Titkon vagy kevésbé, de a két nagyünnep (karácsony és húsvét) környékén sokunknak eszébe jut, hogy vajon nem lehetne-e az egész családi-vándorlós-főzős mókát katapultálni. Könnyedebb verzióban először az ételrendelés vagy az étterem felé mozdulunk, aztán ha ez már megvan, miért állnánk meg itt, egy élményekkel telu utazás, néhány nap kikapcsolódás új perspektívába helyezi az ünnepvárást. Mínusz 67 telefon, könnyedén le lehet keverni mindenkit azzal: „Idén elutazunk”. Mutatunk is egy célpontot.
Húsvét a rengeteg szélén
Gasztrotrip
És mindehhez még egy olyan étterem is társul, ahol lehetőség szerint minél nagyobb mértékben a Muravidékről érkeznek az alapanyagok. Az étlapon mindig szerepelnek zalai ételek, vadak, gombák, gyümölcsök. Hagyományos kovásszal készülnek a házi kenyerek, és saját fűszerkertben nőnek az aromás növények. A hízott kacsamáj parfé, narancslekvárral és zölddióval kerül a tányérra, a sült fokhagymakrémleves házi sajtos cipóban, a vajban pirított dödölle mellé lágytojás, gomba és kézműves érlelt trapista dukál, míg a húsok tekintetében a mangalica, a szarvas, és a kéklábú csirke közül választhatunk. Azt mondtuk már, hogy a császármorszát barancpálinkás fagyival adják? (x)
(Még több információ a húsvéti bázakerettyei hétvégéről: ITT)
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra