Visszatért a párizsi hangulatú brunch

Újra nyitott az A la Maison Grand Budapest

Hedonista, stílusos és ízig-vérig francia: talán így jellemezhető a pesti gasztrorajongók kedvence, az A La Maison Grand, ami ami évek óta fix pont a brunch-térképen.

A Szervita téri étterem óriási szerepet játszott abban, hogy a brunch belopja magát a hazai közönség szívébe. Sokan próbálkoznak a reggelit és ebédet egyesítő műfaj meghonosításával, ám kevesen teszik ezt ilyen választékos igényességgel.

Már a berendezés is meggyőző: a villásreggelik hangulatához illeszkedik ez a szellős, világos és tágas helyiség, ami nyüzsgő társaságoknak adhat otthont, és meghozza a hangulatot akár a kora délutáni pezsgőzéshez is.

A szürke plüss, a réz és a fehér kombinációja passzol a letisztult, szecessziós stílushoz és az óriási üvegablakokhoz, amiken át evés közben is a városi forgatag részesének érezhetjük magunkat. Ha pedig a kinti asztalok mellett foglalunk helyet, az élmény nem marad el attól, amit egy jobb párizsi negyed reggelizőjében kapnánk.

Újdonság, hogy a hely mostantól meglehetősen szerény árakon kínál napi ebédmenüt, nyárias, könnyű ételekkel, levessel, főétellel és desszerttel. Ami azonban már eddig is a legnagyobbak közé emelte, az az egész nap elérhető brunch-kínálat!

Fenséges napindító ételek

Aki sokat vacilál rendelés előtt, annak komoly kihívás lesz a Maison étlapja. Itt ugyanis hosszú oldalakon át böngészhetjük a válogatott finomságok listáját, a csokival töltött kalácstól az eper ragus amerikai palacsintáig.

Ha maradnánk az egyszerűbb, otthoni ízeknél, rendelhetünk klasszikus bundáskenyeret, amit azért megbolondíthatunk edami sajttal és prosciutto cotto-val, de akár camambert sajttal és áfonyával is. Izgalmas kiegészítő lehet mellé a lazacos quiche, esetleg a szarvasgombás hasábburgonya parmezánnal. Hasonlóan gazdag a felhozatal lecsóból is, amit kérhetünk klasszikus, tojásos és kolbászos változatban is.

A hely külön erénye, hogy nem hagyja cserben a diétázókat, illetve a különböző ételallergiákkal élőket sem: a menü külön oldalt szentel a Vitál reggeliknek. Ezeket lakózmentes –és növényi tejből is kérhetjük, így vegán és gluténmentes granolával, müzlivel vagy zabkásával is nyithatjuk a napot.

Az étlapon helyet kap minden brunch-ételek királynője, az egg benedict is, ráadásul a hagyományoktól elrugaszkodva számtalan változatban találkozhatunk vele: a házi English muffinra a posírozott tojás mellé kerülhet fűszeres mini kolbász, kesudiós camambert mártás, de akár házi libamájpástétom is hagymalekvárral.

Ha zárásképp valamilyen édes kísértésre vágynánk, ötféle változatban kapható a belga waffle, de nem kevésbé kiadós a kínálat francia pirítósból és amerikai palacsintából sem. Mindezt pedig egy mimosával, vagy egy rágógumi-szirupos pink elephant koktéllal is leöblíthetjük, ami jól passzol a könnyed brunch-életérzéshez.

 

címe: 1052 Budapest, Szervita tér 3.

Facebook: @alamaisonbudapest

Írjon véleményt