Az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám-Laurel étterem

Laurel étterem-Mede Ádám

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.

 

A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb múlttal rendelkezik ezen a téren. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz tesztelései már 2019 tavasza óta zajlanak, az idei főtesztelőnek pedig a Michelin-kalauz kötelékében évtizedeken át dolgozó Fausto Arrighit hívták meg. A szakember 36 éven át volt éttermi inspektor, valamint az olaszországi Michelin Guide igazgatója, az ő segítségét kérte a Dining Guide hazánk csúcséttermei között a végső sorrend felállítására.
A magyar gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a legkiemelkedőbb éttermeket és azok séfjeit, cukrászát, sommelier-jét és szervizemberét díjazzák, hanem elismerik többek között az Év Séfjét, az Év Ifjú Séftehetségét és az Év Innovatív Konyháját is.

Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2020-ben Mede Ádám, a Laurel étterem séfje lett, aki korábban a nemzetközi versenyzők között harmadik helyezést ért el az egyik legrangosabb, fiatal szakácsoknak rendezett nemzetközi versenyen, a Chaine de Rotisseurs-en, amit a Bocuse d’Or előszobájának is tartanak. Az ózdi származású fiatalember 17-18 évesen már komplett borvacsorákat adott, pályáját Magyarország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben kezdte, Miguel Rocha Vieira séf keze alatt, majd csatlakozott a ma már – egész Közép-Kelet-Európában egyedüliként – 2 Michelin-csillagos Onyx csapatához. Mede Ádám Laurel –beli filozófiája a lokalitásra, vagyis a helyi alapanyagok használatára, illetve a borokkal egybeszőtt harmóniára épül. A gálaest során a Miele mobil konyhájában Kis Sándor a Miele séfje és Mede Ádám bemutatták hogyan lehet újragondolva elkészíteni az olyan hagyományos magyar ételeket, mint a harcsapaprikás vagy az oldalas gulyással. Mede Ádámmal az év során hat alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a Miele Főzőiskola március végétől induló főzőestjein, ahol megtanulhatnak és elleshetnek tőle kulináris trükköket, praktikákat.

Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is megvalósíthatja régi, klasszikus receptek újra gondolt, felfrissített változatát. Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át.
„Nagy örömünkre szolgál. hogy évről évre ezzel az elismeréssel segíthetjük az ifjú és feltörekvő tehetségeket. A magyar kultúrában mindig is kiemelkedő szerepe volt a gasztronómiának. A kulináris hagyományok továbbvitele, valamint azok megújítása a legújabb technológiáknak, trendeknek megfelelően az új szakácsgeneráció közreműködésével megkerülhetetlen. Ők sem és a Miele sem ismer kompromisszumot a minőségben. Mi biztosítjuk azokat az eszközöket, amelyekkel az új konyhatechnológia eljárások maximálisan elősegítik hagyományos ételek megújulását. és azokat hosszú távon egy új minőségi szintre emelik. Hazánk legjelentősebb gourmet gálájához idén is örömmel csatlakoztunk és adtuk át a díjat a Laurel étterem tehetséges séfjének, akinek további karrierjéhez töretlen elhivatottságot, kreativitást és sok sikert kívánunk” nyilatkozta az ügyvezető.

Írjon véleményt