A HotelHero 300 adag étel megfőzésével segített a rászorulóknak

HotelHero

TEGYÜNK JÓT, JÓL!” – vallja a HotelHero csapata.
A legújabb jótékonysági felhívásukhoz csatlakozott séfek és kisegítők, a 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron – Zeina Hotels, Bakonyi Balázs – Zeina Hotels, Varga Gábor – Zeina Hotels, Víg Szabolcs Zsidai Group, Vida Gábor Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba – Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő – CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei jutattak el még melegen két budapesti helyszínre (Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállója).

A Heti Betevő csapatának vállalása, hogy minden héten tápláló, minőségi “vasárnapi ebédet” biztosítson hetente közel 300 rászorulónak, éves szinten hozzávetőleg 26 000 adagot jelent.

A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a székelykáposzta mellé.

Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített.

A HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is egyaránt, az akció folytatódik:

2021. március 21-én, Budapesten újra a Heti Betevő kezdeményezését támogatjuk. Az akció vidéki helyszínekkel bővül – várjuk olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítókjelentkezését, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.

Csatlakozzanak minél többen, hogy minél több helyen és az élet minél több területén támogathassuk az arra rászorulókat és a hétköznapi hősöket!

Legyetek Ti is HotelHero-k!

 

HOTELHERO

Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!

Csoportunkat a magyarországi szállodások segítő tevékenyégének bemutatására és közösségi kezdeményezéseinek összefogására hoztuk létre.
Szeretnénk megosztani a példaértékű történeteket és megismertetni azokat a szállodai dolgozókat, hotel cégeket, akik a napi munkájuk mellett időt és energiát fordítanak közösségek, hátrányos helyzetű csoportok támogatására.
A HotelHero weboldal egy olyan ötletgyűjtő, segítő szándékot és segítségre szorulókat összehozócsatorna’, amely egyúttal inspirálja azokat is, akik eddig nem vettek részt ilyen jellegű tevékenységben.
Az egyéni jócselekedetek mellett a közösség megsokszorozott erejét felhasználva a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének támogatásával állunk a kiválasztott jó ügyek mellé!
Ha Ti is szeretnétek csatlakozni egy vagy több ilyen akciónkhoz, jelentkezzetek nálunk bátran!
Aki jót tesz, annak jó hírét viszik

http://hotelhero.hu/

 

HETI BETEVŐ

Hétről hétre újabb éttermek, kocsmák, önkéntesek csatlakoznak, és egyre szaporodik a perselyek, az adományozók, és persze a sorban álló vendégek száma is. Az éttermi minőségű, bőséges húsos étel és az önkéntesek által készített házi sütemények váltak a Heti Betevő védjegyévé.
Havonta országszerte közel 2000 főnek biztosítunk igazi vasárnapi ebédet: főétellel, desszerttel, gyümölccsel. A Ti segítségeteknek és a példátlan összefogásnak köszönhetően egyre gyakrabban tudunk más módon is segíteni: családokat támogatunk, ruha- és könyvosztást szervezünk, iskolakezdési támogatást nyújtunk, ajándékot teszünk a képzeletbeli karácsonyfák alá. Fontosnak tartjuk az együttműködést más segítő szervezetekkel is, nyitottak vagyunk a közös akciókra. Célunk egy országos hálózat kiépítése, ahol a csoportok a helyi igényekhez igazodva tudnak segítséget nyújtani.
Ki lesz a következő?
Hisz tudjátok: Sosincs késő beszállni!

http://hetibetevo.hu/

Keresőszavak:

Írjon véleményt