Arra gondoltunk, hogy kivételesen nem gondolunk újra. Megkértük Lutz Lajost, a Zsidai Csoport kreatív séfjét, hogy hétvégi iránymutatás céljából csirkepaprikás dolgában tartson eligazítást. A Pest-Budában vagy a Baltazárban is kóstolhatjuk, de ha a csirketesztünk nyomán friss élményekkel magunk szereznénk be a kétlábúakat, legalábbis a combjukat mindenképp, akkor íme, az őszintén egyszerű kalauz:
Hozzávalók (4 személyre):
6 csirkecomb
1 ek paprikapor
köménymag
só, bors
2 paprika
2 paradicsom
1 doboz tejföl
250 g liszt
5 tojás
só
libazsír
1 fej vöröshagyma
1 fokhagyma
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a zsíron, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, tovább fonnyasztjuk.
- Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikaport és a megpirított, megőrölt fűszereket.
- Majd a meghámozott és feldarabolt paradicsomot és felforraljuk.
- Ez idő alatt a csirkecombokat is megpirítjuk kacsazsírba, majd ráöntjük a mártást.
- Együtt készre főzzük.
- Időnként kevés vízzel fel-felöntjük.
Galuska
- Tejfölt, sót, lisztet, tojást összekeverjük.
- Sós vízbe szaggatjuk.
- És kifőzzük.
Tejföllel és sült paprikával díszítjük.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra