Megnyitott a Dobka

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és

Fagylalt a felhők felett

Boldog, örömteli, felhőtlen lét – fagylaltdesszert formájában A Cloud 9 angol kifejezés, annyit jelent: boldog, örömteli, felhőtlen lét. Janovszky Márk és Dobár Attila számára ez az érzés a fagylaltban testesül meg, így tavaly nyárra, évekig tartó előkészületek után Budapest belvárosában, az Arany János utcában megnyitották a Cloud 9 fagylaltdesszertezőt. Most pedig az első születésnapjukat ünneplik.

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság

Távozik az Onyxtól Mészáros Ádám

Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta Közel-kelet Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Jó hír, hogy nem kell sokat várni. Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi

ÉtterEmber sorozat Beke Zsolt-Il Pastaio Ristorante

„Szeretnénk jelen lenni a mindennapok gasztronómiájában” Beke Zsolt szerint a vendéglátás olyan, mint az élménymotorozás: ha valaki belekóstol, rögtön a szívébe zárja! A szakma iránti szeretete egészen fiatal korára nyúlik vissza. Már gyermekként besegített a nagybátyja, Ertl Imre, által Budaörsön üzemeltetett utasellátó éttermének működtetésébe. Ekkor még csak szakácstanuló volt, de már akkor világossá vált mindenki számára,

Arany Kaviár már 30 éve

A harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár az Év Éttermi Szervíze díjat kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán!   Hogy milyen ma egy harmincas? Ereje teljében van, pezseg, teli van élettel, már sok mindent letett az asztalra, de még fényes jövő áll előtte! Az idén a fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár pontosan ilyen.

Az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám-Laurel étterem

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.   A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb

ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap – Korchmáros Tamással beszélgettünk.   Hogyan kerültél

2020 Top 100 étterem

  Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020–as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az biztos, néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt. Február 24-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat,

Ma kiderül! Top 100 legjobb étterem

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíciója „Az elmúlt évek tekintetében azt azért nem mondhatjuk, hogy tavaly extrém nagy volt az új nyitások száma, de valahogy az idén tényleg több, igazán jó új étteremmel gazdagodtunk.

Top burgerek Budapesten

Top 10 Burger Budapesten. Már nem csak külföldön, de hazánkban is egyre népszerűbbek a kézműves burgerek. A GastroGuide most belevetette magát a bucik, húspogácsák, szószok és feltétek világába, hogy elkalauzoljon benneteket a főváros legtrendibb hamburgerezőibe. Megkerestük a legjobb helyeket, megkóstoltuk a legkülönlegesebb burgereket és most mindezt megírjuk nektek! 1. Burger Bár-hol A Corvin negyed szegleténél található

ÉtterEmber sorozat, Tóth József avagy a Black Cab story

„Meditálás közben születnek a legjobb ötletek” – Az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Tóth Józseffel, a Black Cab tulajdonosával beszélgettünk Karrierje azzal indult, hogy kiment külföldre szerencsét próbálni, ahol olyan híres vendégeknek szolgált fel, mint Elton John, Brad Pitt, Jennifer Aniston és a Red Hot Chili Peppers tagjai. Bejárta a fél világot, végigment a ranglétrán a

Megnyitott az Easy Wine

A belvárosi Easy Wine-ban fúziós bisztró konyha és a leginnovatívabb borkóstoló rendszer várja a vendégeket. Ez az első hely itthon, ahol saját magunk sommelier-i lehetünk, köszönhetően közel 100 remek bornak és egy különleges berendezésnek. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztalt szakértőknek egyaránt.   Az Easy Wine borbár és bisztró kettőse az egyben, ahol az

Tapassio

Különleges koncepciót valósít meg a Tapassio: a Bazilika mellett nemrég nyitott mediterrán étteremben spanyol, olasz és magyar fogásokat is tapasként tálalva kóstolhatunk meg. A két tulajdonos, Vermes Áron és Kártyás Mihály célja volt, hogy a magyaroknak is átadja az étel megosztásának örömét, méghozzá egy prémium alapanyagokkal dolgozó, kiemelkedő színvonalú, de ugyanakkor barátságos helyen. Kártyás Mihállyal beszélgettünk.

Már a klasszik koktél nem trendi?!

Felhősi Attila kreatív bartender szerint átalakulóban van a koktélvilág! Ki ne hallott volna a klasszikus Sex On The Beach koktélról, vagy a Tequila Sunrise-ról? Bár ezek az italok sosem mennek ki a divatból, az biztos, hogy olyan új trendek jelentek meg a koktélok világában, melyek teljesen átalakítják az esernyős-szirupos koktél-sztereotípiát. A változásokról Felhősi Attilát, a Blue Fox

Kelemen Roland séf 2. helyezést ért el-Hunguest Hotel Aqua-Sol

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d’Or döntőjén. Ugyanitt került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny, ahol Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászaink szintén ezüstérmet szereztek. Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi

Lecsót főztek a Közékeztetési szakácsversenyen

Tegnap rendezték meg az év legrangosabb élelmiszer– és vendéglátóipari szakkiállításán, a Sirhán a Közékeztetési szakácsversenyt, aminek idei versenyfogása a lecsó volt. A versenyt a tizenkét induló csapat közül a Hungast Pécs nyerte meg, akik egyben megkapták a Metro leginspirálóbb menünek járó díját is. A főzés előtt a friss alapanyagokat a Metro kitelepült zöldségpiacáról válogatták össze

A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket

Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése. Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, melyek Magyarország lejobb éttermei. Hazánk legrégebbi és egyetlen olyan gasztronómiai platformja, mely évről évre díjazza a hazai gasztronómiai élet kiválóságait, ill. étteremkalauzában hívja fel a figyelmet a legjobb helyekre, ismét egy nemzetközi szaktekintélyt vont be a végső döntésbe, hogy objektív és szakmailag

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.   Az első három helyezett a következő: 1. Veres István és Molnár Bence commis (Babel) 2. Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (HunguestHotel Aqua-Sol) 3.

Fejeskáposzta lett a zöldséghozzávaló a Bocuse döntőn

Megkezdődött az év legrangosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, a Sirha Budapest. A METRO immár negyedik alkalommal kiemelt szakmai partnere és támogatója a nemzetközi eseménynek.   A megnyitó után Zsigó Róbert, élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár is körbejárta a kiállításon a METRO közel ezer négyzetméteres standját, ahol a délután folyamán a Bocuse d’Or döntősei, Veres István, PalágyiEszter, Haraszti Zsolt,

Valentin-napon osztrigatempurával csábít a Liszt étterem

Felejthetetlen pillanatok helyszíne az Aria Hotel Budapest, amelyet 2018-ban Magyarország legjobb romantikus hoteljének választottak a TripAdvisor olvasói. A világ számos pontjáról sokan azért keresik fel a szállodát, hogy a Bazilika tőszomszédságában ünnepelhessék eljegyzésüket, vagy akár esküvőjüket. De az Aria Hotel Budapest a Valentin-napot is emlékezetessé varázsolja azok számára, akik úgy döntenek, itt ünneplik meg szerelmüket.

3 érdekesség a furmint világnapja alkalmából

Immár harmadik éve ünnepeljük február elsején a furmint világnapját, mely az első magyar szőlőtípushoz rendelt nemzetközi ünnep. Ennek alkalmából az IMO – Time for wine 3 érdekességet gyűjtött össze a tokaji borvidék csúcsgasztronómiában is helytálló fő fajtájának. Furmintban Magyarország az egyeduralkodó A furmintot az egyik legértékesebb hungarikumunknak tekintjük, túlnyomórészt – körülbelül 97%-ban -Magyarországon termesztik ezt

Világhírű tojásdíszítő nyerte el a Harmónia díjat

A kecskeméti Rózsahölgyek két évente ítélik oda a Harmónia díjat. Ezt a kitüntetést kizárólag olyan személy kaphatja meg, aki mély érzésű, jóságos, szeretetet sugároz, tevékenységének pedig nyoma van. A jótékonysági teadélutánon, titkos szavazás keretében választották ki a díjra legérdemesebbet: idén nem más, mint Zsigóné Kati, a világhírű Népi Iparművész, „A Tojáskészítés Királynője” nyerte el. A Rózsahölgyek

Ahol a hekk is aranyat ér-Aranyhal Hekk Falatozó

Nemrég nyílt egy hely Taksonyban, ahol stílusos a belső tér, baráti a hangulat, és finomat lehet enni jó áron. Ez egy igazi családi vállalkozás, ahol a halon kívül választhatsz csirkeszárnyat, burgert vagy akár frissen sülteket is– Szabó Viktor tulajdonossal beszélgettünk.   Régi álmod vált valóra, amikor megnyitottad az Aranyhal Hekk Falatozót? Hosszú évtizedek óta dolgoztunk

A Zsidai Csoport bécsi éttermi partnerrel terjeszkedik tovább Ausztriában

Mint a Jamie Oliver étterem márkák régiós master franchisere, a Zsidai Csoport külföldi terjeszkedését helyi éttermi partnerekkel együttműködve valósítja meg a közép-európai régióban, elsősorban Ausztriában és Svájcban. A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport együttműködése 2016-ban kezdődött, a budapesti éttermek nyitásával (Jamie Oliver’s Italian és JamieOliver’s Pizzeria). Az együttműködés kezdete óta az volt a

Delibaba Szendvicsműhely – szendvicsek újragondolva

A szendvicsben nem csak az egyszerűséget, hanem a lehetőséget látják. Minden összeállításuk alapja egy vagy több már hírnevet szerzett hazai kistermelőtől származik. Náluk a főzésnek csak a fantázia szab határt, így a vendégek akár olyan ikonikus magyar ételek szendvics változatát is kipróbálhatják, mint a gulyásleves vagy a paprikás csirke – Annával, a Delibaba tulajdonosával beszélgettünk.  

Burger-Bár-Hol

A Burger Bár-Holban olyan különleges hamburgereket kóstolhatnak a vendégek, mint a camambertes, lilahagymalekváros La France, a dupla húsos, hagymakarikás Texas Bill, vagy a Chaddar szósszal nyakon öntött sajtos mennyország, vagyis a Cheese Heaven. Akár a food truck mellett egy fesztiválon, akár bent az étteremben a burger bárhol, bármikor jól esik – Balla Ákos tulajdonost kérdeztük.