Agárdi Organic Gin, már létezik

Agárdi Organic Gin

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a gin reneszánszát éli a világban, és nincs ez másképp Magyarországon sem. Játékos, sokszínű ital, tele lehetőségekkel, nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fogyasztók körében. És most itt van a hazai ginek új reménysége, az igazán természetközeli Agárdi Organic Gin.

 

Az Agárdi márkát már nem kell senkinek bemutatni, az eredetileg pálinkával foglalkozó üzem számos hazai és nemzetközi díjat zsebelt be termékeivel, és már 2012-ben, jóval a divathullám előtt elkészítette első ginjét, amelyet aztán új formában, szélesebb portfólióval és tökéletesített receptúrával 2018-ban mutatott be a széles közönségnek.  

A termék sikere és a piac növekedése miatt az Agárdi Pálinkafőzde azóta teljes gin portfóliót is létrehozott. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán. A Magyarországon készített ginek közül ez az első és eddig egyetlen, amely a biocertifikációhozszükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült.

 

Az Agárdi Pálinkafőzde egyedi receptúra alapján készíti új italát. Az organikus gin egy szűretlen gin, a növényi olajok miatt némileg opálosabb a színe, textúrált, gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin. Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva egy rendkívül tiszta italt eredményeznek. Az Agárdi Organic Gin többrétegű, komplex ízvilággal rendelkező, virágos jegyekben gazdag ital. Könnyen lehet, hogy 2021 nyaránakslágeritaláról beszélünk.

 

Az Agárdi Pálinkafőzde számára ez a gin azért is nagy mérföldkő, mert ez az első, kézzelfogható bizonyítéka a cég környezettudatosságra és fenntarthatóságra épülő gondolkodásmódjának. „Az, hogy piacra tudtuk dobni Magyarország első és eddig egyetlen organikus ginjét, annak az eredménye, hogy cégünk filozófiája a kezdetektől fogva a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra épült – mondja Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa és főzdemestere. – Már az üzemet is úgy alakítottuk ki évekkel ezelőtt, hogy abban legyen lehetőség azon technológiák alkalmazására, amelyekkel organikus termékek készíthetők. Az organikus gin az első olyan termékünk, amely ennek a gondolkodásmódnak az eredményeként született meg, de ez csak az első lépés. A továbbiakban is az a tervünk, hogy egyre több olyan termékkel állunk elő, amelyek azt a tisztaságot képviselik, mint az Agárdi Organic Gin.”

Írjon véleményt