a CIAO NONNA nevet. Egyébként nagy volt a verseny, az állatkert közelsége miatt sokáig a PizzáZOO név is versenyben volt.  

 

Beszéljünk egy kicsit az indulásról, hogy kezdtetek neki? Nagy bátorságra vall, hogy ebben a vendéglátószektornak különösképpen nehéz időszakban vágtatok bele egy friss gasztronómiai projektbe.

 

Fekszi Gyöngyi:

A kérdés nagyon összetett. A 2020 márciusa óta folyamatosan tartó pandémia elleni harc, a még nagyobb katasztrófát elkerülendő számos kényszerintézkedéssel való együtt dolgozás sokszor próbára tett bennünket is. Ugyanakkor tisztán látszik, hogy a járvány számos mindennapi szokásunkat átírta. Felértékelődött a zöld környezetben eltöltött órák száma, sokan tartják fontosabbnak a biztonságos feltételek mellett élvezhető gasztronómiai élményeket, nagyobb tereknyújtotta biztonságérzet és ugyanilyen prioritást kaptak a könnyen elérhető, minőségi és egészséges ételeket áruló létesítmények is. Ha ezeket a szempontokat vesszük figyelembe, akkor erre ma a megújuló Városligetnél, aligha van alkalmasabb helyszín és a mi pizzáinknál nincs jobb választás. Fontos szerepet szántunk a minőségi alapanyagoknak és a szakma iránti alázatosságnak.Az elkészítés során pedig a legmagasabb technikai és szakmai feltételek teremtettük meg. Ezen a ponton csatlakozott hozzánk, Chef Pietro.


Pietro, mesélj nekünk magadról és hogy hogyan kerültél a csapatba?

 

Pietro Barsacchi:

 

Nagyon szerencsés gyermekkort tudhatok magaménak. Toscanaban, ahol felnőttem, a világ legtermészetesebb dolga volt a zöldségtermesztés és az állattartás. Kisgyermekként nem is tudtamelképzelni, hogy ezeket az élelmiszereket máshonnan is be lehet szerezni, mint a kertünkből. A konyha központi helyszín volt, ahol Édesanyám legtöbb idejét töltötte és igen hamar megengedte, hogy ott lehessek és segítsek. Emlékszem 10-12 éves lehettem, amikor megkért, hogy aznap én készítsem az ebédet. Amikor elkezdtem főzni még nem tudtam, hogy mi is lesz belőle. Kíváncsi voltam, s ez a kísérletezési hajlam a mai napig bennem van. Azt hiszem, ez lett a stílusom. Hogy milyen típusú szakács vagy az már a bevásárlásnál eldől. Kétféle bevásárlást tudok megkülönböztetni. Az egyik, amikor már otthon kitalálod, hogy mit szeretnél főzni és annak az alapanyagait vásárlod meg. A másik pedig, amikor csak úgy sétálsz a boltban, s megveszel mindent, ami megtetszik. Az illata, a látványa és a tapintása alapján. Ezekből lehet aztán élvezettel főzni!


Mit lehet tudni a Ciao Nonna pizzákról? El lehet árulni olyan szakmai titkokat, hogy miből készítitek pizzáitokat

 

Pietro Barsacchi:

 

Abban hiszek, hogy a pizza lelke a tészta. A közös elképzelésünk az volt, hogy olyan pizzát kínáljunk, amely nem csupán kiváminőségű alapanyagokkal készül, hanem az egészséges táplálkozás szempontjait is kielégíti. A tésztánk alapja egy olyan különleges lisztkeverék lett, amely tartalmaz durumbúzalisztet, korpát és búzacsírát. Az eredmény pedig egy rostokban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagabb, tápláló keverék. Így a glikémiás indexe is alacsonyabb összehasonlítva a hagyományos pizzákkal, amelyek csak finomított lisztekből készülnek.


Van személyes kedvenced?

 

Pietro Barsacchi:

 

Persze, hogy van! A CHEF PIETRO PIZZA! (Nevet)
A körtével, dióval, gorgonzolával és parmezánnal készült pizza nem véletlen kapta Chef Pietro nevét, tehát az én nevemet. Ebben a pizzában minden benne van, ami az én stílusom. Frissesség, merészség, kísérletezés és kíváncsiság.

 

Egyébként bár új pizzéria vagyunk, így az összes pizzánk és foccaciánk, salátánk újdonság, de most mégis egy úgy nyári Signature Pizza kidoldozásán fáradozunk. A pizza nevét az állatkert közelsége ihlette. Hamarosan vásárlóink az ezzel, meg ezzel meg ezzel, meg ezzel készült A là Kert nevű pizzáinkat is megkóstolhatják.

 

Hogyan fogadták a vendégek az olasz-magyar kooprodukcióban készült finomságokat?

 

Fekszi Gyöngyi:

 

 

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk kicsiktől és nagyoktól egyaránt. Beindultunk a házhozszállítással, ott vagyunk a Wolton és a Netpincéren, hamarosan pedig a Bolt házhozszállításhoz is csatlakozunk. Büszkék vagyunk rá, hogy mi is részesei vagyunk az ételpazarlás ellen küzdő ÉTELMENTŐ Munch közösségnek is. De ami a legfontosabb, hogy vendégeink végre itt nálunk, a Városliget ősfái alatt üldögélve az állatkertből átszűrődő varázslatos hangokathallgatva fogyaszthatják el kedvenc pizzáikat.

Szeretettel várunk mindenkit a Pavilon Kertben!

 

Gratulálunk eddigi eredményeitekhez és sikeres szezont kívánunk!

 

 

Írjon véleményt