Fínom, ízletes ételek, benne a titkos összetevők! Cinti konyhája

Cinti konyhája

Cinti azért hozta létre a ‘Cinti konyhája’ oldalt, hogy megossza receptjeit azokkal, akik szeretnek főzni. Most vele beszélgettünk.

Körülbelül 8-9 éves lehettem, amikor anyukám először odaállított a tűzhely mellé, hogy főzzek vele. Mindig nagy családi ebédek voltak nálunk, ahol én is mindig segédkeztem. Mondhatni, hogy mindent tőle tanultam.

Emlékszel arra, hogy mi volt az első étel, amit már teljesen egyedül készítettél?

A paprikás krumpli volt az, amit először egyedül megfőztem. 12 éves voltam és vártam haza anyukámékat az ebéddel. A főzés, a gasztronómia és a vendéglátás a véremben van. Nekünk az a fontos, hogy a vendég jót egyen és nagyon elégedetten távozzon. Mikor felnőttként idekerültem apukámékhoz az üzletbe, az egyik legjobb barátjától, Kati mamitól is sokat tanultam főzni és sütni is. 10 évvel ezelőtt, amikor újra nyitottuk az üzletet, akkor apukám megkérdezte, hogy szeretnék-e tovább tanulni vagy ide jövök dolgozni. Én azt választottam, hogy jövök ide és közben tanultam is. Végül bartender végzettségem lett, nem szakács, így először a pincérek mellett dolgoztam. Amit hozott az élet, én éppen oda kerültem az éttermen belül. Ha kiesett egy szakács a konyhán, akkor oda mentem segíteni és főztem, ha a mosogató esett ki, akkor mosogatni mentem, volt, hogy hostesskedtem is: egyszóval elég univerzális lettem. Tíz év alatt kiforrott annyira a rendszer, hogy szezonálisan működtünk. Hál’ Istennek nagyon sokan jártak hozzánk a vírus előtt. Mikor lezártuk az utolsó szezont, akkor otthon eszembe jutott, hogy csinálok egy Facebook oldalt, a Cinti konyháját, hogy az ismerőseimmel megoszthassam a recepteket. Elkezdtek elég sokan követni és közben berobbant a vírus: így jött az ötlet, hogy alakítsuk át az éttermet Cinti konyhájára, és ezzel kezdtük el a kiszállítást is. Szeretnénk átrenoválni az egész helyet hamarosan és szeretnénk magyar vendégkört is kialakítani, nem csak turistákat.

Mondtad, hogy elég erős törzsközönségetek van.

Igen, itt a szomszédságban, de ezt szeretnénk bővíteni. Van olyan, aki már tíz éve ide jár hozzánk és szinte már családtagnak, barátnak számít. Sajnos a Váci utca miatt sokan gondolják azt, hogy itt minden étterem nagyon drága, pedig mi korrekt árakkal dolgozunk.

A házhozszállítást minden nap csináljátok vagy van szünnapok?

Van szünnapunk, pontosan azért, mert amikor én dolgozom, akkor 100%-ot akarok nyújtani. Azért nem voltunk nyitva 12 hónapból 12-t, mert csak így tudjuk ezt a minőséget nyújtani. Nem adjuk át idegeneknek, mi mindig itt vagyunk. A kiszállítás keddtől péntekig van 11-18 óráig, a többi napon pedig pihenünk. A hétfői nap az árubeszerzésről és a rendezkedésről szól, a hétvégén pedig szükségünk van a pihenésre, hogy újult erővel kezdjük a hetet és a legjobbat adhassuk mindenkinek. Kizárólag a Wolt-tal dolgozunk együtt, nagyon megvagyunk velük elégedve. Úgy tűnik, hogy a vásárlók is: szinte már meghatók az értékelések, amiket kapunk. A mi célunk az, hogy az otthon ízeit varászoljuk oda mindenki asztalára. Én mindig szívvel-lélekkel főzök, úgy adok minden egyes ételt a vásárlónak, mintha azt a családomnak készíteném.

Mik a fő ételek nálatok? És mik a legkedveltebbek?

Én arra törekedtem, mikor az étlapot megcsináltam, hogy gyors és friss legyen minden. Nekem is időre kell ezeket elkészíteni és ha én mondjuk hibázok, akkor a futárnak is gondot okozok. Quesadilla-t és wrapokat készítünk: frissen sült rántott hús, roston csirke van benne, de lehet kérni vegetáriánus verziót is. Vannak tésztáink is: spenótos, paradicsomos vagy carbonara. Nagyon szeretik az emberek a wrapokat hasábburgonyával és valamilyen szósszal. Mindig szoktunk a szatyorba meglepetést is tenni, egy palacsintát vagy üdítőt, tudjuk, hogy ez milyen jól tud esni. Mindenki szeret kapni, és én is megtanultam az elmúlt tíz évben, hogy mennyire fontos a figyelmesség, hiszen a vásárló engem választott a sok étterem közül, ezért a legjobbat kell kapnia.

Mondtad, hogy átalakítjátok a helyet. Mi minden fog változni?

Külsőleg és étlapban is fog változni a hely, és szintén szezonálisan fog működni. Eddig ez a gulyás-marha-csirkepörkölt vonal volt inkább, a jövőben szeretném ha lennének tapasok, hidegtálak és jó borok. Szeretnék egy olyan helyet kialakítani, ami az emberek törzshelye lehet a nyáron. Az a tervem, hogy ez egy fiatalos, lendületes, friss és modern, de mégis rusztikus étterem legyen.

A jövőben is megmarad a házhozszállítás?

Egyelőre igen, de azt mindenképp szem előtt fogom tartani, hogy a minőség ne romoljon. Addig mindenképp megmarad, amíg ez nem megy a minőség rovására. Mindent én készítek a két kezemmel, persze van segítségem, egy olyan ember, akiben 100%-ig megbízom: ez az anyósom. Édesanyám és nyáron a nagybátyám, István – akinek egyébként Spanyolországban van 5 étterme – is szokott segíteni, szóval ez tényleg egy családi vállalkozás. Csalódtunk már sokat, de egymásban nagyon megbízunk. Nagyon szerencsés vagyok, mert a férjem és a családom mindenben mellettem áll.

Facebook: Cinti Konyhája 

Keresőszavak:

Írjon véleményt