5+2 szuper belvárosi hely, ha valami különlegeset szeretnél

Showrum Spirit Bar

EPIC Burger

 

 

Szeretjük az olyan helyeket, ahol nem mások által összepakolt burgereket lehet enni. Gyakran járunk úgy, hogy a kaja, amit kinéztünk, olyan összetevőt is tartalmaz, amit nem szeretünk, nincs hozzá kedvünk. Persze, akkor lehet kérni, hogy ne menjen bele ez, vagy helyette legyen inkább az, de nem sokkal kényelmesebb, ha te pakolhatod össze a saját buridathangulatodnak, aktuális ízlésvilágodnak megfelelően? Dehogynem! A Corvin negyedben található EPIC Burgerben a választás és kreativitás szabadságát is megkapod, de ha inkább profikra bíznád vagy szereted a meglepetést, akkor természetesen ellőre összeállított burgerekből is választhatsz.De szerepel az étlapon Tex-Mex, szendvicsek, saláták is, igazi street food álom!

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 1.

Facebook: https://www.facebook.com/epicburgerbp

 

Béchamel

 

 

Ha az Akácfa utcában jártok, menjetek be a Béchamelbe! Akkor is, ha a kedvenc étkezésetek a reggeli, mert a Béchamelben egész nap bruncholhattok, és még az is lehet, hogy tényleg ott fogtok ülni egész nap – és ez nem csak a finom és bőséges fogásoknak köszönhető. Kicsit a francia, bohém művészvilágot idézi a hely hangulata magával ragadó, a puha kalács finom illata a kávéval összesimulva maradásra csábít. A rókagombás omlett pedig egyenesen odaszoktat, és függővé tesz, nekünk ez a kedvencünk, bár a french toast is megér egy misét, azaz egy kóstolást.

Cím: 1072 Budapest, Akácfa u. 36.

Facebook: https://www.facebook.com/bechamelbudapest

 

 

Arch & Beans

 

 

Ha érdekel a kávék világa, és nem csak berohannál egy csésze feketéért, ami lendületet ad a napi pörgéshez, jó helyen jársz!A kávézó mellett helyben működik a pörkölőüzem is, ahová látogatásokat is szerveznek, de ha még mélyebbre szeretnél ásni, oktatással is foglalkoznak, szóval a következő kávészünetben vagy vasárnapi reggelinél lenyűgözheted a kollégáidat, barátaidat, családodat újdonsült bartender tudásoddal. A stílusos kávézó az Astoriánál elképesztő specialty kávékínálata mellett arra is kísérletet tesz, hogy átmentse a 21. századba a múlt századok kávéházi kultúráját, és a vendéglátáson túlmutatva újra a szellemi, művészeti élet színterévé emelkedjenek.

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 5.

Facebook: https://www.facebook.com/archandbeans/

 

 

Meshuga

 

 

A Közel-Kelet és a keleti mediterrán életöröm és ízkavalkád találkozik a tomboló budapesti pörgéssel. Vibrálás, színek, ízek, textúrák, signature koktélok, fűszeres fülledtség, egzotikus hangulat és autentikus ételek várnak, és magad is meg fogsz lepődni, hogy a vacsora utána az ajtón kilépve nem a sivatag szomszédságában találod magad, az olajfák illatától balzsamos utcákon. A Meshuga egy izgalmas merülést ígér a török, görög, izraeli és közel-keleti konyha mélyére, valódi különlegességeibe, túlmutatva a török gyorsbüfék jól ismert hajnali kínálatán és a már megszokott alapanyagokon. Kifinomult, kellemes, izgalmas a hely, ugyancsak efféle étlappal és koktélkínálattal.

Cím: 1075 Budapest, Holló u. 12—14.

Facebook: https://www.facebook.com/meshuga.budapest

 

 

Vicky Barcelona

 

 

Fieszta a Dob utcában! Csipegess, élvezd az ízeket, az életet, egy kellemes baráti beszélgetést, vagy fedezz fel újdonságokat a Vicky Barcelona egyedi koktéljaival, bulis hétvégéivel. Aki járt már Barcelonában, annak nem kell bemutatni azt az eklektikus, életteli és semmihez nem hasonlítható hangulatot, ami a tengerparti városban uralkodik. Nos, ez a tapas bár nem csak a nevében hozta el a budapesti belvárosba az egyik legnépszerűbb spanyol várost, tökéletesen interpretálta a barcelonai pezsgést, no meg ízeket.

Cím: 1072 Budapest, Dob u. 16.

Facebook: https://www.facebook.com/vickybarcelonatapas

 

 

Havana Salsa Bar & Restaurant

 

 

Szivarfüst, rum, nevetés, tánc, karibi életöröm és autentikus kubai ízek várnak a Havana Salsa Bárban. Az esti időszakban nyitva tartó étteremben komolyan ráerősítettek a gasztróvonalra, ami a tenger ízeit hozza el a belvárosi asztalra. Ahagyományos kubai fogások, mint a ropa vieja (tépett marhahús kreol szósszal, fekete babbal, jázmin rizzsel és olívabogyóval) vagy a Cayo Sabinal kubai szigetről elnevezett fogás (chilis-fokhagymás tigrisrák fűszervajas baguettel és salátával) mellett empanada, fajitas vagy karibi burgercsempészi be a szürke hétköznapjainkba a csodás egzotikumot. A nyár beköszöntével a Josper kemencét is beizzították, a grill ételek illata teszi teljessé az élményt. A valódi karibi hangulatot Dél-Amerikából érkező zenekarok élő koncertjei és kubai táncosok biztosítják, úgyhogy mi is a táncparkettre perdülhetünk és felhőtlenül bulizhatunk minden este, mintha csak egy elvarázsolt szigeten lennénk a Dob utca kellős közepén.

Cím: 1075 Budapest, Dob u. 57.

Facebook: https://www.facebook.com/havanasalsabar

 

 

ShowRum Spirit Bar

 

 

Egy hely, ahol szeretnék a gasztronómia részévé emelni a koktélozást, méghozzá egy kulcsfontosságú mozzanattal: élményekkel. És valóban, a ShowRumban az embert nem pusztán egy pohár italt kap, hanem egy történetet, technológiát, koncepciót, kreativitást, kísérletezést, ötleteket és új ízeket. Mégis laza, emberközeli, kicsit extravagáns, és nem utolsó sorban megfizethető. Jelenlegi signaturekoktéljaikban a világ különböző országait, gasztronómiájuk jellemző ízvilágát mutatják meg folyékony formában, így készült el a Dobos József tortája ihlette, pálinkás magyar koktélja, vagy a mexikói Frida Kahlót idéző, tequila alapú, grapefruittal és frissen őrölt kávéval megbolondított itala. Ha pedig nem tudod, mit szeretnél, a bartender kifaggat és egy igazán hozzád illő, egyedi koktélt kever – csak neked, és ez nem csak duma. Próbáld ki!

Cím: 1065 Budapest, Hajós u. 23.

Facebook: https://www.facebook.com/showrumbar

Írjon véleményt