Az év utolsó nagy gasztro pillanata Széll Tamással és Szulló Szabinával

Közeledik az év utolsó napja és ilyenkor a legtöbb ember valami igazán különleges programot szeretne szervezni magának. Egy olyan estét, ami igazán maradandó lesz és ami méltó arra, hogy lezárják az idei évet és köszöntsék a következőt. Ezeknek az ünnepnapoknak megvan a maguk bensőséges hangulata és ezt leginkább az ünnepi ételekkel tehetjük még fényesebbé. Számtalan hagyomány kapcsolódik az év utolsó és első napjához, mit szabad vagy éppen tilos enni, nehogy aztán a szerencse elkerüljön bennünket a következő időszakban.

Széll Tamás és Szulló Szabina egy igazán ütős szilveszteri menüt álmodott meg az év utolsó napjára, mely menüsort a hagyományoktól eltérően nem malacsült és lencsefőzelék teszi ki, hanem egy saját koncepció alapján megálmodott izgalmas ételsor, mely biztosan szerencsét hoz azoknak, akik elfogyasztják. Az évbúcsúztató ételsort klasszikus és prémium borpárosítással is kérhetik az érdeklődők.

SZILVESZTERI MENÜ CLASSIC BORPÁROSÍTÁSSAL

Lángos Vászolyi sajttal
Karfiol tartlet
Faszénen grillezett póréhagyma, sózott citrom, csicsóka 
Aperitif: Kreinbacher Prestige Brut Magnum, Somló

MENÜ

Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró
Királyudvar Sec, Tokaj 2015

Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte
Szepsy Úrágya Furmint, Tokaj 2015

Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Laposa Kéknyelű, Badacsony 2017

Beregi csirke, szarvasgomba, pecsenyelé
Sándor Zsolt Zweigelt, Bükk 2015

Szarvasgerinc, lassan sült hagyma, lencse
Malatinszky Kövesföld, Villány 2009

Palacsinta, mogyoró, csokoládé
Szepsy István Szamorodni, Tokaj 2012

Mákfagylalt, tökmag praliné, vanília
Petit fours

59 000 FT / FŐ
Az ár tartalmazza az ételsort, borsort (7 x 0,1 l), víz,- és kávéfogyasztást, illetve a szervizdíjat.

SZILVESZTERI MENÜ PRESTIGE BORPÁROSÍTÁSSAL

Lángos Vászolyi sajttal
Karfiol tartlet
Faszénen grillezett póréhagyma, sózott citrom, csicsóka 
Aperitif: Fleury Rosé de Saignée Brut, Champagne

MENÜ

Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró
Zind-Humbrecht Riesling, Elzász 2015

Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte
Szepsy Szent Tamás 45, Tokaj 2011

Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Langhe 2016

Beregi csirke, szarvasgomba, pecsenyelé
Bott Frigyes Kadarka, Muzsla 2012

Szarvasgerinc, lassan sült hagyma, lencse
St. Andrea Merengő, Eger 2006

Palacsinta, mogyoró, csokoládé
Szepsy István 6 puttonyos Aszú, Tokaj 2006

Mákfagylalt, tökmag praliné, vanília
Petit fours

79 000 FT / FŐ
Az ár tartalmazza az ételsort, borsort (7 x 0,1 l), víz,- és kávéfogyasztást, illetve a szervizdíjat.

A vacsora érkezési időpontja: 19:00
A vacsora körülbelül 23:30-kor ér véget.
Dress-code: smart casual

Aki pedig egy szerényebb, de hasonlóképpen ütős fogásra vágyik szilveszter éjszakáján, annak ajánjuk a Stand25 Bisztró elviteles kocsonyáját, melyet december 31-én lehet átvenni 10 és 18 óra között a Hold utcai Belvárosi piacon, ahol egész nap tart majd a szilveszter.

Írjon véleményt