26. Budapest Borfesztivál – Szeptember 7-10. között a Budai Vár teraszain

A borok kedvelői, értői, szakértői itt minden évben randevút adnak egymásnak, hiszen 26 éve ez a legnagyobb és leginkább várt boros rendezvény az éveben. Gyönyörű, impozáns díszletek között nem csak hazai, de külföldi borokat és pezsgőket is kóstolhatunk.

Borfesztivál- boregyetem

Szeptember 4-én és 5-én ismét megrendezésre kerül a Boregyetem, ahol az aktuális borászati témákat érintik, elismert, hiteles szakemberekkel. Szeptember 4-én, hétfőn megtudhatjuk, miként kóstol egy blogger, kedden pedig a vendégország, Chile mutatkozik be, majd szeptember 7-én a Puelche chilei néptáncegyüttes hagyományőrző programja színesíti a bemutatkozót.

Lesz idén is Pár Borpár, amely egyfajta „tesztkóstolás” a hozzáértő közönség számára, illetve VinAgora Taste of Hungary: Magyarország legszebb boraival. A közel 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat és bortípusunkat lefedi. Ebben segít eligazodni a Taste of Hungary.

Zene, bor és megint zene

A világzene legkedveltebb magyar együttesei, a népzene, néptánc, és a jazz teszik még kellemesebbé a Borfesztiválon eltöltött órákat. Idén először összesen négy színpadon lesznek fellépők: Soulwave, a Mongooz and the Magnet, Antonia Vai Symphonic, Peet Project, Budapest Jazz Orchestra, akik László Attila, Oláh Kálmán és Szőke Nikoletta társaságában zenélnek. A Borfesztivál utolsó napján, vasárnap a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep. A Kertész Táncegylet, a Vadrózsák Néptáncegyüttes, valamint a Fitos Dezső Társulat, Góbé zenekar és a Fonó kamara táncegyüttes produkciójával..

Bor és gasztro

A hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig minden megtalálható lesz a fesztiválon. Lesz Czinege Füstölgő Sarok BBQ frissen készült ételekkel, La Lasagneria, igazi olasz lasagne-val, Szittya Pita Kenyérlángosozó és a Szittya Buci. A prémium különlegességek szerelmeseit az Oroszlános udvarban a Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen várja. A Lobster Bárban pedig homárból, langusztából, rákból és kagylóból készítik el az ízletes fogásokat.

A fesztiválról bővebben: ITT

 

Írjon véleményt