Egy csipetnyi Budapest: megnyitott a Little Budapest

Szexi, kozmopolita hellyé alakult a Madoff bár utódja, a Hercegprímás utcai Little Budapest. A Bazilika melletti bar-restaurant ötvözi a hagyományos ízeket és a modern konyhatechnológiai megoldásokat.

 

 

Akár egy kellemes belvárosi sétát is megkoronázhatunk azzal, hogy elfogyasztunk egy magyaros vagy franciás bisztrófogást a Little Budapestben. A szezonálisan megújuló menü olyan finomságokat kínál, mint a rozé pecsenye kacsamell marinált erdei gombával, vagy a citrusos málnavelővel és porcukorral megbolondított rizskoch.

Habár a név megújult, a Little Budapest csapata a megszokott szakmai színvonalon folytatta működését: a barátságos szervíz a régi, ahogyan a hely minőségét fémjelző termelői alapanyagok és a kézműves italok is. Az extravagáns, art deco elemekkel kialakított belső tér egy bárral ötvözött brasserie örökké nyüzsgő hangulatát idézi.

Az ételek megőrizték a tradicionális magyar és francia konyha ízeit, ám a korszerűségről a legmodernebb konyhatechnológiai megoldások gondoskodnak. Délelőtt is remek ötlet őket útbaejteni, hiszen a napszakhoz főételek bőséges kínálatával várnak: a reggeli menün épp úgy találunk eggs florentine-t, mint édes brióst, amerikai palacsintát vagy épp lazac és spárga omlettet.

Nem kevésbé kiadós az ebéd- és vacsoramenü sem. Ha épp kedvünk támad valami igazán extravagánsat kipróbálni, érdemes közelebbről megismerkedni a hely osztrigakínálatával! De nem ez az egyetlen érdekesség: Little Budapest számos izgalmas kulisszatitka közt megtudhattuk, csak náluk kóstolhatunk pankó morzsában rántott, konfitált tarját, ahogy pecsenyekacsából készült májpástétomot és huszonnégy napig érlelt marhából készült tatárt is.

Ha viszont inkább a nagymama konyhájából ismert klasszikusokhoz jött meg a kedvünk, jó választás lehet a tanyasi csirkepörkölt kézzel szaggatott nokedlivel és uborkasalátával, netán a rakott krumpli gazdagon, házi csípős kolbásszal és vecsési savanyúsággal. Húsimádóknak jó hír, hogy az étterem komoly választékkal bír angus steakekből: így az argentin marha is terítékre kerülhet, parázsburgonya vagy zöldségkörettel tálalva.

Az árak ezzel együtt épp olyan családiasak, mint a hangulat, amit esténként az élő piano zene tesz még bensőségesebbé. Egy görbe estére inspirálhat az elképesztően széles és igazán minőségi tételekből összeálló italválaszték, amelyben közel négyszáz fajta alkohollal találkozhatunk – köztük semmi olyasmivel, ami egy átlagos helyen is szembejöhetne velünk. Az 1941-es Zwack barackpálinkától a japán whisky-ig sorolhatnánk az igazi különlegességeket.

 

A Little Budapest ezen felül kíváló helyszínt biztosít a családi és céges rendezvények számára is. Külön is foglalható az otthonosan berendezett VIP szoba, ami az étterem emeletén helyezkedik el nagy üvegfelületekkel, így innen felülről élvezhetjük a pezsgő bisztróhangulatot.

 

Címe: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 11.

fotók: GastroGuide

Írjon véleményt