Harminc éves lesz a Harapó Mókus

Harapó Mókus

Manapság elég ritka, hogy egy étterem megérjen ilyen szép kort, hiszen az élet villámsebesen változik. Épp ezért is tér be az ember jó szívvel olyan helyre, ahol kicsit megáll az idő, és a biztonságos, megszokott otthon nyugalma árad a falakból. A Harapó Mókus egy melegséget sugárzó, kicsit pubos, bisztrós hatású, hamisítatlan családi vendéglő, amely azonban nem ragadt le a retró szférában, hanem folyamatosan képes megújulni, frissülni, lépést tartani, csavarni, a megszokott ízeket átmenteni a modern világba. Talán ennek is köszönhető, hogy töretlen népszerűséggel ünneplik meg áprilisban az étterem 30. születésnapját.

 

 

1993-ban kifőzde jelleggel, olyan házias fogásokkal nyitott meg a budai vendéglő, mint például a rántott sertésmáj petrezselymes burgonyával és csalamádéval, a mátrai borzaska, a resztelt máj vagy a gulyásleves (természetesen az elmaradhatatlan asztalra állítható kis bográcsban). Hétvégenként is rendezvények, svédasztalos vacsora, tánc és buli is várta a vendégeket a Mókusban, noha ekkor még kábé feleakkora volt az étterem, mint most. Majd szépen lassan bővültek, az étteremhez csatolták a szomszédos közértet, és az a szobányi helyiség lett az akkor még meghitt hangulatú nemdohányzó terem.

 

 

Majd 2002 magasságában jött egy hatalmas mérföldkő, egy teljes arculatváltás. Ezt nagyon szerették a vendégek, a legutóbbi, 2017-es újításkor is volt, aki még visszasírta azt a dizájnt. Ekkor alakult át a Harapó Mókus komolyabb étteremmé, modernizálódott az étlap és a küllem is: összenyitották a két helyiséget, és szűkítették az ételkínálatot, a pepita kis abroszok viszont megmaradtak, utalva ezzel is arra, hogy milyen gyökerei vannak a helynek. Azóta is mindig azon dolgoznak, hogy a régi, hagyományos ízeket egy pici újítással színesítsék, tegyenek bele egy mókusos csavart és a jól megszokottat feldobják.

 

 

 

Az évfordulóra különleges ajándékokkal is készülnek, és bár nem szeretnék ellőni minden puskaporukat, az biztos, hogy születésnapi tortával és pezsgős koccintással várják majd a vendégeket. Talán még a legelső étlap kedvenc fogásai is felbukkannak az ünnepi ajánlatban, megemlékezve arról, honnan is indult a Mókus három évtizeddel ezelőtt. Érdemes lesz ellátogatni, az egyszer biztos!

 

fotók: GastroGuide / Juhász Gitta – Gasztro Cam 

cím: Zápor u. 69., Budapest

Facebook: Harapó Mókus vendéglő 

 

 

Írjon véleményt