Húsvét az erdő szélén – Kalandok a Muravidéken

Titkon vagy kevésbé, de a két nagyünnep (karácsony és húsvét) környékén sokunknak eszébe jut, hogy vajon nem lehetne-e az egész családi-vándorlós-főzős mókát katapultálni. Könnyedebb verzióban először az ételrendelés vagy az étterem felé mozdulunk, aztán ha ez már megvan, miért állnánk meg itt, egy élményekkel telu utazás, néhány nap kikapcsolódás új perspektívába helyezi az ünnepvárást. Mínusz 67 telefon, könnyedén le lehet keverni mindenkit azzal: “Idén elutazunk”. Mutatunk is egy célpontot.

Húsvét a rengeteg szélén

Bázakerettye, a zalai vidék csendes kis erdőktől övezett faluja az erdei túrák, a természet felfedezésének élményét, és a falusi szokások megismerésének lehetőségét nyújtja. A családi vállalkozás tagjai szívvel-lélekkel dolgoznak a vendégekért és az asztalt a környék legjobb boraival, pálinkával, mézeivel, a házi készítésű kolbászaival, sajtokkal és füstölt hústermékekkel, az erdők virágaiból készült teával rakják meg. Az ünnepi hétvége a családoké, a gyerkőcöké: játszóházzal, erdei ajándékkereséssel, tojásfa-készítéssel, kalácssütéssel. A közelben kilátó, a Kistolmácsi tó, a Budafai arborétum, de ott van az orchidea-farm, a lendvai vár és Öveges professzor háza is.
 

Gasztrotrip

És mindehhez még egy olyan étterem is társul, ahol lehetőség szerint minél nagyobb mértékben a Muravidékről érkeznek az alapanyagok. Az étlapon mindig szerepelnek zalai ételek, vadak, gombák, gyümölcsök. Hagyományos kovásszal készülnek a házi kenyerek, és saját fűszerkertben nőnek az aromás növények.  A hízott kacsamáj parfé, narancslekvárral és zölddióval kerül a tányérra, a sült fokhagymakrémleves házi sajtos cipóban, a vajban pirított dödölle mellé lágytojás, gomba és kézműves érlelt trapista dukál, míg a húsok tekintetében a mangalica, a szarvas, és a kéklábú csirke közül választhatunk. Azt mondtuk már, hogy a császármorszát barancpálinkás fagyival adják? (x)

(Még több információ a húsvéti bázakerettyei hétvégéről: ITT)

Írjon véleményt