Először nyert magyar bor a Decanter World Wine Awards –on a legmagasabb, Best in Show kategóriában

A mádi Juliet Victor borászat 2017-es Édes Szamorodnija DWWA Best in Show díjat nyert a Decanter World WineAwards-on, magyar bor első alkalommal részesült ilyen magas elismerésben. A Best in Show díj 50 nyertesét a 2020 évben nevezett 16.518 tételből választotta ki a nemzetközi zsűri.

 

A világ vezető bormagazinja, a Decanter idén 17. alkalommal rendezte meg a Decanter World Wine Awards-ot. Ez a világ legismertebb és legjelentősebb borversenye, melyen rendkívül szigorú szabályok szerint, egy 28 napos folyamat során a világ minden tájáról érkező borszakértők zsűrizik a beérkezett borokat.

 

A Juliet Victor azért jött létre, hogy a Tokaji bor hírnevét világszínvonalra emelje. A Juliet Victor egy filozófia és egy életérzés, amely a szőlő minőségének primátusát vallja. Hiszem, hogy a bor minősége a dűlőben dől el. A Decanter World Wine Awards a borok Oscarja, a Best in Show díj pedig a legjobbak legjobbjainak jár. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a világ 50 legjobb bora közé választották a mi tokaji borunkat.emelte ki Váradi József.

 

A Juliet Victor borászatot Váradi József alapította, aki a WizzAir légitársaság alapítója és vezetője. A Juliet Victormárkanevet, saját nevének kezdőbetűi, a nemzetközi fonetikus ábécé betű, valamint a légi közlekedés nyelve hívtak életre: “J” mint Juliet és “V” mint Victor.

 

A borászat további díjai a DWWA 2020-on:

ARANY- Juliet Victor Bombolylőszelektált Furmint 2017 96 pont

EZÜST –Juliet Victor Birtok Furmint 92 pont

Írjon véleményt