Budai Gesztenyés Nagyvendéglő – Családias hangulat bűvkörében

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2021

Sok étterem szereti magát családi, otthonos helyként aposztrofálni, ám azt a békés és szerethető hangulatot, amivel a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő dicsekedhet, csak nagyon kevés helyen tapasztaltuk. A budakeszin található éttermet azonban nemcsak ezért lehet szeretni: nagyszerű ételeikbe, ha akarnánk se lehetne belekötni.

 

Vétek volna egy olyan helynek elfelejteni a múltját, mely csaknem száz éves: a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 1902-ben nyitotta meg kapuit, s bár azóta működésében volt néhány kisebb-nagyobb megszakítás, 2010-es újranyitása óta legélettelibb reneszánszát éli a vendéglő. A régiből megőrizte mindazt, ami jól bevált, a modern gasztronómiai praktikákbólpedig belecsempészte mindazt, amivel ételeiket új szintre emelhetik.

 

 

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő egy igazi családi hely, ahová előszeretettel töltik el az ebédidőt a szülők gyerekeik társaságában, de másokat is gyakran elcsábít a gesztenyefák árnyékában megbúvó étterem: a közelben túrázók is gyakran betérnek ide, hogy felfrissültenés jóllakva térjenek haza.

A felsőközép kategóriás vendéglő többnyire a jólismert magyaros fogásokat tűzte étlapjára, amiből nem hiányozhat a rántott hús hasábbal vagy a húsleves sem. A vendéglő kínálatának legnépszerűbb ételei ugyan nem kerülnek le az étlapról, néha kissé változtatnak rajtuk, a húsleves például készülhet marhából vagy kakasból is. A jól bevált fogásokon túl, az étteremnek van szezonális kínálata is, mely kéthavonta frissül. A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő nemcsak sertésszűzére vagy kacsaételeire büszke, desszertek terén is kitesz magáért.

 

 

Az étterem séfje ezen a területen különösképpen kreatív, még a libamájat is be tudja illeszteni a desszertjei közé, például a csokoládés süteményükbe, aminek habosított libamáj volt a közepén, és a Márton-naphoz kapcsolódóan került fel az étlapjukra.

Az étterembe betérők jelentős hányada törzsvendég, de ahogy fentebb említettük, sokan térnek be túraútvonaluk megtétele előtt vagy után. A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő  ideális helyszín különböző rendezvények megtartására, legyen szó esküvőről vagy céges rendezvényről. A vendéglő 110-120 fős kapacitása miatt egészen nagy társaság is összegyűlhet itt, a mulatozás közben pedig jókat is ihatnak, hiszen a vendéglőnek még borospincéje is van, borlapjuk tételeinek 99%-a hazai borászoktól származik.

 

 

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő még egy szolgáltatásáról érdemes szót ejteni: néhány éve cateringgel is foglalkoznak, így a fenséges falatok akár házhoz is jönnek, ha erre van szükséged. Érkezz akár családoddal, barátaiddal vagy szerelmeddel, a Nagyvendéglő békés, barátságos hangulata és remek ételei a garancia arra, hogy csakis elégedetten távozhatsz.

 

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő címe: 2092 Budakeszi, Szanatórium utca 2. – Fő utca 1. 

Facebook: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

Írjon véleményt