A MészárSteak a húsimádók törzshelye Budapesten

Ez a fiatalos és laza bisztró jellegű étterem egy üde színfolt a városban. Most az egyik tulajdonossal Szekula Lászlóval és az üzletvezetővel Ambrus Márkkal beszélgettünk.

 

A mostani megváltozott helyzettel hogyan készültök a vendégekkel a hétköznapokban és a hétvégén?

 

Ambrus Márk: Per pillanat az a legfontosabb, hogy vírushelyzet ide vagy oda, nálunk semmi probléma nincs: maradtak a beszállítóink és a minőség. Emellett természetesen odafigyelünk a fertőtlenítésre és maszk hordásra is. A MészárSteak étteremben 5 év távlatából nézve kialakult egy nagyon családias környezet: visszajáró törzsvendégeink vannak, akik mindig elhoznak egy családtagot vagy egy barátot. Ha valaki először jár itt, azt is próbáljuk a “családba” befogadni. Az állandó törzsközönséghez mindig valaki hozzácsapódik, és megpróbáljuk neki is átadni a MészárSteak életérzést.

 

Mennyire érzitek azt, hogy a törzsvendégeitek veletek vannak és az ittlétükkel támogatnak titeket?

 

Teljes mértékben. Sokféleképpen támogatnak minket: például azzal, hogy itt elfogyasztanak egy ételt és egy italt, jókívánságokkal és a különböző online felületeken küldött üzeneteikkel, értékelésekkel. Mi is mindig megpróbálunk többet adni, hogy amikor visszatérnek, akkor kapjanak valami újat. Ezért is nyílt a BárSteak.

Erről tudnátok mesélni egy kicsit?

 

Szekula László: A MészárSteak esetében a hely termelte ki azt a tökéletes vezetőt Márkot -, akire nagyon büszkék vagyunk. Ő teljesen magáénak érzi a helyet, és viszi tovább, illetve fejleszti a MészárSteak életérzést és az étterem minőségi szolgáltatásait. A BárSteak esetében a helyzet más. Ez az étteremhez közvetlenül kapcsolódó helység először a Judy’s volt. Egy profi borbár, Simon Judit borásznő helye. Az ő szakmai tudása és alázata inspirálta a helyet, amit kimondottan neki szántunk. Judit gyermekvállalásával kiesett a munkából és így a Judy’s borbár Judy nélkül értelmezhetetlen lett. Időközben rátaláltunk Tarjányi Zsoltra, profi bármixerre (a Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagja, a Bols Mixer Akadémia oktatója), aki át tudott adni egy olyan üzenetet, szakmaiságot és habitust, ami nem hagyott kétséget afelől, hogy együtt kell dolgoznunk. Az ő személye és a MészárSteak életérzés együttese ihlette meg a BárSteak létrejöttét.

Az étterem arculatához passzol?

Abszolút: arculatában, hangulatában, stílusában egy az egyben MészárSteak stílus.

A hely neve BárSteak lett, a bárszékre hajazva: kicsit fahumor, de mi ilyenek vagyunk.

A MészárSteak közönsége már használja és élvezi a helyet, sőt vannak olyan megkereséseink is, hogy exkluzívan szeretnék használni a teret.

Zsolt nagyon igényes italválasztékot állított össze. A kialakításban nehéz vele kompromisszumot kötni olyan szuggesztíven hisz a saját igazában és abban, hogy a fogyasztót maximális szakmaisággal kell kiszolgálni. Csak egy példa: van egy olyan whiskynk, ami Budapesten csak nálunk kapható. Amikor arra gondolok, hogy mi is a feladat és a vendéglátás hol áll most, akkor úgy vagyok vele, hogy tartani, sőt emelni kell a színvonalat.

 

Van most valami plusz dolog, amivel a vendégeket várjátok?

Az étterembe nem kellett most nagyon csalogatni, mert október 9-től a Dining City étterem héten vettünk részt és közel 900 fős foglalásunk volt, ami elég súlyos feladat volt. Mi nem vagyunk a híve annak egyébként, hogy az embereket árkedvezménnyel csalogassuk be. Inkább szolgáltatások minőségében tesszük ezt. Márknak és Tobai Róbert séfünknek nagyon erős tervei voltak az újranyitásra, melyeket óvatosan vezetünk be. Olyan tematikus rendezvényekben gondolkodunk most a Bár előrejöttével, mint például a tatár beefsteak készítő program, amit össze szeretnénk kötni a koktél vonallal. Amire most leginkább koncentrálunk, az a szolgáltatásfejlesztés és a piacon maradás. A COVID okozta “letisztulás” a minőségi helyeket jobban érinti bezárás szempontjából, a kritikus tömeg elmaradása a komolyabb költségvetésű helyeket jobban sújtja. Ez most egy hosszú és kimerítő válság: ha úgy számolunk, hogy ez márciusban indult el és kb. jövő márciusig nem lesz nagy felívelés, akkor valószínűleg egy új típusú vendéglátásnak kell megszületnie, ami egy vendégközpontú vendéglátást jelent. A lényeg, hogy a jövőbe kell nézni.

 

Ambrus Márk: A MészárSteak mindig ebben volt erős: aki hétről hétre járt, az mindig kapott valami újdonságot (ez lehetett egy szarvasgombás méz vagy egy füstölt só). Mi mindig azt mondjuk, hogy adunk egy színdarabot az étel mellé, ami mögött van tartalom. Aki idejön, nem csak egy ételt kap, hanem kap mellé egy körítést is (ez lehet például hússzeletelés vagy, ha a vendég kéri, akkor az asztalnál együtt keverjük be a tatárt).

 

Szekula László: Jelennek meg szerencsére új, törzsvendéggé váló vendégek is, és nagyon jól esik látni és hallani az elégedettségüket. Mi nagy energiát fektetünk abba, hogy visszatérjenek hozzánk az emberek.

Bármit is hozzon a következő időszak, mi előre tekintünk és igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból és a helyzetből.

 

cím: 1053 Budapest, Károlyi u. 11.

 

Írjon véleményt