V. PirosLábos fesztivál

Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresedA PirosLábos fesztivál immár ötödik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.  Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. Régi és új, de mindenképp helyi színes kavalkád várja a látogatókat.

EGY KICSIT RÉSZLETESEBBEN:

Ötödik alkalommal rendezzük meg összművészeti fesztiválunkat Szigetmonostor Fő utcáján 2018. szeptember 29-én, szombaton, amikor az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből.

Szélesre tárt kapukkal várja látogatóit a Beugró, a Bolhapiac, a Helyi termék udvar, a Játszani-látszani udvar, a Kertbarátok udvara, a Levendula udvar, az Ínyencségek udvara, a Menyegzői udvar, a Meseudvar, a Nagyszülők udvara, az Öreg Ház Ízei tanyácska, a Régimódi udvar, a Sportudvar, a Textilológus udvar, a Plébánia, a Református és a Katolikus templom.

Lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia, és játszunk, sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán.

A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásáriforgatagban.

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai…

Jó tudni:

A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.
Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.
A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Írjon véleményt