A legjobb ajándék a szeretteinkkel töltött minőségi idő

Thomas Gilovich, a Cornell Egyetem pszichológia professzora kutatásokkal igazolta, hogy az anyagi, tárgyi dolgokkal szemben az élményeink válnak személyiségünk meghatározó részévé. Mindannyian a megélt tapasztalataink összességéből épülünk fel, életünk boldog pillanatai mindig egy-egy eseményhez, élményhez kapcsolódnak.

Nem árt mindezt észben tartanunk akkor, amikor karácsony előtt úrrá lesz rajtunk a kötelező év végi ajándékozási láz.

A minőségi élmény és az együtt töltött idő fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely ’Ajándékozz élményt’ programjával azt üzeni, hogy a szeretteinkkel közösen eltöltött „boldogságpillanatok” sokkal értékesebb ajándékok, mint azok a tárgyak, amivel általában kedveskedni szoktunk ilyenkor egymásnak.

Ez az élmény lehet egy közös kulturális esemény is, például egy koncert, egy kiállítás, vagy egy sportrendezvény közös megtekintése, illetve egy közösen elköltött étkezés, vagy akár egy év eleji, néhány napos belföldi pihenés is – vallják programban részt vevő Hooligans együttes tagjai, Polyák Lilla énekesnő, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó és Vastag Csaba énekes.

MTU_elmeny-itthon_vastag-csaba

Vastag Csaba

Magyarország kedvencei már az ügynökség őszi belföldi marketingaktivitásában, a ’Jó itt lenni’ programban is az MTÜ „trendformáló hírvivői” voltak. Ennek keretében a budapesti alternatív városnézéseiről jól ismert Hosszúlépés – járunk? stábja és hírességeink kalauzoltak végig négy kiemelt magyarországi turisztikai régión, hogy kedvet csináljanak az országjáráshoz. A belföldi utazások nagykövetei a facebookos megosztások és posztok tanúsága szerint követőik tízezreihez juttatták el a Balatonnál, Sopronban, Mádon és Budapesten szerzett, utazáshoz is kedvet csináló élményeiket.

MTU_elmeny-itthon_szilagyi-aron

Szilágyi Áron és a háttérben a Hooligans tagjai

 (A cikk az MTÜ-vel való közös együttműködés során készült.)

Írjon véleményt