Parádés rumkóstoló az Újváros Bisztróban

A kalózlegendákat most felejtsük el, de azért maradjunk az egzotikus országoknál! Ezen a novemberi péntek estén a Plantation magyarországi márkamenedzsere, Szalmás Márton vezetésével Barbados-tól Guyana-n át Jamaikáig; Guatemalatól Fidzsin át egészen Ausztráliáig utazunk hat selymes, fűszeres és érzéki signature párlat bűvöletében, melyek között limitált tételek is lesznek.       A 6 féle Plantation signature

Egy csodálatos rum a világ tetejéről

A guatemalai Zacapa rumot a luxuskategóriába sorolják. Ennek egyik oka, hogy a magyarul „harmatvíz” elnevezésű ital a rumok azon 1%-ába tartozik, amelyeket nem a nádcukorgyártás melléktermékéból, a melaszból készítenek, hanem magából a nádcukor levéből erjesztik. A besorolás további okait személyesen mentünk el megkóstolni, a guatemalai márkanagykövet, Rebecca Quiñonez útmutatásait követve. Rum-sztori A rumtörténet eredetileg nem a

A kubaiak is megirigyelnék a fiatal magyar szépség rumkoktélját

  Az első magyarországi Bacardi Legacy mixerverseny döntőjének egyik legfigyelemreméltóbb itala, az akkor még kezdő bártender, Bednárik Nikoletta újragondolt daiquirije lett. Lássuk, miből áll a La Musa! A daiquiri egy klasszikus rum koktél, amely lime-mal és cukorral készül fehér rumból. Ezt keverte újra Nikoletta, aki a nyolcvanas évek koktéljainak népszerű összetevőjét, a banánt csempészte vissza az