Kortárs magyar írók kedvencei a Vakvarjú éttermekben

Vakvarjú

Szeretnéd megkóstolni Vámos Miklós rakott krumpliját, Grecsó Krisztián Plejskavicáját, Tisza Kata juhtúrós puliszkáját, Berg Judit lasagneját, Szabó T. Anna madártejét, esetleg Dragomán György tárkonyos-paradicsomos zöldbablevesét (melyet a VakVarjú séfjei az író 2020-ban megjelent Főzőskönyvében leírt receptje alapján készítettek el)? Akkor irány a VakVarjú étteremcsalád négy egységének valamely tagja: a VakVarjú Csónakház, a VakVarjú Újlipót, a Vakvarjú Pest és a VígVarjú!

 

 

„Kóstold meg törzsvendég íróink kedvenc ételeit és ne feledkezz meg a könyvhétről sem! Kárrr lenne kihagyni!” Szóla VakVarjú étteremcsalád 94. ünnepi könyvhetet népszerűsítő akciójának szlogenje.

A 94. ünnepi könyvhét tiszteletére, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésre május 25-e és június 11-e között kortárs magyar íróink kedvenc ételei kerülnek a háromhetente változó séfajánlatba, természetesen egy izgalmas VakVarjúscsavarral.

Mint közleményükben írták, az ünnepi könyvhét helyszíne évek óta a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környéke, így éppen a VígVarjú előtt pezseg a színes és fontos kulturális élet. Az irodalom, az olvasás, a könyvhét, és nem utolsósorban a tehetséges kortárs magyar íróink tiszteletére határozták el, hogy a VakVarjú étteremcsalád egyébként is törzsvendégeinek számító írók kedvenc fogásait veszik fel séfajánlatunkba a programot megelőző hetekben. Az éttermek és a kávéházak az irodalmi élet fontos helyszínei voltak, különösen Budapesten, a gasztronómia és az irodalom a fővárosban mindig is kéz a kézben járt egymással. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy számos nagy írónknak volt saját asztala a vendéglőkben, e hagyomány előtt tisztelegnek az étteremcsaládban.

 

 

„Hiszek benne, hogy a gasztronómiához hasonlóan az olvasás és az irodalom is szexi, kapjunk rá minél többen!” – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, aki azt is kiemelte, hogy a VakVarjú étteremcsalád az élet minél több területén próbál értéket teremteni. Nem is olyan régen ért véget „MobilOFF, ÉlményON” mobilmentes hét akciójuk, amely a virtuális térből való kiszakadást, az egymásra figyelés fontosságát igyekszik népszerűsíteni. Azok a családok, akik megszabadultak a mobiltelefonjuktól az étkezés végéig, és a fizetésig egyetlen telefon sem kerül elő a dobozból, ingyen kapták a gyerekmenüt 14 éven aluli gyermekeik számára. „Az irodalom és az olvasás népszerűsítését, összekötve a VakVarjúgasztronómiájával, pontosan ugyanilyen értéknek tartjuk” – mondta Semsei Rudolf.

cím/ Vakvarjú Pest: Paulay Ede u. 7., Budapest   Facebook: Vakvarjú Pest 

cím/ Vakvarjú Csonakház : Vízisport utca 12-18., Budapes   Facebook: VakVarjú Csónakház 

 

Keresőszavak:

Írjon véleményt