Végre valami extra

Extra coffee

Mi nagyon szeretjük a kávékat a kávé világát. Nagyon sok tesztelés van már mögöttünk, de hosszú idő után találtunk végre valami extrát is. Az Extra Coffee tulajdonosaival Lacival és Fácánnal beszélgettünk! 

 

Miért pont kávé?

 

Laci: Aki ismer, az tudja, hogy a kávé fogyasztása alapvetően az életem része. Már a főiskolán, majd később a tv-s, filmes munkáim során, de leginkább zenészként az éjszakában eltöltött sok-sok év alatt mindig fontos szerep jutott a kávénak. Hiányérzetem csak azért volt, mert egyik kávé sem volt elég erős. Ahogy reklámfilmjeinkben is elhangzik: Nekünk a kávé több, mint egy italÉs ezt valóban így is gondoljuknekünk az Extra Coffee nem csak egy kávé, ez egyéletstílus.

 

Fácán: Szintén zenészként a kávé megkerülhetetlen volt az életemben. A turnék alatt a reggelek szinte kiáltottakegy erős feketéért. (hahaha) A nyugodtabb napokon is kerestem a kávézási élményét. A legjobbat akartamkihozni az adott lehetőségből akár egy elismertcukrászdában, egy egyszerűbb vendéglátó helyen (értsdkiskocsma) akár egy házibuli konyhájában. Most érettmeg a gondolat és Lacival a közös fanatizmusunk, hogymegalkossuk a saját kávénkat, a méregerős Feketénket.

 

 

Mióta érlelődött bennetek, hogy ezzel foglalkozzatok?

 

Laci: Személy szerint a természetes alapanyagból készült kávét jobban szeretem, mint a szintetikus energiaitalokat, és egy kávé sokszor több koffeint tartalmaz, mint egy cukros energiaital. Ez ösztönzött arra, hogy megalkossunk egy olyan kávét, ami koffeintartalmában legalább kétszer olyan erős, mint a szokásos kávék, mindamellett, hogy finom, és természetesen prémium minőség. Büszke vagyok , hogy több hónapos munka eredményeként november második felétől végre rendelhető saját márkánk, az Extra Coffee.

 

Fácán: Laci mesélt róla, hogy beleásta magát a témába. Gyúr egy saját márkás kivitelre. Egyből felszaladt az adrenalin bennem, hogy ebben részt szeretnék venni, ami Laciban is kiviláglott egyből. Egy ritmusra járt az agyunk. Talán nem véletlen, mindketten dobosok vagyunk! 😉

 

Mit szeretnétek elérni itthon? És melyik szegmensben?

 

Laci: Azt szeretnénk, ha minél többen megismernék a termékeinket, és a minőségi kávézás jegyében fogyasztanák kávéinkat. Ez egy új szín a palettán, és biztosak vagyunk benne, hogy sokaknak hiánypótló mindkét kávénk. Országos szinten szeretnénk jelenlenni a piacon, ezért az online értékesítés mellett szeretnénk éttermekkel és élelmiszer láncokkal is leszerződni.

 

Fácán: Természetesen, világsikert szeretnék! 🙂 Dalokat is a Nagyvilágnak írtunk azzal a vággyal, hogy minél több ember szeresse meg. A kávénkkal is magunkat fejezzük ki, művészi alkotásként nézünk , és szeretnénk ha minél több ember kedvelné meg !

 

 

Kiknek ajánljátok

 

Laci: Mindazoknak, akik szeretik a finom és igazán erőskávét. Kávékülönlegességeinkhez a világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, majd hónapokig kísérleteztünk olasz és spanyol pörkölőmanufaktúrákban, hogy megtaláljuk azt az ízt, ami a legjobban ízlik. Így született meg két blendünk: a Max Power és a Vitage Italian Espresso. A Max Power egy élénkítő és krémes, telt testű, közepes pörkölésű kávékeverék, ami prémiumminőségű guatemala-i és mexico-i 100%-os robuszta kávéból készül. Extra erős és intenzív, diós és csokoládé utóízzel. Másik kávénk a Vintage Italian Espresso, eredeti olasz receptúra alapján készül, egy igazi extra erős eszpresszó. Lágy de mégis ütős, aranyszínű krémmel a tetején, közepes pörkölésű testes kávékeverék, első osztályú brazilia-i arabica (20%), valamint vietnam-i és uganda-i robuszta (80%) kávéból.

 

Fácán: Az új dolgokat nehéz írásban ajánlani. A kávépróbája az ivás. 😉 Legszívesebben mindenkivel megkóstoltatnám, aki nyitott az erős Feketénkre. Aztán eldönti, hogy velünk tart a Világunkba vagy marad a megszokott kedvencénél. Kóstolásra fel!

Írjon véleményt