Mylow Bistro – A belvárosi fine bistro, amit fel kell írnod a bakancslistádra

Mylow Bistro 2021

Érdemes nagy sétákat tenni a belvárosban, ugyanis, ha szemfülesek vagyunk, több olyan új helyet is felfedezhetünk a turisták által is kedvelt részeken, ahová megéri betérni. Mi segítünk neked, és a nemrégiben nyílt bárok közül máris felhívjuk egyre a figyelmed: a Mylow Bistro egy  olyan különleges helye a Bazilika környékének, ami egyből belopja majd magát a szívedbe. A bisztró tulajdonosával beszélgettünk a Mylow-ról.

 

Hogyan jött az ötlet, hogy éttermet nyitsz?

Egy-két éve született meg a fejemben az ötlet, hogy nyitok egy helyet, de nem voltam benne teljesen biztos, hogy ez egy jó elgondolás, néha picit elbizonytalanodtam. A barátaim viszont felbátorítottak, sok pozitív visszajelzést kaptam az ötleteimről, így végül, amikor megláttam az Október 6. utcában ezt a megüresedett helyet, úgy döntöttem, lecsapok rá.

 

 

 

Nemcsak a képek, de még a tükrök és a dekorációk is a kutyákról szólnak a bisztróban. Ebből arra következtetek, hogy lelkes kutyagazdi vagy. Jól gondolom?

Amikor elkezdtem az éttermet tervezgetni, a nevében az első perctől fogva biztos voltam. Mylow-nak hívják a hétéves kiskutyámat, róla akartam elkeresztelni a bisztrót. Nagyon sok dolgot éltünk át közösen a kutyámmal, nagyon imádom őt, ezért is gondoltam azt, hogy ilyen módon is emléket állítok neki. A Mylow Bistro természetesen egy kutyabarát hely, ide bárki beülhet a kedvencével ebédelni, vacsorázni vagy akár csak iszogatni.

 

 

Mi jellemzi a konyhátokat?

Egy fine bistro helyet szerettem volna létrehozni, anélkül, hogy bármelyik ország gasztronómiája felé elvittem volna a hangsúlyt. Különböző nemzetek népszerű ételeit lehet megkóstolni, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő fogásokat. Magyar specialitások is szerepelnek az étlapunkon, csak hogy néhány példát mondjak: hortobágyi palacsintát, konfitált mangalica tarját és gombapörköltet is készítünk.

 

Milyen innivalók közül válogathatunk, ha megszomjazunk?

Szerettem volna a kiváló ételek mellé egy remek itallapot is társítani, elvégre egy jó főételhez egy jó bor vagy koktél dukál. A borainkra is igaz a nemzetköziség, magyar pincészetek alkotásain kívül, például Olaszországi és Új-Zélandi tételeket is tartunk. Koktéljainkat a tehetséges és tapasztalt bartenderünk készíti el, mint például a Mylow Gin&Tonic, amit Bulldog gin-ből készítünk. A sörök sem hiányoznak a kínálatunkból, az ismertebb márkák, meggysörök mellett kézműves söreink is vannak.

 

 

Vannak napszaknak megfelelő ajánlataitok?

Aki ebédelni szeretne, azoknak a hetente változó ebédmenünket ajánljuk a figyelmébe, a kétfogásos változat 2500, a háromfogásos opció pedig 2900 forintba kerül. Szombaton 10:00-16:00-ig Brunch ételeket is szolgálunk fel, gondolva a hosszú péntek este hőseire. ? A Brunch egyébként hétköznap is elérhető 10:00-11:30 között. Az esti órákban sok koktélt szolgálunk fel, de például a whiskey és rum kínálatunk is gyakran csábítja el vendégeinket. Teraszunkat azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik szeretik megélni a belváros pezsgését, aki pedig esetleg fázna, az betakarózhat a székekre odakészített meleg és puha plédekkel, persze csak, ha az előbb felsorolt italok nem segítettek. ?

 

Végezetül áruld el a nyitva tartásotokat!

Keddtől csütörtökig reggel 10-től este 10-ig, pénteken és szombaton pedig reggel 10-től éjfélig vagyunk nyitva. Hétfőn és vasárnap jelenleg zárva vagyunk, de a közeljövőben ezen szeretnénk változtatni.

 

 

 

Mylow Bistro címe:1051 Budapest, Október 6. utca 15. 

Facebook: Mylow Bistro

Fotók: Juhász Gitta 

Írjon véleményt