Van, amit érdemes egyszerűen – Csirkepaprikás galuskával

Arra gondoltunk, hogy kivételesen nem gondolunk újra. Megkértük Lutz Lajost, a Zsidai Csoport kreatív séfjét, hogy hétvégi iránymutatás céljából csirkepaprikás dolgában tartson eligazítást. A Pest-Budában vagy a Baltazárban is kóstolhatjuk, de ha a csirketesztünk nyomán friss élményekkel magunk szereznénk be a kétlábúakat, legalábbis a combjukat mindenképp, akkor íme, az őszintén egyszerű kalauz:

Hozzávalók (4 személyre):

6 csirkecomb
1 ek paprikapor
köménymag
só, bors
2 paprika
2 paradicsom
1 doboz tejföl
250 g liszt
5 tojás

libazsír
1 fej vöröshagyma
1 fokhagyma

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a zsíron, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, tovább fonnyasztjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikaport és a megpirított, megőrölt fűszereket.
  3. Majd a meghámozott és feldarabolt paradicsomot és felforraljuk.
  4. Ez idő alatt a csirkecombokat is megpirítjuk kacsazsírba, majd ráöntjük a mártást.
  5. Együtt készre főzzük.
  6. Időnként kevés vízzel fel-felöntjük.

Galuska

  1. Tejfölt, sót, lisztet, tojást összekeverjük.
  2. Sós vízbe szaggatjuk.
  3. És kifőzzük.

Tejföllel és sült paprikával díszítjük.

Írjon véleményt