Így tölts el egy teljes estét a vagány budapesti helyen!

Hard Rock Hotel Budapest

Noha a Hard Rock Hotel név megtévesztő lehet, ne hagyd magad! Nem kell megszállnod a Nagymező utcai hotelben, helyiként is élvezheted a sokrétű szórakozási lehetőségeket. A Sessions étterem vagány, kicsit indusztriális, kicsit a hetvenes évek ikonikusszórakozóhelyeit idéző enteriőr közepén egy hatalmas bár pultját ülhetjük körbe. Nem véletlenül, az ételek melett hangsúlyos szerep jut a koktéloknak.

 

Szórakozás és szórakoztatás

A rövid de izgalmas étlapon a nemzetközi konyha ízeivel találkozunk: ugyanúgy megtalálható rajta a gulyásleves, mint a hummusz, a steak vagy az ázsiai garnéla, de hamburgert is választhatunk. Nincsenek azonban „újragondolt” fogások, itt minden az, ami: játék a textúrákkal, ízekkel. A vajhalathomoktövissel bolondították meg, köretként pedig édesburgonya-rizottót kínálnak hozzá. Nem szokványos,mégis kellemesen összesimuló ízek, ahogyan a flat ironsteaket kísérő fekete fokhagyma, miszo, erdei gomba és a fehérboros hagymapüré kavalkád is harmonikuskombinációtalkot. Az a la carte étlap mellett hetente változó business ebéd menüt is kínálnak kibővített elérhetőséggel, hétköznaponként 12:00 és 18:00 között.

 

 

Péntek és szombat esténként felpezsdül az élet, megtelik az épület előtti terasz, az étterem és a lobby bár közötti fedett passzázson DJ zenél, júliustól pedig élőzenével isvárjákazokat, akik kicsit kifújnák magukat a hétköznapi rohanásban. A passzázs két üvegfalát teljesen ki lehet nyitni, így gyakorlatilag egybefüggő teret tudnak varázsolni a vendégeknek, amely így egy igazi gasztronómiai szórakoztatóközponttá válik – akár egy pörgősebb buli előtti bemelegítés helyszínéül, akár az este záró attrakciója gyanánt választjuk a Hard Rock Hotelt.

 

 

Rooftop bár és relikviák

Rocklegendák relikviái – zenei memorabiliáknak hívják – között ücsörögni egészen mágikus hangulatba ringatja az embert. A stílusos miliőben azonban a szórakozás is stílusos, de nem a féktelen, asztalon táncolós bulik színhelye. Azonban még lehet emelni a tétet: gyönyörű kilátást ígér a lazulóshangulatot kedvelők számára a szálloda legfelső emeletén helyet kapott Roxy Rooftop Lounge.

A tetőterasz bárban kizárólag italok kaphatók, főszerepben a most reneszánszát és virágkorát élő ginnel. Összesen 36 különböző ginből és a hozzájuk illő tonikokból válogathatnak a vendégek, emellett persze klasszikus koktélokat, alkoholos és alkoholmentes italokból is választhatunk. A Roxy hamar a rendezvények kedvelt helye lett, így az aktuális nyitvatartás róla weboldalon érdemes tájékozódni.

A következő  nagy esemény június 24-én, szombaton lesz, ahol egy jazz duó teremti meg a hangulatot vacsora közben, az azt követő koktélozáshoz pedig Willcox, az ismert hazai DJ és producer lép fel a Sessionsben. Az eseményen lehetőség lesz memorabilia túrán is részt venni, amely egy kb. 15-20 perces bemutató a ház zenei relikviáiból. Az este a Roxyban érhet véget, ahol szintén DJ zenél majd, és igazi nyár éjszakai, fesztelen hangulatot ígér.

 

 

cím:Nagymező utca 38., Budapest

Facebook: Hard Rock Hotel 

Facebook: Sessions Bistro 

Írjon véleményt