ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap Korchmáros Tamással beszélgettünk.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a gasztronómiával?

Sokáig éltem külföldön, rengeteget utaztam, így sokféle vendéglátóhelyet kipróbálhattam szerte a világban. Hat éve költöztem haza, és ingatlankezeléssel kezdtem foglalkozni, szobákat adunk ki turistáknak. Sok vendégünk kérdezte, hogy hol tudnának enni magyaros ételeket, és innen jött az ötlet, hogy csinálhatnánk egy kávézót a környéken. Egyik karácsonyra a párom meglepett egy barista tanfolyammal, amit el is végeztem, és sok tapasztalattal gazdagodtam.

Mikor nyitottátok meg az első kávézót?

Két éve nyitottuk meg a Cafe Brunchot a Hajós utca és a Dessewffy utca sarkán. Először reggeliben gondolkodtunk, aztán rájöttünk, hogy ha kicsit kitoljuk a reggelit, akkor az már brunch. Innen jött a név. Szeretem az egyszerű neveket, mert így könnyebben ránk találnak az internetes keresőkben.

Gyorsan beindult az üzlet?

Az elején még minden hibát elkövettünk, amit el kellett követnünk, mert nem volt elég tapasztalat a hátam mögött. Szerencsére gyorsan tanulok, és egy idő után sikerült egy ütős csapatot felállítanunk. Beletelt egy fél évbe, mire tökéletesítettük a koncepciót, és azóta rendületlenül megyünk előre.

Mikor nyitottátok meg a második helyet?

2019 márciusban nyílt a Brunch Bistro, a „nagyobb tesó”. Itt elég hely volt ahhoz, hogy megvalósítsunk mindent, amit a másikban nem tudtunk.

Milyen ételeket lehet nálatok megkóstolni?

Próbáljuk a magyaros ételeket közelebb hozni a külföldiekhez, de a hazai vendégeknek is igyekszünk kedvezni házias fogásokkal. A Brunch Bistróban 11:30-tól leveseket és salátákat kínálunk, este pedig vacsorát tálalunk. Havonta vannak tematikus estjeink élőzenével, külön menüvel. Volt például egy őszköszöntő Halloween vacsora, ami nagyon hangulatosra sikerült, teltházat csináltunk. December 7-énpedig mikulás vacsorát tartunk, ahol szintén lesz élőzene, háromfogásos vacsora és borkóstoló is.

Milyenek a visszajelzések?

Nagyon jó visszajelzéseket kapunk a különböző internetesoldalakon, de a forgalom növekedése még ennél is jobban mutatja, hogy jó úton járunk. Márciusban nyitottuk meg a nagyobb helyet, és annyira jók a vendégszámok, hogy már most azon gondolkodunk, hogy a közeljövőben kellene nyitni egy harmadik éttermet valahol a belvárosban.

 

Fotók: Tamás K. Photography 

Írjon véleményt