Golden Season 2.0- Arany Kaviár

Arany Kaviár

Az Arany Kaviár Golden Season degusztációs menüje az étterem 30 éves múltjának méltó megkoronázása. Kifinomultság, elegancia és exkluzivitás jellemzi az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviárt, ami az utóbbi három évtizedben bebizonyította: a hazai fine dining éttermek legjobbjai között a helye. A kerek születésnapjuk előtt tisztelegve a vendéglő megalkotta a Golden Season névre keresztelt degusztációs menüjét, melynek már a 2.0-s változata is elkészült. Az Arany Kaviár tulajdonosaival, Molnár Attilával és Nyíri Sándorral (aki egyben az étterem executive séfje is) beszélgettünk az étlap megújításáról. 

 

Hogyan született meg a fejetekben az ötlet, hogy egy ilyen különleges, Michelin-csillagos éttermeket felülmúló étlappal rukkoljatok elő?

A tavalyi évben nagyon sok minden történt egyszerre. Kitört egy világjárvány, be kellett zárnunk, fel szerettük volna újítani az éttermünket, ráadásul közeledett a születésnapunk is. Minden abba az irányba mutatott, hogy lépnünk kell egyet előre, ezért úgy döntöttünk, hozzányúlunk a menünkhöz. Picit már úgyis azt éreztük, hogy beskatulyáztak minket egy olyan étteremnek, ahol csakis az orosz gasztronómiai vonal jellemez. 

 

 

Ki akartatok törni ebből a keretből?

Évek óta dolgozunk az orosz fogások modernizálásán, korszerűsítésén. Nálunk a tradíció és a modernizáció egymással kibékíthető, összhangba hozható fogalmak. Nincs problémánk azzal, ha az orosz gasztronómiával azonosítanak, de nem szeretjük a korlátokat, szabadon kívánunk gondolkodni és alkotni, így készült a Golden Season is. 

 

 

Milyen szempontokat tartottatok szem előtt a Golden Season megalkotásakor?

Úgy gondoltunk, fennállásunk 30. éve egy igazi aranyév lesz az éttermünk történetében. Közösen találtuk ki az új koncepciót, melynek lényege, hogy a tradíció találkozik a kreativitással és az innovációval. Úgy döntöttünk, hogy teljesen megváltoztatjuk a profilunkat, és merőben új fogásokkal és koncepcióval, szabadon kísérletezünk. A Golden Season 1.0 elkészülte után már kész a 2.0 is, most tervezzük a 3.0-s változat. 

 

 

Említenél egy konkrét újítást?

Nem tudok kiemelni egy konkrét újítást, mert nem csak az ételek, hanem az evőeszközök, a tányérok egyaránt megújultak. Egy teljesen új, komplex élményt szeretnénk adni a vendégeinknek. 

 

Mennyi időbe került, hogy megalkossátok a Golden Season 1.0-t?

Féléves felkészülési időszak előzte meg a bemutatását, a 2.0 esetében 4 hónapig tartott a kísérletezés. Ahogy említettük, már a Golden Season 3.0 is alakulóban van, de erről még nem árulnánk el többet, talán csak annyit, hogy az őszi szezonhoz igazodva, gombák, vadhúsok is szerepelnek majd az étlapon. 

 

 

Mi okozta a legnagyobb kihívást a Golden Season megalkotásában?

Először is talán az, hogy nagy bátorság kellett hozzá, hogy valami kreatívat és egyedit alkossunk. Természetesen megmaradt a kaviár választék. Fontos volt, hogy minden étel harmonizáljon egymással, mégha fel is rúgtunk minden szabályt. Az a jó, ha a vendég is úgy érzi, minden okkal került úgy a tányérra, ahogy, ha pedig kérdése lenne, mi tudjuk rá a választ. A Golden Season nem egy ad hoc jellegű dolog, itt mindennek megvan a miértje. Az is nagy kihívást jelent, hogy nem elég egyszer jól összerakni egy étlapot: a rajta szereplő ételeket minden alkalommal ugyanabban a magas minőségben kell elkészíteni. Mi csapatban gondolkodunk, hisszük, hogy ez az egyik erősségünk. Folyamatosan kommunikálunk egymással, megosztjuk, milyen tapasztalataink vannak a vendégekkel, ételekkel kapcsolatban, segítjük a másikat, ahogy csak tudjuk. 

 

Milyen visszajelzések érkeztek eddig?

Az a tapasztalatunk, hogy vendégeink örülnek a változásnak, és egyre több új vendéget látunk az étteremben, akik kíváncsian várják a Golden Season dinamikusan változó kínálatát. 

 

 

Arany Kaviár Étterem címe:1015 Budapest, Ostrom utca 19. 

Facebook: Arany Kaviár 

 

 

Írjon véleményt