Platz-on a Jégszobor

Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket.

Április 6-án este különleges élményben lehet része azoknak, akik a budapesti Szent István térre látogatnak, hiszen ezen a napon ünnepli a Platz étterem hangulatos teraszának megnyitását a Bazilika közvetlen szomszédságában.

A terasznyitó legnagyobb látványossága egy élő jégfaragó-show lesz. 19 órától M. Tóth Zsolt jégszobrász kezd majd bele a Szent István Bazilika kicsinyített másának faragásába az alkotáshoz egy közel 200 kg nagyságú jégtömböt felhasználva, amit már egy héttel a faragás előtt le kell fagyasztania. A szobor ’élete’ az időjárás függvényében mindössze 8-9 órán át tart majd.

“Nagy kihívás számomra a Bazilika megformázása, mert nagyon figyelnem kell a részletekre. Kevesebb embernek tűnik fel, ha egy madár tollazatát elvétem, de a Bazilikát mindenki ismeri, nagyon pontosan kell dolgoznom. Stilizáltan fogom majd ábrázolni az épületet, de természetesen a kupola és az többi jellegzetes részlet is jól kivehető lesz. Már két nappal a jégfaragó-show előtt előmunkálatokat kell végeznem műhelyemben, a helyszínen pedig a faragás legizgalmasabb részét láthatják majd az emberek” – mondta el M. Tóth Zsolt jégszobrász.

A jégből készült Bazilika mellett zenei programokkal is készül a Platz április 6-án: Veréb Tamás színész-énekes, a 2016-os Sztárban Sztár nyertese akusztikus koncertet ad, majd DJ Haida gondoskodik a jó hangulatról.

A tavaszi terasznyitást ünnepelve a Platz séfje, Arany-Tóth Zoltán március közepétől új étlappal készült, amelyen az eddigi kedvencek mellett olyan gasztronómiai különlegességek jelentek meg, mint a krémesen a serpenyőbe olvadó parajos-ricottás cannelloni, a réteslapban sült kecskesajt, valamint egy régi-új visszatérő: a legendás Platz-császármorzsa vanília fagylalttal.

A Szent István tér legszebb pontján elterülő teraszt üzemeltető Platz az áprilistól október végéig tartó szezonban minden csütörtökön és szombaton Haida DRK Cffe rezidens DJ-vel és zenei programokkal várja a vendégeket, ezzel ideális ’before party’ helyszínt kínálva a törzsvendégeknek és turistáknak egyaránt.

Írjon véleményt