Bárvonalon erősít az Agárdi

A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.

A termékfejlesztés egy hosszadalmas, összetett feladat. Komoly szakértelmet, sok munkát igényel. Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van elsőkézből, a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mi az Agárdinál mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. Ennek egyik példája a  2015 -ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amelyet először a nemzetközi Destillata versenyen mérettettük meg. Az ital kategóriájában elnyerte az „Év párlata” díjat,  majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt..” -– összegezte Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa az új termékek hátterét.

A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása, és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga – a melasz – egyenesen Dél-Amerikából érkezett, a palackban a soha véget nem érő karibi nyár, az Agárdi odaadás és a tokaji hagyományok egyesülnek. A whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és füstöletlen malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés koronázza meg. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát mesterien egészíti ki a hazai kamilla, levendula és aszalt gyümölcsök tökéletes harmóniája, ez a fajta kettősség érzékelhető a fűszeres illatélményben is és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé. Az értékes szakmai segítség nemzetközi elismertségnek örvendő párlat-szaktekintélyektől érkezett. „Az Agárdi egy innovatív vállalat, és büszkék vagyunk, hogy ismét bebizonyíthattuk, nincs lehetetlen, de csakis a kiváló minőség és a szakértelem jegyében szabad fejleszteni. Garantálom, hogy bármelyik új termékünk helytáll a nemzetközi élvonalban is.” – fogalmazott Vértes Tibor, majd hozzátette: „Mindegyik új párlatunk a kedvencem, mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége, értéke. Arra törekedtünk, hogy bárki bármelyiket is kóstolja, egy maradandó íz-élményben részesüljön.”

Az új italok előállításával a főzde az italkultúra fejlesztése és a felelős alkoholfogyasztás elkötelezettjeként egyszerre biztosítja a legfontosabb bár-italokat, miközben a pálinkákról sem feledkezik meg. Ezen a területen is várhatók fejlesztések, új ízek a bár vonalat folytatva a különleges pálinkakoktélok sem maradhatnak el.

A születésnapi bárpartyn Dreghiciu Gábor head bartender a speciálisan agárdi párlatokra készített, illetve signature koktélokból tartott látványos, kóstolóval egybekötött bemutatót.

Agárdi whiskyből készült koktélok: Manhattan Sweet; Nature Balance; Whisky Highball.

Agárdi rumból készült koktélok: Mary Pickford; Daiquiri; Cherry Season; Dark and Stormy.

Agárdi ginből készült koktélok: Clover Club; Happy Trip;Gin&tonic.

Agárdi kajszibarack pálinkával készült koktélok: Dazer; Leaping frog; Apricot Mule.

A koktél-bemutató után DJ Ordiman és a Stereo Swing bárzenéje csendült fel. A minőségi italokat természetesen a házigazda Agárdi, az ínyenc kísérőfalatokat Bíró Lajos sztárséf és A séf utcája, míg az ellenállhatatlan, gin-rum-whisky ízesítésű kézműves bonbonokat a Harrer Csokoládémanufaktúra szállította a partyra. Üdítő színfolt volt a kínálatban a Beans csapata által erre az alkalomra kreált Whyscoffee.

Termék-jellemzők

Gin

A gin jellegzetes borókaillata mellett egy egész fűszercsokor árad a pohárból levendulavirággal és citrusosjegyekkel kiegészülve. Mesterien megkomponált illatélmény, amely a kóstolással folytatódik: az üde, aszalt gyümölcsös zamatokkal tökéletes harmóniában áll az enyhe fanyar ízjegy. Elegáns, komoly testű ital, amely önmagában vagy tonikkal felöntve is kiváló.

Alkoholtartalom: 43%500 ml kiszerelés.

 

Rum

Tokaji hordóban érlelt. Az egyenesen Dél-Amerikából érkezett melaszból az Agárdi Pálinkafőzdében készült páratlan ital, melynek illatában déli gyümölcsök sokaságát fedezhetjük fel leheletnyi vaníliával és csokoládéval. Kóstolva a tokaji hordós érlelésből adódó kellemes édességérzet teszi még komplexebbé az élményt. Hosszan tartó, ízgazdag, igazi kuriózum ez a rum Dél-Amerika, Tokaj és Agárd egyedi hármasának köszönhetően.

Alkoholtartalom: 43%500 ml kiszerelés.

 

Whisky                         

Tokaji hordóban érlelt. Gondosan kiválasztott malátakompozícióból készítettük ezt a whiskyt, amelyet először újhordóban érleltünk, majd befejezésként különleges zamatokat adó tokaji hordóban is pihentettünk egy ideig. A kiváló alapanyag, a mesteri lepárlás és a különleges érlelési mód eredményeképpen érett szilvás, karamellás illatok, kóstolva enyhén édeskés, elegáns fás jegyek adnak maradandó kóstolási élményt.

Alkoholtartalom: 43%500 ml kiszerelés.

Fotók: Agárdi 

Írjon véleményt