Új konyhafőnök a Hilton Budapestben

A Hilton Budapest három éve tartó, teljeskörű felújítási sorozatának fontos része az Icon Étterem megújulása, amelynek konyhafőnöki feladatait 2018. augusztus 27-től Maráczi Imre vette át. Egyúttal a László György nyugdíjba vonulásával szeptember végén megüresedett Corporate Chef, azaz vállalati vezető konyhafőnök pozíciót szintén betölti, és kiegészülve egyéb éttermes feladatokkal segíti a Danubius Hotels Group cégszintű konyhai és éttermi munkáját is.

Titulusa: Corporate Executive Chef and Director of Food& Beverage

Maráczi Imre a Budapest MarriottHotelből érkezik, ahol 2015-től konyhafőnökként irányította a szálloda kulináris és F&B csapatát számos sikert elérve. A szállodalánc gasztronómiai és központi F&B tanácsadó testületek tagjává, 2017-ben pedig a legjobb európai chefjének választották.

Imre a gimnáziumi érettségi után döntötte el, hogy a szakma szeretetétől vezérelve a szakács hivatást választja. Gyakorlatát a budapesti Kempinski Hotelben töltötte, ahol a képesítés megszerzése után szakácsként is dolgozott. Innen Németországba vezetett az útja, a francia határ közelében egy Michelin-csillagos étteremben szerzett tapasztalatokat mint részlegvezető, majd Sous Chef. Közel négy és fél év után tért haza, először a taksonyi Rengő Bisztró, majd a gödi Pólus Palace Hotel konyhafőnöke lett, ahonnan később az InterContinentalHotelhez igazolt Executive Chefként. Több külföldi vezető ötcsillagos hotelben dolgozott: Egyiptomban a Hyatt, Szlovákiában a Kempinski és a Karib-tengeren Aruba szigetén az IHG szállodájában.

Írjon véleményt