Vegánok, szevasztok! – 6 izgalmas budapesti vegán kaland

Bebizonyítjuk, hogy mostanra már nem csak egy zárt csoport kiváltsága a vegán étkezés: Budapesten egyre több az alternatív lehetőségeket nyújtó helyek száma. Diétázók, ételallergiások, életmódváltók, környezettudatosak és tudatosan táplálkozók már sok, jó minőségű hely közül választhatnak, ahol nem csak a bio alapanyagokkal bánnak ötletesen, de a design-nal is. Jövünk a legvegánabb 5-tel.

Say Cheez Raw

Nyers vegán sajtok mekkája Újbudán, igazi hardcore szentély, hiszen az alternatív étkezés egyik csúcspontját képviselik: csak semmi állati, csak semmi hőkezelés. Az itt található vegán sajtok, mégis megtévesztésig hasonlítanak a tejből készült, fűszeres társaikra. 

Say Cheez Raw
(Fotó: Facebook)

Great Bistro

Reggeli és ebéd fronton erősíti a vegán éttermek budapesti közösségét a Great Bistro. Az alapanyagok között szerepel vegán bacon, tejszín és fasírt is, természetesen mind-mind húsmentesen lenmag, tofu vagy köles felhasználásával. Egyedi receptek, bio alapanyagok és fenntarthatóság.

Great Bistro
(Fotó: Facebook)

Naspolya

Budapest talán egyetlen lengő fatörzsén mélázhatunk akár puskini értelemben is múlton és jövőn, ám ha mindeközben a ház emblematikus szárított sósságait is ropogtatjuk (a kel levelét például), vagy a szezon tortáit majszoljuk a min. 5 féle tejjel kérhető tejeskávénk mellett, akkor az azért adja az ívet.

Naspolya
(Fotó: Facebook)

Vegan Love

Olyan hamburgert kapsz, hogy a fal adja az édesburgonyát – nekünk így jön le a misszió lényege, és máris tovalibbenünk a curry-s lencseburgerre. Most komolyan, ha eddig nem tudtad volna, hogy a buci két fele között menniy minden lehet még a hús helyett, akkor akár kíváncsiságból, akár meggyőződésből, de tegyl egy próbát a vegán hambi Mekkában.

Vegan Love
(Fotó: Facebook)

Vega City

Hogy zölden, nyersen, vegánul enni már távolról sem úri huncutság, azt a City bizonyítja leginkább, ahol a gazdag választékban menüvariációkat is találunk, és tényleg normálsi áron kihozhatunk egy evést. A friss zöldség- és gyümölcsleveket meg napestig tudnánk kóstolgatni, a kombinációk száma végtelen.

Vega City
(Fotó: Facebook)

Fű Juice Bár

Homoktövis? Goji? Bíborka? Egybe vagy külön? Olyan színkavalkádot, amit itt találunk, keveset láthatunk, érdemes elidőzni a variációkban. Ráadásul 1-2-3 napos kúrákhoz pakkokat is rendelhetünk, garantáltan minden benne lesz, amivel nemcsakhogy túlélhetők ezek a tripek, hanem feltöltve, frissülve nézhetünk a flakonok fenekére.

Fű Juice Bár
(Fotó: Facebook)

 

Írjon véleményt