Újranyit a Budai Vár ikonikus vendéglője, a Fekete Holló!

Fekete Holló

Újranyitott egy ikonikus kisvendéglő a Budai Várban, a Fekete Holló.
A Fekete Holló Kisvendéglő a történelmi Budapest szívében, a Budai Várban található, a város egyik leghangulatosabb utcájában, az Országház utca 10. alatt. Ez a hagyományos magyar étterem egy igazi gyöngyszem autentikus hangulatával.

 

 

Az étlapon a hagyományos magyar konyha kincseit találod, mint például a májgaluska leves, a frissen kirántott húsok, főzelékek, sztrapacska, vagy lecsó.
Csapolt és üveges sörök és erős fröccs kínálat teszi lazává az éttermet, mindennapi kedvencünkké, jó időben tágas terasszal.

Az Országház utca 10. szám alatt már 1930-ban vendéglő állt, Alpek Pál vendéglős nyitott itt nagyon fiatalon, már 20 évesen éttermet. Az 1960-as években Fekete Hollóként nyitott újra, a helyiek nagy örömére. Ahogy egy korabeli írásban olvashatjuk: „Boltíves, hűvös ivója, kézzel írott étlapja és Rózsi néni, a vöröshajú szakácsnő egyaránt a régi várbeli kiskocsmák hangulatát képezi. Közönsége főleg öreg várbéliekből és vízivárosiakból, meg ifjú egyetemistákból verbuválódik; nyáron kiteszik az apró asztalokat az Országház utcára és a leánderes teraszon jó bor mellett vitatkoznak a múltról és a jövőről. A Fekete Holló legnépszerűbb fogása a halászlé és a pörkölt mellett a göngyölt hátszín hulló módon, de sokan járnak ide a Duna túlsó partjáról is, hogy megkóstolják Rózsi néni híres túrós gombócát is. 

 

 

Fekete Holló étterem cégére Bakó Ernő – öntöttvas, holló alakú lemez és alatta pajzs. A cégéren szereplő holló Mátyás királyra emlékszik vissza.

A helyiek törzshely volt és reméljük, ez most is így lesz: az 1.kerületi lakosok és az 1.kerületben dolgozók 25% kedvezményben részesülnek!

Történet, étlap: www.fekete-hollo.hu

Írjon véleményt